q-bis 25.11.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A może rg 10 ? http://www.creaton.de/pl/produkty/dachowki/typu-esowka/aureus-rg10-99-sztm2/ Oczywiście polecam, bo taką mam na moim dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 25.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Miałem podobne dylematy przy wyborze pokrycia: jaka dachówka? Ceramika czy cement, płaska czy falowana, jaka marka? itd,itp. W końcu wybrałem i uwierzcie ze jak dachówka już leży na dachu to szybko zapomina sie o tym wszystkim. Dlaczego? Ano dlatego ze przede mną kolejne dylematy (okna, tynki, wylewki,centralne ogrzewanie itp.) A najważniejsze ze mnie sie podoba i jest szczelny dach.A gwarancji mam 30 lat i mam gdzieś czy to jest płaskie ,falowane,ceramiczne czy betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 25.11.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 to tak jakbyś napisał że najważniejsze że Ci smakuje i nieważne czy słone, czerstwe czy z cebulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Można mieć gdzieś ,bez problemu - tylko jeśli z powodu tego jednego z wielu wyborów zafundujemy sobie za nasze pieniądze problem wynikający np. z takiego lekkiego podejścia - to ja dziękuję ...A mam na myśli np. taki problem jak porastanie dachówek mchem i późniejsze czyszczenie - aktualnie obecny w jednym z wątków ...o przyklejonych liściach na dachu nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.11.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No ja zgadzam sie z przedmowca. Pewnie, ze wazne wykonanie itd. Niewatpliwie jednak watek ten jest dla nas bardzo wazny (chociaz wiem, ze temat walkowany niemilosiernie) pomaga nam kolejny raz ugruntowac nasze upodobania albo lekko zmienic koncepcje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 25.11.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Można mieć gdzieś ,bez problemu - tylko jeśli z powodu tego jednego z wielu wyborów zafundujemy sobie za nasze pieniądze problem wynikający np. z takiego lekkiego podejścia - to ja dziękuję ...A mam na myśli np. taki problem jak porastanie dachówek mchem i późniejsze czyszczenie - aktualnie obecny w jednym z wątków ...o przyklejonych liściach na dachu nie wspominając Wszystkie dachowki [poastaja mchem wczesniej czy pozniej i tak samo dotyczy to ceramiki i cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 25.11.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 to tak jakbyś napisał że najważniejsze że Ci smakuje i nieważne czy słone, czerstwe czy z cebulą Przecież napisałem ze mnie sie podoba a wiec i smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 PEWNIE...... , tylko te bez załamań pewnie później tym mchem porastają (ale jeśli dasz jakąś tam taśmę miedzianą to nie) , a zdecydowanie łatwiej wyczyścić powierzchnię bez załamań i to już najpewniejsze jest ..... Mayssee co wybraliście , napiszcie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.11.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jestesmy bardzo blisko Domino Creatona. Pisze jestesmy rowniez za zone, ktora zwiazana i zakneblowana kotluje sie teraz w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 O'key , żonkę wypuścić po położeniu dachówek przez dekarzy ...zmięknie i każdy następny wybór będzie po takim treningu łatwiejszy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 25.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No i postawiłeś na swoim A żona sie kiedyś uwolni...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.11.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Napisalem "Jestesmy blisko wyboru"... Czekamy na wycene Domino, wczoraj dalem cynk do naszego dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ,jak już tak szalejesz to pomyśl o struktonicie ..może to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.11.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ,jak już tak szalejesz to pomyśl o struktonicie ..może to? Nie widzi mi sie, za bardzo luskowata. Jak na cielsku bazyliszka jakiegos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 O CHŁOPIE ,to TY na urodę patrzysz nie na funkcjonalność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.11.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Urode. Od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 25.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Heh zależy jaki dom ja mam tegalit moniera ( taki twór po połączeniu brassa i rup ceramiki) ale chciałem płaską i cermaiczną bardzo mocnym był kandydatem był tegalit creatona ale moj dkarz po obejrzeniu nowego produktu stwierdził że lepszy monier:P pozdro A&A ps żona się ze mną zgodziła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.11.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Tegalit to dachówka cementowa Braas'a. Turmalin to dachówka ceramiczna RuppCeramiki. Oba produkty Monier. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 26.11.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 mam tondach marsylkę : tanio, piekna, i jakościowo okhttp://www.tondach.pl/referencje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.11.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 No dobra. Zapanowala zgoda. Wyceniaja sie dwie dachowki: Creaton - Domino i RuppCeramika - Turmalin. Dziekuje wszystkim za nieoceniona pomoc. P.S. Tondach - bardzo fajne dachowki, niestety nie moglismy znalezc odpowiedniego koloru a jak juz kolor byl - to tylko w glazurze. A swiecic to mi sie moga tylko lampki na choince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts