Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Linia życia

oxa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.estudent.pl/UserFiles/posty/2ec068ed2f7f1ae7da838549749b55d0.jpg

u mnie linia nr 1 jest blisko linii nr 7 - chciałam jeszcze wybudować dom :( :evil:

P.S.

Ważniejsze linie dłoni:

1) życia, 2) głowy (rozumu), 3) serca,4) przeznaczenia, 5) Słońca, 6) małżeństwa, 7) zdrowia, 8 )- mleczna droga, 9) intuicji

Czekaj, zonk, to nie siódemka tylko dwójka, siódemka to pionowa jest, teraz dopiero widzę, :lol: eee to jeszcze ciekawiej bo u mnie też się na dole łączy z 7 ale w góre idzie tylko ze 2,5 cm, znaczy teraz zdrowia nie mam, ale na starość będę mieć jak dzwon :lol:

Ale dalej czekam na krótką linię 1 pliiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzz 8)

Ło matko......

Ja jak zwykle zakręcona -bo wczesniej se zerkałam ale na prawą rączkę -zupełnie inna od lewej :o

Ja myslałam, że .. ta najbardziej charakterystyczna pośrodku samej dłoni -jest linia zycia :o

Z tymi wyżej kreskami na rys. to się pogubiłam... :o

To ta zycia też poszarpana z początku -ale ciągle się łączy -P.S. nie chorowałam w dzieciństwie :roll: , dalej leci sobie i się rozgałęzia gdzie niegdzie :o , jak Wisła, aż dochodzi do....nadgarstka Jak znowu pogubiłam się w liniach -to i tak są długie....

Co do małżeństwa tą mam... ma dwa cieniutkie rozgałęzienia cifne... kochanek czy cuś? :o

A na serio wyczytałam tak...

Zanim wyciągniemy jakiś wniosek, musimy dokładnie zbadać obie dłonie. Lewa dłoń z reguły symbolizuje dziedziczne utalentowania, cechy, skłonności i powiązania; prawa zaś wskazujena to, jak dalece te cechy zostały rozwinięte. A zatem porównanie jednej dłoni z druga jest rzeczą zasadniczą :wink:

Począwszy od kształtu dłoni, mozna rzekomo sobie sprawdzić czas...

Najlepiej odbić na papierze dłonie -aby odczytać linie. A te maja rózne interpretacje - bo zalezy tu i kształt i wyrazistość :wink:

Palce są wskaxnikami charakteru, np. smukłe oznaczająosobowość wszechstronną, posiadająca intuicję oraz zdolność przystosowywania się do róznych warunków.

Jeśli pace są krótkie, wskazuje to na fakt, iż ich właściciel widzi całokształt planu lub schematu, ale nieznajomośc szczegółów uniemozliwia mu jego efektywną realizację.

Osoby które mają długie palce, dochodzą z czasem do szczegółów, ale są z natury impulsywne w działaniu. Palce z "guzkami" w okolicy stawów należą do soób, które długo zastanawiaja się przed podjęciem działania lub wydaniem opinii.

Potem barwa linii tez cos oznacza, jeżeli np. jest linia czerwona, głęboko zaznaczona, symbolizuje agresywną i silną osobowość. Linie blade prawie zawsze świadczą o braku witalności oraz złym charakterze. Niekiedy trudno odczytać linie głowne, gdyz są zbyt lekko zaznaczone, jakby w ogóle nie istniały.

Brak linii Życia lub niewyraźna linia świadczy o braku woli zycia; brak Linii Głowy (Rozumu) wskazuje na niezdolnośc do koncentracji; fakt niewyraźnie zaznaczonej Linii Serca sugeruje niewielki potencjał emocjonalny lub ewentualnie słby system sercowo -naczyniowy.

Niedługo Andrzejki :wink: wole lanie woskuuuuuuuuuuuuu :wink:

:wink: :D