Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma RECTOR - uważajcie!

Recommended Posts

Ta firma sprzedaje system stropowy. Lubię nowinki techniczne, więc przekonałam Męża i zaryzykowałam. Mój Majster był średnio szczęśliwy, ale po zapewnieniu producenta o pełnym przeszkoleniu i szczegółowych rysunkach technicznych jakoś przeszło. Problemy zaczęły się przy układaniu. Nic nie było jasne, sposób układania belek, zbrojenie, błędne założenia, strop został przezbrojony bo konstruktor nie potrafił się wykazać wiedzą i Kierbud zwątpił, a na koniec zabrakło betonu. Strop wykonywany był pół roku temu. Dopiero teraz piszę o tym nieszczęściu, gdyż po budowie zostały 2 palety pustaków i sterta palet, które producent miał szybko odebrać i zwrócić pieniądze. Materiał odebrany był po 2 miesiącach od tego czasu usiłowaliśmy odzyskać pieniądze, wydzwanialiśmy codziennie, pan Dyrektor Generalny pan F. nie odbierał telefonu, przeszliśmy więc na system SMSowy, codziennie jedna wiadomość. Jakiś tydzień temu na konto wpłynął zwrot za palety.... za pustaki nie otrzymaliśmy ani grosza. :evil: A komentarz do tego był taki, że źle ułożyliśmy pustaki i pewnie dlatego 2 palety zostały.... :evil: Ja tam żadnych dziur w stropie nie widziałam.

Chciałam więc ostrzec wszystkich, żeby się 4x zastanowili przed wyborem systemu RECTOR, bo z takim buractwem, chamstwem i niekompetencją jeszcze do tej pory się nie spotkałam.

Pozdrawiam wszystkich budujących.

Napisz w jakim mieście zamawiałaś Rectora?

Bezpośrednio z fabryki czy przez jakąś hurtownie?

Ja mam Rectora u siebie, i wszystko przebiegało sprawnie.

Też miałem problem z odbiorem kasy, ale powodem było niepodpisanie i nieodesłanie faktury korygującej.

Po przesłaniu kasa wróciła do mnie na konto w ciągu 2 dni.

Strop moim zdaniem całkiem bardzo dobry.