Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy C76 na skraju

Iwek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jekie było moje zdziwienie, jak dzień póżniej Pan od mozaiki, zaczął zwracać mi uwagę, że źle zrobiłam, że on cały tydzień musi robić teraz na tą mozaikę, że się czepiam bo w pionie równo było, bo on by zgubił te LEKKIE krzywizny, odrywając tylko pasy, że mnie nerwy poniosły!!! itd. itd. Bezszczelny normalnie, bo ja im chciałam dupę uratować, żeby mogli jeszcze raz użyć tej mozaiki... skąd mogłam wiedzieć, że się już nie nada! :)

W ogóle jakiś etap antypłytkarze, antybudowlańce w ogóle mam. Drażni mnie już ten cały syf!!!!

Ja się nie dziwę że on tak zaeragował :D ale który fachowiec przytakuje głową, jak mu się błędy wytyka, ja nie znam takiego ! :D ..NIE ! oni do końca bezczelnie będą uważać że robota jest dobrze zrobiona. Wyobrażam sobie tylko, jak ten etap może byc cisnieniowy, dla pocieszenia niedługo będzie to za Tobą, za to ja mam to dopiero przed sobą i już sie boje i staram się opracowywać plan ułożenia, a pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu. Aha i wiem tylko że na mozaikę to ja sie chyba nie zdecyduje ;) pzdr i trzymaj się !@ juz niedługo koniec ;)

Aneta, dzięki za słowa otuchy!!! to prawda, zostało im 29 dni!!!!:wiggle: potem wprowadza się mąż, ja powiedziałam, że poczekam na ciepłą wodę:) a piec jeszcze nawet nie zamówiony!!!

Wczoraj oglądaliśmy zdjęcia z grudnia, jak fundamenty zalewane były! I tak sobie pomyśleliśmy jak to szybko zleciało, więc nic się nie martw zleci jak z bicza strzelił;) także lepiej już sobie wszystko w głowie układaj, bo potem szybko różne decyzje trzeba podejmować i na łapu capu kupować:)

Hej,

W końcu do Ciebie dotarłam ;)

Ale fajnie w Twoim domku i kolorki jakie mi baaardzo odpowiadają.

Z tymi płytkarzami masz niezłe przeboje.

I kuchnia piękna, ja dotąd myślałam o biało-czarnej, ale ta Twoja prześliczna, może jeszcze raz zweryfikuje swoje plany..:rolleyes:

Czekam na dalsze zdjęcia

witam.

A mnie interesuje elewacja bo wygląda, że jest dobrze zrobiona. jeśli możecie do dajcie znać jak wam się współpraca układała z panami od elewacji i może jakiś namiar no i jeśli to nie tajemnica to cena. Co do łazienek to różnie bywa u mnie panowie są dokładni ale łazienkę robią od czerwca no i zostało na 10 dni roboty, a w dolnej tyle samo więc na wrzesień może się wyrobią, a miałem się wprowadzic w lipcu. Teraz sie martwię czy zdąża do jesieni. Więc u was to super idzie. I oczywiście lepiej robić 2 razy nawet coś rozwalić niż później świadomie tak mieszkać.

O widzę, że tez Sempre z Pol-skona wybraliście. Ładne drzwi.

A zdradzisz mi tajemnicę, jak nie tu to na PW ile za nie u stolarza dajecie? i co z ościeżnicami też stolaż robi?

Mnie właśnie wkurza, że dodatkowe gadżety typu podcięcie drzwi kosztuje w Pol-skone 20% ceny. Kupe kasy.

Kiedy bedziesz miała te drzwi? Jaki kolor wybraliście? Kurcze jestem ciekawa, czy stolarz potrafi takie dokładnie zrobić, czy nie będą wyglądały na mniej nowoczesne...

Widziałaś drzwi zrobione przez tego stolarza?

Wiem 1000 pytań do... Sama właśnie się zastanawiam, czy nie robić drzwi u stolarza dlatego zasypałam Cie tymi pytaniami.

Hi,

sorki że tak póxno ale się urlopowałam (jęlsi tak to można nazwać;) )

za drzwi stolarz bierze 1200 zł z ościeznicami oczywiście. (kurde ale nie powiedziałam mu jakie!?) Chciał więcej, ale wtargowałam się. Drzwi będą drewniane i cięzkie z buku, na dole polakierowane jakimś lakierem o numerze 28:) czyli taki, który najbardziej przypominał kolor teaka. A górne białe. Jak juz wstawią to oczywiście sie pochwalę:)

• 3 weeks później...

Za za lasche "się przybłąkałam" i w zasadzie to samo mam do powiedzenia. Plus zachwyt nad elewacją i to, ze mnie zżera ciekawość jaka będzie barierka na tym balkoniku nad wejściem :)

Historia mozaikowa - o matko!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS Z racji studiowania w mieście, w którym 6 lat mieszkałaś mam mnóstwo znajomych z Twoich okolic :)

• 2 weeks później...

No i wróciłam;( było bardzo romantycznie, spokojnie, relaksacyjnie, winoooooo:)

lasche ławeczka z allegro :) na żywo równie ładna jest, lekka trochę ale ładna:)

wadera barierka będzie na 100% drewniana, ale jaka to jeszcze nie mam pojęcia.

Pozdrawiam i biorę się do pracy.

http://lh6.ggpht.com/_GrlrsASNZOA/TJg_7PQFDHI/AAAAAAAAAYM/ubUwZ6HkX_E/toscany%20%28326%29.jpg

http://lh3.ggpht.com/_GrlrsASNZOA/TJhAAQy5wwI/AAAAAAAAAYU/DewYgE-FtuI/s512/toscany%20%28337%29.jpg

http://lh6.ggpht.com/_GrlrsASNZOA/TJhAAUkM5BI/AAAAAAAAAYY/_mH9tf-L4as/s512/toscany%20%28387%29.jpg

http://lh5.ggpht.com/_GrlrsASNZOA/TJhAAg_SSII/AAAAAAAAAYc/GjwHSmQDE6Q/toscany%20%28461%29.jpg

:)