Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosba o pomoc w wyborze dachowki.

maysee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem podobne dylematy przy wyborze pokrycia: jaka dachówka? Ceramika czy cement, płaska czy falowana, jaka marka? itd,itp. W końcu wybrałem i uwierzcie ze jak dachówka już leży na dachu to szybko zapomina sie o tym wszystkim. Dlaczego? Ano dlatego ze przede mną kolejne dylematy (okna, tynki, wylewki,centralne ogrzewanie itp.) A najważniejsze ze mnie sie podoba i jest szczelny dach.A gwarancji mam 30 lat i mam gdzieś czy to jest płaskie ,falowane,ceramiczne czy betonowe. :D

Można mieć gdzieś ,bez problemu - tylko jeśli z powodu tego jednego z wielu wyborów zafundujemy sobie za nasze pieniądze problem wynikający np. z takiego lekkiego podejścia - to ja dziękuję ...A mam na myśli np. taki problem jak porastanie dachówek mchem i późniejsze czyszczenie - aktualnie obecny w jednym z wątków ...o przyklejonych liściach na dachu nie wspominając :lol:

Można mieć gdzieś ,bez problemu - tylko jeśli z powodu tego jednego z wielu wyborów zafundujemy sobie za nasze pieniądze problem wynikający np. z takiego lekkiego podejścia - to ja dziękuję ...A mam na myśli np. taki problem jak porastanie dachówek mchem i późniejsze czyszczenie - aktualnie obecny w jednym z wątków ...o przyklejonych liściach na dachu nie wspominając :lol:

Wszystkie dachowki [poastaja mchem wczesniej czy pozniej i tak samo dotyczy to ceramiki i cementu

Heh zależy jaki dom ja mam tegalit moniera ( taki twór po połączeniu brassa i rup ceramiki) ale chciałem płaską i cermaiczną :)

bardzo mocnym był kandydatem był tegalit creatona ale moj dkarz po obejrzeniu nowego produktu stwierdził że lepszy monier:P

pozdro

A&A

ps żona się ze mną zgodziła:)

No dobra. Zapanowala zgoda. Wyceniaja sie dwie dachowki: Creaton - Domino i RuppCeramika - Turmalin. Dziekuje wszystkim za nieoceniona pomoc.

P.S. Tondach - bardzo fajne dachowki, niestety nie moglismy znalezc odpowiedniego koloru a jak juz kolor byl - to tylko w glazurze. A swiecic to mi sie moga tylko lampki na choince.