Iwek 25.05.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Dzięki:) właśnie chodzi o to, że zaimpregnowane "Penetrinem" są deski z obu stron:) ale G chce olejować tylko z jednej, a ja uważam że przezorny zawsze ubezpieczony i olejem też bym walnęła z dwóch stron! Wrrr. Przyszły (nie, nie dostały nóg:) Pan kurier dowiózł) dziś wkręty do tarasu, to może do weekendu taras będzie skończony:) W casto za wkręty do tarasu chcieli 500zł! Potrzeba nam ok 500 szt - oczywiście niezawodny internet - i mam je w domu za połowę ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 26.05.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Przykręciliśmy wczoraj 5 pierwszych desek do tarasu! Niestety, nie obyło się bez kłotni na poczatku, że deski krzywe, ze popękały, że to że sramto!!!!!!!!!! Ogólnie napięta atmosfera, bo kasy nie mamy. G się dowiedział, że kolega ma większy kredyt, na krótszy okres i mniej płaci raty niż my! Mamy tylko ten jeden kredyt, ale G straszy sprzedażą domu!!! Narazie zamyka firmę swoją (co jest dla niego porażką) żeby nie płacic Zusu (drugiego, bo jest zatrudniony normalnie i już pracodawca płaci za niego wszystkie składki) i księgowemu! ma zapytać w banku co zrobic, żeby zmniejszyć ratę lub poszukac innego kredytu w innym banku! Dał sobie czas do lipca - do tej pory ma mnie już nie denerwowac, nie stresowac, bo sam stwierdził, że za dużo płaczę:/ Pierd****ty kraj! I niech mi nikt nie mói, że w Polsce jest lepiej - owszem jest! wszytskio pieknie, pięknieje w oczach, zwiększa się komfort życia! Wszytsko się zwiększa - po za zarobkami!!!! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! I tak po kłotni, G stwierdził, że kładziemy te krzywe deski, nawet poekane bo i tak ten dom pogoni, a jak się zdaży cud to sobie za 5 lat wymieni!!! :) Nasz syn (o ile to na pewno będzie syn) bedzie złotą rączką jak jego ojciec, skoro matka w 17 tygodniu wkręca śruby i dociska deski, i podaje niezbedne narzędzia:) Bo ja jestem taki pomagier zajebisty, że G jeszcze nie pomyśli jakie narzedzie będzie mu za chwile potrzebne, a ja mu już je pod nos podkładam:) Dosyć! Sie uzewnętrzniłam koszmarnie dziś!!! To przez to że takie (dla mnie) smutne świeto dzisiaj jest! wolę myslęć o wszytskim innym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 26.05.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Iwek....głowa do góry! Za rok i Ty będziesz 26 maja świętować! Pomyśl , ze nie jesteś sama z Tymi problemami.masz męża, niedługo małego berbecia....(I tu mi popłynęła łza) Ja przechodze przez to samo! Ach te kredyty, te transze i zarobki coraz niższe w porównaniu do wydatków....Ale pomyśl o tym jak będziesz sobie na następnych wakacjach siedzieć z kawką na tarasie a obok w wózku bedzie spał spokojnie Twój SKARB. Czego mozna chcieć więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.05.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Iwek - takie pocieszanie może zabrzmieć banalnie, ale pamiętam, że jak urodził się mój synek, to wiele dawnych problemów straciło dla mnie znaczenie, a właściwie zajęło należne im miejsce - nisko nisko w systemie wartości. najważniejsze, żebyście byli dla siebie wsparciem i byli zdrowi pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 26.05.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Dzięki dziewczyny! No i dla tego berbecia chciałabym już nie płakać, ale czasem jest ciężko! Pewnie sobie siedzi w tym brzuchu i mysli: "no ładnie! ale mam matke beksę, ciężko będzie ją przebić" Tatarak właśnie czekam aż wszytskie problemy przestaną mieć znaczenie, kiedy na świecie pojawi się ON: wytęskniony, wymarzony, zdrowy bejbik:) Po pracy jadę do Mamy, chociaż jej kwiaty wymienię w wazonie - tylko tyle dla niej mogę... :/ A ha! oczywiście w momencie kiedy jestem najbardziej spłukana i nie mam grosza przy duszy, wymyśliłam co dam na ścianę z TV w salonie (ta białą, nudną) płyty jasnoszare betonowe contractors. Tylko czy ktoś sie orientuje ile takie płyty kosztują? Edytowane 26 Maja 2011 przez Iwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 26.05.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Iwek przypominam sie jeszcze w sprawie płytek Porcelanosy.Nie wiem kiedy wybierasz sie do tego sklepu ale pamiętaj proszę, ze miałaś mi sprawdzić nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 26.05.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Iwek :hug:i napisałam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 26.05.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Agi byłam u denstysty i tak sobie pomyślałam, że skoro tak czekasz to podjade do tego sklepu i dobrze zrobiłam:) Bo ja głupia cię w błąd wprowadziłam, ale od razu przepraszam i podaje prawdziwą nazwę i model płytek w górnej sypialni. Casalgrande Padana, seria Metallica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 27.05.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Iwek bardzo ale to bardzo dziękuję!!!! Przy okazji znalazłam jeszcze na stronce coś w kolorze braz do dolnej łazienki a szarą mogłabym dać do górnej tylko nie wiem czy będzie pasować do cegły skalnej , która jak widziałaś na wizualkach planuję na jednej ze scian.... Edytowane 27 Maja 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 30.05.