Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy C76 na skraju

Iwek

Recommended Posts

Przypełzłam... ale nazbyt to mnie nie pocieszyłaś. U Ciebie może i ugór, ale jaki piękny. Masz otynkowany dom, płytki przed wejściem, super donice i chłop domek narzędziowy składa. U nas: klej na domu zamiast tynku, beton ze szmatami przed wejściem zamiast płytek i blaszak z wychodkiem zamiast domku narzędziowego. Na koncie porosło pajęczynami. Nawet kurna płotu nie mamy i psy od sąsiadów kupają na nasz plac :/ Ziemia może rozgarnięta, czasu nie ma zagrabić a jedyne zielone co wyłazi to chwasty spod tej rozgarniętej ziemi.

Alem się nanarzekała...

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Iwek, nie wiem czemu ja tu dopiero teraz? Opóźnienie mam małe, ale wszystko przeczytałam od deski do deski.

Masz piękne łazienki, coraz bardziej przekonuję się do drewna w białych łazienkach :yes: a to za sprawą tej łazienki z przyszłościowym żółtym lustrem, bo chyba go jeszcze nie ma? A może jest?

Potomka gratuluję i zazdroszczę okrutnie, bo starania starania srania niania :( i nic.

Ściskam!

O witam serdecznie:0

A ja u ciebie byłam już dawno;)

No kurna chata lustra nie ma, bo mi małż konto opróżnił z $$$ na ogród!!! Ale w poń idę do pana od luster z lakierem robić próby czy da się, którąś z tych jego ram przejechać lakierem samochodowym - co by efekt był taki jak na laschowej inspiracji:)

zamówiłam w końcu szafkę do łazienki górnej, zeby zakryć pralkę i szafę do pokoju przyszłego dziedzica naszych genów:)

Tak w ogóle to dłuży mi sie ta ciąża...współczuję słonicom :D

w dziennku "pochwaliłam" się postępami prac ogrodowych....

no ja zaglądam :) dodatki świetne ...w końcu się zdjęć doczekałam ...i ogród Wam się zagospodarowuje ...a co do płotu to może mąż myślał, że Ty masz takie długie nogi co? :) a zdjęcie górne ...idealny jak dla mnie pokój dla dziecka ...bo i ja tak będę urządzać - białe ściany i kolorowe dodatki :) kradnę więc ... Edytowane przez lasche

Witaj Iwek... Ujawniam się dopiero dziś choć podględam Twój domek już od jakiegoś czasu.....Bardzo mi się u Ciebie podoba, choć nie ukrywam, że pewne elementy nawet bardzo, bardzo.... Dlatego muszę zapytać o ich pochodzenie.Po pierwsze płytki podłogowe w łazience - te szare duże- co to za firma? Po drugie - drzwi wewnętrzne- takich szukam...- czyżby to porta? a po trzecie szafka w wiatrołapie - co to? A tak w ogóle tabliczka z wiatrołapu poprawiła mi dziś humor...muszę taka znaleźć ;-)

Agi75 witam serdecznie i zapraszam:)

Płytki na górze w łazience są z porcelanosy, drzwi o które pytasz są robione przez stolarza - drewniane, a na górze są pełne polskone (ale tych widzieć jeszcze nie mogłaś, bo zdjęcia nie dodane;) ) A szafka w wiatrołapie to Ikea. Tabliczki możesz znaleźć na czeskiej stronie bellarose.cz takiej tabliczki w pl nie nalazałam, ale ja czasem słabo szukam:)

Ale ja mam 2 łazienki;) ba! nawet 2 łazienki i 1 wc :)

Szafka będzie do łazienki z prysznicem, żeby schować pralkę:)

Co do płytek to hmmm, nazwy dokładnej nie pamiętam - być może będę w sklepie na dniach to zajrzę do nich jak się nazywają, one mają taką jakby nierówną, porowatą powierzchnię i srebrne pyłki:)

e-mól to czekam na jakieś foty:) i napisz czy olejowliście taras? a właściwie kiedy malowaliście deski - po położeniu i przykręceniu czy najpierw docinaliście, malowaliście a na końcu kładliście? bo nie możemy z małżem dojśc do porozumienia która opcja jest bardziej wskazana:)

Tralalalalalalalalala :D

Zamóiłam ramę do żółtego lustra:) koszt uwaga:35 zł (+przesyłka i farba). Drewniana surowa, o taka:

http://www.ramzet.pl/index.php?view=image&format=raw&type=img&id=1248&option=com_joomgallery&Itemid=67