indoman 24.11.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 witam serdecznie. w tym roku skończyłem ocieplac poddasze wełną 15 cm między krokwiami. Po zakończonej pracy doczytałem gdzies na forum , że nie użytkowe poddasza ociepla sie tylko na ostatnim stropie więc uważam że duzo niepotrzebnej pracy i pieniedzy zmarnowałem . pyt1Czy w takiej sytuacji lepiej wełne z dachu zrzucić na podłogę czy dodatkowo ocieplic ją drugą warstwą wełny?? pyt2Rozumiem że jeżeli poddasze nie jest ogrzewane nie muszę stosować foli paroizolacyjnej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.11.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Wszystko zalezy od tego czy to poddasze na zawsze zostanie w pełni nieużytkowym. Jeśli jest szansa na wykorzystanie go to na tym etapie lepiej jednak dołożyć drugą warstwę izolacji i przykryć folią. Rozbieranie tego nie ujmie już pracy wykonanej, ale dołoży nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts