Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna - gdzie kupic na slasku?

Recommended Posts

Witam

Mam maly problem z wyborem okien do mojego nowo budowanego domu.

Jak narazie rozeslalem pytanie o oferte do 3 firm:

Stolarka PCV, kolor bialy z montazem. liczba okien: 8 (rozne wymiary) + troje drzwi przesuwnych 270x230...

Z 3 firm uzyskalem jak narazie dwie odpowiedzi:

Okno-Plast (Krakow) - brak odpowiedzi

Norma2000 (Sosnowiec) - duzy rabat (podobno), profil:LIDER PLUS firmy BRUGMANN AD, o szer. zabudowy 73mm(rama), okucia firmy Maco, parapety zewnetrzne po 1zl, cena po rabatach 18500zl.

Eko-plast Czestochowa, profil: Veka Efectline, okucie Siegenia, cena niecale 12000zl.

Sam nie wiem co mam zrobic i jakiego dostawce mam wybrac.

Slyszalem niepochlebne opinie o firmie Norma 2000, choc oni jako pierwsi odeslali oferte i wstepnie wlasnie z Norma jestem umowiony.

Bardzo prosilbym o rade, byc moze ktos z Was spotkal sie z powyzszymi producentami okien i ma jakies opinie.

Z gory dziekuje i pozdrawiam...

Eko-plast Czestochowa, profil: Veka Efectline, okucie Siegenia, cena niecale 12000zl.

W tych 12tys. masz niby 3 szt. HKS?

Wyglada na to ze tak...

Oferte dostalem dzis droga mailowa... co do dokladnego pomiaru to nie byl jeszcze robiony...

Cena 2300zl netto za sztuke...

• 2 months później...

Okna zakupione w firmie Tados Firek w Czestochowie

Faktycznie cena okien przesuwnych wyzsza niz podawalem wczesniej ale i profil inny.

Profil Veka Perfectline z pakietem 3-szybowym.

Teraz czekamy na montaz... :D

Swoje odczucia napisze po montazu...

• 3 years później...
Nie wiem gdzie kupic, ale wiem, że na pewno nie należy kupowac w Firmie Norma 2000 Dariusz Kandziora . Ja u nich kupiłam i mam teraz problemy. Sprzedano mi okna z innymi parametrami niż oferowano, tylko profil się zgadza nic poza tym. Reklamacji nie uznają i traktują klienta po zakupie jak intruza. Nie chcesz kłopotow omijaj z daleka.

• 4 years później...
W Katosach odkryłam jakiś czas temu bardzo fajny punkt w :spam: jeśli chodzi o PCV i tego typu akcesoria. Sprzedaje tutaj miła kompetentna kobieta można ją o wszystko dopytać. Ogólnie oni się specjalizują w sprzedaży wyrobów polskiego :spam:. Bardzo ich okna polecam, te w opcji :spam: akurat kupowałam i docieplają super, żadnych ruchów powietrza przy szybie, miła odmiana po naszych poprzednich plastikach. Edytowane przez finlandia
Spam.

Moderacjo, goń pajaca dżendera który w jednym wątku jest płci innej a w drugim innej. Ostatnio znalazł punkt i nie ma ruchów przy szybie, szczęściarz jeden, z tego szczęścia zarejestrował się i 2 posty stworzył. Wszystko można robić z klasą , nawet kraść (vide Kwinto) ale trzeba ową klasę mieć.

Nawet przez chwilę się zastanawiałem, czy nie zostawić nazwy tego producenta by się sam ośmieszył, ale po w tym drugim, (już usuniętym) poście wyszło, że to chyba jednak inicjatywa lokalnego dilera z owych Katosów..