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Kiedyś gdzieś, pewnie i tu na forum, widziałam pokój dziecka w kolorach biało - lemonkowo (jasny) - granatowo - szary potrzebuje przywołać te inspiracje, ponieważ na początku lipca będą montować szafę w pokoju potomka i ściany powinny już być pomalowane, a że wyjeżdzam w połowie czerwca to muszę do tej pory kupić farby żeby G mógł pomalować pokój podczas mojej nieobecności:) Pomożecie? albo jakieś numery czy farby godne polecenia? ps. rama pomalowana - jutro zostanie zawieziona, aby wstawić w nią lustro cierpliwość zostanie wkrótce wynagrodzona. I taras gotowy!!! Ale fot nie zrobiłam, a już za późno... zresztą kolor mi się nie podoba, bo wyszedł za czerwono - rudy!!! Ale co tam za 5 lat wypłowieje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.05.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Iwek, witam się u Ciebie. Czasem podczytuję Twój dziennik, a dzisiaj postanowiłam się odezwać, bo może pomogę odnośnie pokoiku dziecka. Jak przeczytałam o kolorach to odrazu przyszedł mi na myśl dom Marcina Cetery. Pokój Małego: http://lh6.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAY_onfv4I/AAAAAAAAIZ8/NdSJu96Zs9E/DSC09226.JPG Mam nadzieję, że pomogłam. I gratuluję dzidziusia. Będzie mieszkał w pięknym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 30.05.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 O Rere u mnie:) witam serdecznie:) i dziękuję za komplementa Dzięki za przypomnienie o Marcinie, bo właśnie zobaczyłąm, że się nawet u nich "podniecałam" Już do nich napisałam, i łóżeczko mają takie na które i ja poluję i przybornik na łóżczko i w ogóle już się nie mogę doczekać listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Szybko zleci. Nawet się nie obejrzysz jak będziesz tulić maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 31.05.2011 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 co myślicie o takim zestawie kolorystycznym dla dziecka (tylko bez koloru szklany wiezowiec) ??? http://www.chemiabudowlana.info/zdjecia/publikacje/powiekszone/2017_z1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 31.05.2011 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) najbardziej podoba mi się coś takiego:) oczywiście limonki i granatu mało:) największa ściana szara..... kurde, kurde, kurde:) rgb blue 66,116,135 grey 225,225,222 limon 194,232,6 & white Ogólnie ten kolor to dziś moja 'kosa' Edytowane 31 Maja 2011 przez Iwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 31.05.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ku pamięci: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172344-kolorowe-Cubiki-samor%C3%B3by-z-czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 31.05.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No a gdzie zdjęcie lustra? przypominam, że podobał Ci się na szarościach pokój wklejony przez Bazylka ...mi zresztą też ...a odrobina limonki ożywi zestaw grey - blue ale zazdroszczę Ci tego cudnego taras na poziomie trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 01.06.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Czy można Was wynająć? Też mam taras do zrobienia Wyszło fantastycznie. Gratuluję pomysłu i wykonania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 01.06.2011 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Lasche (dobrze, że wróciłaś ) lustro odbieram w pt od szklarza, rama niestety wyszła trochę wąska, ale wydawało mi się, że szerokośc 3 cm wystarczy - okazało sie że szersza też by była ok. Do tego lakierem samochodowym malował ją mój mąż (ja nie mogłam, ze względu na zbyt intensywny zapach), który słynie z braku cierpliwości i artystycznych zdolności manualnych - więc nie jest idealnie Famelia - wasz taras by wyszedł znacznie lepiej, doświadczenie większe a ćwiczenie ponoć czyni mistrza:) wbrew pozorom to naprawdę nie jest trudne zadanie !!! trudniejsze okazało sie dobranie koloru;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 01.06.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Cześć Iwek. W końcu dodałam sobie do subskrypcji Twój dziennik, bo szlag mnie trafia, że mówisz o czymś, nie mam pojęcia o czym a jak chcę zobaczyć co się dzieje w dzienniku to mi się pojawia to durne przekierowanie Chciałam powiedzieć, że zazdraszczam obejścia domowego z tarasem włącznie. Kolorem się nie przejmuj, bo jeszcze na słońcu się zmieni a jak w przyszłym roku zasiądziesz tam z brzdącem i będziesz patrzeć na jego śpiącą buziunię to akurat Cię będzie obchodził kolor. A kolory do pokoiku potomka fajne. Szarość przełamana zgaszonym niebieskim i limonką świetna. Ja już zaczynam myśleć, kiedy Staśka obdarować szarym pokojem. Póki co zostaje mięta i wszechobecne ptaszki. Jak zacznie mi dorysowywać nowe to chyba przemaluję pokój. Ten zgaszony niebieski pamiętam u kogoś w kuchni, ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo. Jak coś znajdę to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts