Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy C76 na skraju

Iwek

Recommended Posts

Ania no ja też wolę mieć dziecko niż nie miec a być zajebistą laską, ale smiac mi się zachciało z próby pocieszenia Agi, że ni emam brzucha;)

A widzę, że ty to taka jedzowata jesteś jak ja:) to sie chwali!!! Ja 3 lata temu zrobiłam taką akcję że sama byłam zdziwiona:)

W dzień powortu G mieliśmy gdzies jechać i tak czekam i czekam na tel, czy już wyjechali (do domu jakies 5h drogi). G się tłumaczy, że busa nie ma, bo kierownikowi się nie spieszy do domu i że bus będzie dopiero o 15! Bez namsyłu zwyzywałam tego palanta i kazałam G dac mu telefon (byłam pewna, że tego nie zrobi albo że da telefon jakiemus koledze - jednak nie!). Co się chłop ode mnie nasłuchał, wiązankę mu taką puściłam że hej!!! facet ponoć zbladł i oczywiście mnie przepraszał :):):) Potem się tylko G pytali czy on tak ma w domu przechlapane też i czy ja tak zawsze, he he heheheh. Mnie tez się boją - dlatego wiedzą kiedy mam urodziny;) wola mi nie podpadać....

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hehehe... ja jeszcze kiedyś jedną akcję zrobiłam. Kierownik A. zadzwonił w sobotę (lubię służbowe telefony w sobotę) z pytaniem czy A. w poniedziałek poleci do Pakistanu. Usłyszałam to i ryknęłam "Chyba go popier***". Rozmowa zakończyła się: "Ok. Słyszałem. To nie..." :D

Sto lat Iwek!

Ale Ty chyba nie powinnaś pić tego szampana :lol2:.

Serdecznie gratuluję synka (i zazdroszczę jak diabli :lol2:). Lustro obłędne (rama może ciut za cienka ale i tak śliczna i robi super wrażenie!). Najpierw pomyślałam, żeby gazetnik pomalować (ja bym tak zrobiła), ale może faktycznie lustro powinno być na pierwszym planie?

Wkurzyłam się jak przeczytałam, że Was okradli. Co za naród! :mad::mad::mad: ludzie ostatnią złotówkę wypruwają na budowę, urządzanie a tu przyjdzie jeden z drugim i skorzystają ehh szkoda gadać. Taras za to wyszedł bardzo ładnie. Kolorem się nie przejmuj, na pewno zblednie :)

Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkiego dobrego!

• 3 weeks później...

hej, hej, hej:)

Wróciłam:) mąż stęskniony sie ponoć zakochał na nowo we mnie, bo pojechałam bez brzucha a wróciłam zzzzz ;)

No, nie ważne! Co chę napisać, to to że lista "TO DO" pozostawiona na moja nieobecność została wykonana prawie w całości! Co jest raczej niewiarygodne! Listwy oczywiście jeszcze nie są tak na tip top, bo trzeba w łączeniach je pomalowac i czekamy na farbę, bo ta co nam przysłali wraz z listwami (w październiku) zaschła!

Trawka rośnie, już jakoś w miarę wygląda - ale z chwastami walczymy dalej. Altanka stoi, co prawda jeszcze bez dachu, ale jest:) dach ma być na połowę lipca - garden party urodzinowe małżonka mojego trzydziestoletniego;)

Stwierdzam jednak, że dom wymaga ponownego remontu i malowania;) ale to raczej szybko nie nadejdzie:)

Pocykam fotki jakieś na dniach, jednak najpierw przydałby się ktoś kto by mi pranie (miesięczne) wyprasował, bo nie mam jak zdjęć robić - ciuchy wchodza w kadr na każdym zdjęciu;)

Kupiłam wczoraj taki wieszak do łazienki dziecinno - gościnnej:)

http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/52/41/66/1652416698

A na początku lipca będzie szafka na pralkę i szafa w pokoju Janka (???) ;)

fajna komode znalazazłam pod schody

http://www.momastudio.pl/products/251/p/243

a teraz (marna) wizualka na szybko

schodydom%25252Bkomoda.JPG

I nawet przeceniona jest....

Odbieram dzisiaj farby do pokoju Młodego, zaraz po USG 3D, na którym jak się okaże że to jednak dziewczyna to będzie musiała mieszkać w granatowym pokoju;)

I jeszcze z wieści domowych:

Z racji takiej, że zajebisty mamy listopad tego lipca - WYKUSZ vs MY 2:0 (więc czeka nas remont, wymiana regipsów, waty, gładź - zajebiście poprostu!!! ) dobrze, żę chociaż w ramach gwarancji!

Mam ochote zapytać architekta z muratora, jaki on ma pomyłs na rozwiązanie tego problemu? chciałam zaznaczyć tylko, ze w projekcie ten wykusz jest cały drewniany (bez betonu i płytek) "dolepiony" do domu! Zastanawiające jak to miało nie cieknąc do domu??????

okazało się, że SYN mój do mnie podobny jest, i ma widoczne duże przyrodzenie (to po mężu raczej;) ) i po nim jeszcze długość nóg, i jakby do tego okazało się że będzie zielonooki jak mój G - to mamy w rodzinie murowanego łamacza niewieścich serc:)

Oczywiście zdrowy jak koń:)

I kolor blue okazał się na ścianie cudowny!!! :) taki jak miał być, jak w moim próbniku wcześniej pokazanym tylko ciut ciemniejszy...

Mam przy okazji pytanie - jakich taśm używacie??? bo G oczywiście się wkurzył, bo przykleił tasmy do sufitu i skosów, i odklejając je pozrywałą się biała farba!!! nie powim mnie to też zdenerwowało, bo planowałam w jednym miejscu pasy namalować, ale jak to wykonać????????

• 2 weeks później...

Iwek, wyoglądałam sobie Twoje zdjęcia.Widzę, że masz w kuchni śliczną zabudowę nad piekarnikiem. Niestety u mnie tak ładnie nie wyszło.

Altanka wyszła świetnie - widzę znajome krzyżowe balustrady :D Za plastikowymi basenami to ja również nie przepadam, ale jak doczytałam, że macie plany na murowany to mnie :jawdrop:Kurde, żeby mieć większy plac...

Zabudowa pralki też jest superaśna.

I to się nazywa porządna dawka zdjęć ...aż nie wiem, gdzie zacząć :)

Tarasu ciągle zazdroszczę a i basenu (mimo że nie murowany ;) ) i altany ...a jaką macie powierzchnię działki? pisałaś? bo u nas tyle chwastów i krzaczorów, że nie mogę sobie wyobrazić, co się tam zmieści ...Nie pamiętam, że widziałam niebieską łazienkę a bardzo fajnie wygląda no i czekam na pokój pierworodnego ...bo te krzesełka do obicia to do niego co?

Ania, no znajome, ale stolarz miał projekt u siebie już ok 2 miesięcy, więc nie zgapiłam a to tylko czysty przypadek...

Ale właśnie jestem na etapie wymyślania balustrady na balkonik przed wejsciem, znajde ładowarke podładuje aparat i cyknę foty. Bo się zastanawiam czy jak w altance (i tak jak ty masz :D ) zrobić krzyżowe, pionowe deseczki czy może poziome? co się mężulowi najmniej podoba bo niby drabinkę zrobimy do wypadnięcia z balkonu dla dzieci! Ale ja pytam kto? no kto? wychodzi na balkon jak mieszka na wsi i ma dookoła tyle terenów do brykania :D

Plany na murowany mieliśmy od razu, tnz. nie murowany a z takiej gotowej niecki... ale zabrakło nam kasy. Marzy nam się taki jak w Toskani Pan miał :D a marzenia są po to by je spełniać - to się może kiedyś dorobimy :D

Lasche działka no spora jest, spokojnie moglismy parterowy dom postawić i też by było gdzie biegać, a ja bym się nie musiała po tych schodach z brzuchem tarabanić kilkadziesiąt razy dziennie ;)

10 arów.... i jak miałam wyrwać chcwasty z owego trawnika to wyrywaliśmy je dwa tygodnie!

Zabudowa pralki też mi się podoba:) a szafa.... fiu fiu ;) dobra idę szukać ładowarki...

Iwek, ja tą zabudowę sama zgapiłam ;) u mnie wygląda nieco inaczej, ale sam pomysł jest bezczelnie zerżnięty.

Balustradę na balkonik możecie konsekwentnie zrobić krzyżową. Choć powiem Ci, że gdzieś się doczytałam, że taka balustrada nie jest zgodna z warunkami technicznymi użytkowania budynków (czy jak to się tam nazywa), bo można się po niej wspiąć i łatwo wypaść. U nas jest dodatkowo w pokoju dziecięcym. Ale myślimy, żeby to załatwić w ten sposób, żeby od strony pokoju zamontować jakąś mało widoczną siatkę + klamkę z zamkiem, żeby podrośniętemu Staśkowi głupoty do głowy nie przychodziły.

Basenu bardzo zazdraszczam i pomimo maleńkiej działeczki (6,35 ara) cały czas mam nadzieję choćby na brodzik ;) A ostatnio wymyśliłam, żeby w domku ogrodowym, który na pewno kiedyś postawimy, zrobić saunę http://emots.yetihehe.com/1/glupek.gif