Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy C76 na skraju

Iwek

Recommended Posts

Dzięki:) właśnie chodzi o to, że zaimpregnowane "Penetrinem" są deski z obu stron:) ale G chce olejować tylko z jednej, a ja uważam że przezorny zawsze ubezpieczony i olejem też bym walnęła z dwóch stron! Wrrr.

Przyszły (nie, nie dostały nóg:) Pan kurier dowiózł) dziś wkręty do tarasu, to może do weekendu taras będzie skończony:) W casto za wkręty do tarasu chcieli 500zł! Potrzeba nam ok 500 szt - oczywiście niezawodny internet - i mam je w domu za połowę ceny:)

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przykręciliśmy wczoraj 5 pierwszych desek do tarasu! Niestety, nie obyło się bez kłotni na poczatku, że deski krzywe, ze popękały, że to że sramto!!!!!!!!!!

Ogólnie napięta atmosfera, bo kasy nie mamy. G się dowiedział, że kolega ma większy kredyt, na krótszy okres i mniej płaci raty niż my!

Mamy tylko ten jeden kredyt, ale G straszy sprzedażą domu!!! :( Narazie zamyka firmę swoją (co jest dla niego porażką) żeby nie płacic Zusu (drugiego, bo jest zatrudniony normalnie i już pracodawca płaci za niego wszystkie składki) i księgowemu! ma zapytać w banku co zrobic, żeby zmniejszyć ratę lub poszukac innego kredytu w innym banku! Dał sobie czas do lipca - do tej pory ma mnie już nie denerwowac, nie stresowac, bo sam stwierdził, że za dużo płaczę:/

Pierd****ty kraj! I niech mi nikt nie mói, że w Polsce jest lepiej - owszem jest! wszytskio pieknie, pięknieje w oczach, zwiększa się komfort życia! Wszytsko się zwiększa - po za zarobkami!!!! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! I tak po kłotni, G stwierdził, że kładziemy te krzywe deski, nawet poekane bo i tak ten dom pogoni, a jak się zdaży cud to sobie za 5 lat wymieni!!! :):):) Nasz syn (o ile to na pewno będzie syn) bedzie złotą rączką jak jego ojciec, skoro matka w 17 tygodniu wkręca śruby i dociska deski, i podaje niezbedne narzędzia:)

Bo ja jestem taki pomagier zajebisty, że G jeszcze nie pomyśli jakie narzedzie będzie mu za chwile potrzebne, a ja mu już je pod nos podkładam:)

Dosyć! Sie uzewnętrzniłam koszmarnie dziś!!! To przez to że takie (dla mnie) smutne świeto dzisiaj jest! wolę myslęć o wszytskim innym!

Iwek....głowa do góry! Za rok i Ty będziesz 26 maja świętować! Pomyśl , ze nie jesteś sama z Tymi problemami.masz męża, niedługo małego berbecia....(I tu mi popłynęła łza) Ja przechodze przez to samo! Ach te kredyty, te transze i zarobki coraz niższe w porównaniu do wydatków....Ale pomyśl o tym jak będziesz sobie na następnych wakacjach siedzieć z kawką na tarasie a obok w wózku bedzie spał spokojnie Twój SKARB. Czego mozna chcieć więcej....

Iwek - takie pocieszanie może zabrzmieć banalnie, ale pamiętam, że jak urodził się mój synek, to wiele dawnych problemów straciło dla mnie znaczenie, a właściwie zajęło należne im miejsce - nisko nisko w systemie wartości. najważniejsze, żebyście byli dla siebie wsparciem i byli zdrowi :) pozdrawiam serdecznie!

Dzięki dziewczyny!

No i dla tego berbecia chciałabym już nie płakać, ale czasem jest ciężko! Pewnie sobie siedzi w tym brzuchu i mysli: "no ładnie! ale mam matke beksę, ciężko będzie ją przebić" ;)

Tatarak właśnie czekam aż wszytskie problemy przestaną mieć znaczenie, kiedy na świecie pojawi się ON: wytęskniony, wymarzony, zdrowy bejbik:)

Po pracy jadę do Mamy, chociaż jej kwiaty wymienię w wazonie - tylko tyle dla niej mogę... :/

A ha! oczywiście w momencie kiedy jestem najbardziej spłukana i nie mam grosza przy duszy, wymyśliłam co dam na ścianę z TV w salonie (ta białą, nudną) płyty jasnoszare betonowe contractors. Tylko czy ktoś sie orientuje ile takie płyty kosztują?

Edytowane przez Iwek

Agi byłam u denstysty i tak sobie pomyślałam, że skoro tak czekasz to podjade do tego sklepu i dobrze zrobiłam:) Bo ja głupia cię w błąd wprowadziłam, ale od razu przepraszam i podaje prawdziwą nazwę i model płytek w górnej sypialni.

Casalgrande Padana, seria Metallica :)

Iwek bardzo ale to bardzo dziękuję!!!! Przy okazji znalazłam jeszcze na stronce coś w kolorze braz do dolnej łazienki a szarą mogłabym dać do górnej tylko nie wiem czy będzie pasować do cegły skalnej , która jak widziałaś na wizualkach planuję na jednej ze scian.... Edytowane przez Agi75

Kiedyś gdzieś, pewnie i tu na forum, widziałam pokój dziecka w kolorach biało - lemonkowo (jasny) - granatowo - szary :D potrzebuje przywołać te inspiracje, ponieważ na początku lipca będą montować szafę w pokoju potomka i ściany powinny już być pomalowane, a że wyjeżdzam w połowie czerwca to muszę do tej pory kupić farby żeby G mógł pomalować pokój podczas mojej nieobecności:)

Pomożecie? albo jakieś numery czy farby godne polecenia?

ps. rama pomalowana - jutro zostanie zawieziona, aby wstawić w nią lustro :) cierpliwość zostanie wkrótce wynagrodzona.

I taras gotowy!!! Ale fot nie zrobiłam, a już za późno... zresztą kolor mi się nie podoba, bo wyszedł za czerwono - rudy!!! Ale co tam za 5 lat wypłowieje;)

Iwek, witam się u Ciebie. Czasem podczytuję Twój dziennik, a dzisiaj postanowiłam się odezwać, bo może pomogę odnośnie pokoiku dziecka. Jak przeczytałam o kolorach to odrazu przyszedł mi na myśl dom Marcina Cetery.

Pokój Małego:

http://lh6.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAY_onfv4I/AAAAAAAAIZ8/NdSJu96Zs9E/DSC09226.JPG

Mam nadzieję, że pomogłam. I gratuluję dzidziusia. Będzie mieszkał w pięknym domku ;)

O Rere u mnie:) witam serdecznie:) i dziękuję za komplementa :)

Dzięki za przypomnienie o Marcinie, bo właśnie zobaczyłąm, że się nawet u nich "podniecałam" ;)

Już do nich napisałam, i łóżeczko mają takie na które i ja poluję;) i przybornik na łóżczko i w ogóle już się nie mogę doczekać listopada :)

bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u.JPG

najbardziej podoba mi się coś takiego:) oczywiście limonki i granatu mało:) największa ściana szara..... kurde, kurde, kurde:)

rgb blue 66,116,135

grey 225,225,222

limon 194,232,6

& white :)

Ogólnie ten kolor to dziś moja 'kosa' :)

blue.JPG

Edytowane przez Iwek

Lasche (dobrze, że wróciłaś;) ) lustro odbieram w pt od szklarza, rama niestety wyszła trochę wąska, ale wydawało mi się, że szerokośc 3 cm wystarczy - okazało sie że szersza też by była ok. Do tego lakierem samochodowym malował ją mój mąż (ja nie mogłam, ze względu na zbyt intensywny zapach), który słynie z braku cierpliwości i artystycznych zdolności manualnych - więc nie jest idealnie :)

Famelia - wasz taras by wyszedł znacznie lepiej, doświadczenie większe a ćwiczenie ponoć czyni mistrza:) wbrew pozorom to naprawdę nie jest trudne zadanie !!! trudniejsze okazało sie dobranie koloru;)

Cześć Iwek. W końcu dodałam sobie do subskrypcji Twój dziennik, bo szlag mnie trafia, że mówisz o czymś, nie mam pojęcia o czym a jak chcę zobaczyć co się dzieje w dzienniku to mi się pojawia to durne przekierowanie :mad:

Chciałam powiedzieć, że zazdraszczam obejścia domowego z tarasem włącznie. Kolorem się nie przejmuj, bo jeszcze na słońcu się zmieni a jak w przyszłym roku zasiądziesz tam z brzdącem i będziesz patrzeć na jego śpiącą buziunię to akurat Cię będzie obchodził kolor.

A kolory do pokoiku potomka fajne. Szarość przełamana zgaszonym niebieskim i limonką świetna. Ja już zaczynam myśleć, kiedy Staśka obdarować szarym pokojem. Póki co zostaje mięta i wszechobecne ptaszki. Jak zacznie mi dorysowywać nowe to chyba przemaluję pokój.

Ten zgaszony niebieski pamiętam u kogoś w kuchni, ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo. Jak coś znajdę to się odezwę.