slawkin 24.11.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Szanownych Forumowiczów Na budowie mam już czwartą ekipę od kartongipsów. No i ta czwarta ekipa robi już swoją robotę całkiem dobrze. Po wyszlifowaniu skosów były jeszcze na nich różne ryski i przetarcia. Majster ekipy wymyślił że rozrobią rzadką gładź i będą nakładać ją wałkiem piankowym. Po wyschnięciu będą przecierać całe ściany zwykłą gąbką (nie szlifierską ale taką do kąpania ) Po tej operacji będą gruntować ściany. Moje pytanie brzmi: Czy takie działanie jest ok? Czy tak nałożona warstwa gładzi nie będzie odpadać ze ściany? Efektów końcowych nie widziałem, bo ściany są jeszcze mokre. Jutro będę w robocie i nie będę widział efektów przed gruntowaniem. Proszę o wasze opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 24.11.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 gratuluje inwencji twórczej dla tego Pana ) niech zrobią próbę najpierw i zdecyduj czy efekt wizualny będzie dla Ciebie odpowiedni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Szanownych Forumowiczów Na budowie mam już czwartą ekipę od kartongipsów. No i ta czwarta ekipa robi już swoją robotę całkiem dobrze. Po wyszlifowaniu skosów były jeszcze na nich różne ryski i przetarcia. Majster ekipy wymyślił że rozrobią rzadką gładź i będą nakładać ją wałkiem piankowym. Po wyschnięciu będą przecierać całe ściany zwykłą gąbką (nie szlifierską ale taką do kąpania ) Po tej operacji będą gruntować ściany. Moje pytanie brzmi: Czy takie działanie jest ok? Czy tak nałożona warstwa gładzi nie będzie odpadać ze ściany? Efektów końcowych nie widziałem, bo ściany są jeszcze mokre. Jutro będę w robocie i nie będę widział efektów przed gruntowaniem. Proszę o wasze opinie... Czyli czas na 5 ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 24.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Szanownych Forumowiczów Na budowie mam już czwartą ekipę od kartongipsów. No i ta czwarta ekipa robi już swoją robotę całkiem dobrze. Po wyszlifowaniu skosów były jeszcze na nich różne ryski i przetarcia. Majster ekipy wymyślił że rozrobią rzadką gładź i będą nakładać ją wałkiem piankowym. Po wyschnięciu będą przecierać całe ściany zwykłą gąbką (nie szlifierską ale taką do kąpania ) Po tej operacji będą gruntować ściany. Moje pytanie brzmi: Czy takie działanie jest ok? Czy tak nałożona warstwa gładzi nie będzie odpadać ze ściany? Efektów końcowych nie widziałem, bo ściany są jeszcze mokre. Jutro będę w robocie i nie będę widział efektów przed gruntowaniem. Proszę o wasze opinie... Czyli czas na 5 ekipe ale pesymista a może wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 24.11.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Szanownych Forumowiczów Na budowie mam już czwartą ekipę od kartongipsów. No i ta czwarta ekipa robi już swoją robotę całkiem dobrze. Po wyszlifowaniu skosów były jeszcze na nich różne ryski i przetarcia. Majster ekipy wymyślił że rozrobią rzadką gładź i będą nakładać ją wałkiem piankowym. Po wyschnięciu będą przecierać całe ściany zwykłą gąbką (nie szlifierską ale taką do kąpania ) Po tej operacji będą gruntować ściany. Moje pytanie brzmi: Czy takie działanie jest ok? Czy tak nałożona warstwa gładzi nie będzie odpadać ze ściany? Efektów końcowych nie widziałem, bo ściany są jeszcze mokre. Jutro będę w robocie i nie będę widział efektów przed gruntowaniem. Proszę o wasze opinie... Zgadzam się z poprzednim postem, czas na ekipę numer pięć Może zbyt krótko wykonuję swoją pracę, ale nigdy wcześniej nie słyszałem o takiej metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 25.11.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kuuuuurcze...Właśnie wróciłem z budowy.Muszę przyznać, że wygląda to dobrze.Pod wałkowaną powierzchnią są już gładzie, więc oni tym wałkiem tylko wypełniają jakieś ubytki w gładzi. Po przetarciu gąbką wygląda to pod halogenem bardzo dobrze.Szczerze to byłem przerażony, ale efekt jest zaskakująco dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts