maysee 24.11.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam. Prosba jak w temacie. Trzeba jak najszybciej wybrac dachowke bo panowie "dachowcy" juz czekaja na decyzje. Mamy dwie zwyciezczynie naszych (z zona) poszukiwan. Oto moja: Creaton Domino (kolor: lupka-angobowana/grafitowa) http://www.creaton.de/pl/produkty/dachowki/typu-plaska/domino-124-sztm2/ Zona: Holenderka - esowka http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&c=SR_Product&cid=1122448707653&lpi=1087584651805&sl=wb_pl_home_pl Toczy sie ozywiona dyskusja i zadna ze stron nie chce oddac pola. Moze ktos kto ma polozone w/w dachowki moglby poratowac fotkami? Moze zerkniecie na geometrie naszego dachu (Dziennik) i ktos podpowie, czy ktoras z powyzszych nie za bardzo przypasi do tego rodzaju dachu. Bylbym bardzo wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i wskazowki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 24.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Według mnie ładniejsza jest domino ale chyba jest droższa od holenderki. Z drugiej strony w/g mnie do Twojego dachu bardziej holenderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.11.2009 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ok. Dzieki. 0:1 dla zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ok. Dzieki. 0:1 dla zony. 0:2 ale myślę ze szybko jej nie dostaniesz czas oczekiwania chyba 21 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 24.11.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Stawiam na domino .Mniej efektowna ,ale bardziej praktyczna. Nie będzie mech osiadał i liście . Z pewnością mniej kłopotliwa w utrzymaniu .....zgodnie z prawem grawitacji wszystko spadnie w dół ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.11.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 (1:2) A czy ktokolwiek ma Holenderke na swoim dachu zeby fotke podrzucic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledz98 24.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Holenderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 24.11.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Nie mam holenderki i bardzo podoba mi się to domino.Ale przy niej dach będzie taki ''gontowaty''myslę ,ze do Waszego domku bardziej pasuje holenderka (chyba znowu punkt dla żony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.11.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Holenderka jest droższa niż zwykłe zakładkowe ale wziąłbym z tych dwóch holenderkę - widziałem domino na dachu i bardzo widać wszystkei nierówności np. podchodzi do góry przy kołnierzu w oknach połaciowych ponadto nie wiem jak z domino i jaką masz koncepcje na kolor elewacji, ale u mnie dachówki "ceratona" odpadły bo wszystkie antracyty mają lekko brązowy odcień z resztą najlepiej jakbyś zobaczył je na dachach P.S. Polecam moją: Rupp Ceramika Syrius antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian_GTK 24.11.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zdecydowanie "Holenderka"!Może i domino jest praktyczniejsza ale niestety nie wygląda zbyt dobrze na takich dachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.11.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 przymierzałem się do Domino ale: 1. cena była koszmarna. 2. od dołu jakoś miźle wyglądała. Wziąłem Bras Tegalit. Moim zdaniem ładniejsza. A Holenderka... No co ty.... Chcesz mieć zwykły pofalowany dach wyglądający jak trochę grubsza blacha marki pruszyński???? No wolałbym sie rozwodzić niż żyć z takim dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 24.11.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 creaton nie ma dobrych notowań, nie tylko tu na forum. Kup tę, która podobała Ci się, jak ją widziałaś na dachu u sasiada lub jego sąsiada lub jego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.11.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Wziąłem Bras Tegalit. Moim zdaniem ładniejsza. : A czy to nie jest przypadkiem dachowka cementowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 cementowa. Czuję pewną dozę obrzydzenia do ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.11.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A takie cos? http://www.monier.pl/katalog-braas/dachowki/grecka-lumino.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.11.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dzieki za dotychczasowe podpowiedzi. Ufffff, decyzja nielatwa. Moje zalozenie dachu to skromna elegancja, czyli plaska dachowka (tagelit lub domino w kolorze grafitowym bez polysku) i klasyczna jasna elewacja, prosto ma byc. Jedyne co mnie w mojej wizji niepokoi to to, ze taki typ dachowki za bardzo "unowoczesni" nasz dach. Jak bedzie za bardzo "modern" to tez niedobrze.... Mieszkamy za granica, dlatego nie ma szans zeby przejsc sie po sasiadach i cos podpatrzec. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 24.11.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A karpiówka do tej elegancji nie pasuje ? taka : http://www.jopek.pl/dach.php3?sys=dwzór ładnie się układa ,maksymalnie prosta (mniej kłopotu z mchem),nie chodzi mi o firmę tylko rodzaj dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A takie cos? http://www.monier.pl/katalog-braas/dachowki/grecka-lumino.html przymierzalem sie do Braasa i objezdzajac okolice mialem okazje ogladac dwa identyczne domy (ten sam developer) - na jednym byl Braas a na drugim Roben - podobno o dziwo Roben wyszedl taniej to i developer sie przerzucil na ceramike - zwsze lepiej wyglada w papierach moim zdaniem Roben wyglada duzo lepiej niz Braas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.11.2009 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A może Turmalin RuppCeramika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 25.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 DOMINO, DOMINO, DOMINO... Obadaj u mnie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts