Andragon 24.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 mam działkę która znajduje sie na Planie zagospodarowania przestrzennego jako tereny upraw polowych bez prawa do zabudowy. czy istnieje mozliwość odrolnienia takiego gruntu?np założenia siedliska - teren to prawie hektar. chciałbym się tam wybudowac i stąd moje pytanie co mogę zrobić? pozdrawiam i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 26.11.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 No to szybko się tam nie wybudujesz. Trzeba złożyć wniosek do gminy o zmianę przeznaczenia gruntów na budowlane lub przynajmniej na obszar zainwestowania wiejskiego (Rp). Raz w ciągu kadencji rada zobowiązana jest do rozważenia wniosków o zmianę planów zagospodarowania. Zobowiązana do rozważenia wniosków ale nie do zmiany planu. Dlatego musisz dobrze uzasadnić wniosek (np. bliskość istniejącej zabudowy, niska klasa gleby, walory widokowe, znakomita infrastruktura). I niestety to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts