chabros 25.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Czy ktoś ma sprawdzoną w praktyce jakąś technologię kładzenia glazury na starą glazurę?bo niby każdy producent chwali się że kleje wysokoelastycze...Ale mi chodzi o coś już wypróbowanego co zdaje na pewno egzamin.Fachowiec który będzie mi to kładł już to robił, ale w Niemczech i tam używał jakiegoś gruntu jakby z piaskiem który dawał chropowata fakturę.Szukam czegoś takiego.Na razie znalazłem Atlas Prestige "Grunt na niechłonne podłoża" w leroy merlinKtoś próbował ten produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 25.11.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 U nas przy przerabianiu łazienki zastosowano,o ile dobrze pamiętam,HAFT-emulsję Knaufa(szczelnie przylegająca).Po wyschnięciu płytki układane były na zwykły klej elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 25.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W marcu 2008 zarówno na podłodze w kuchni i przedpokoju, jak i w łazience, kładliśmy nowe kafle na stare. Do tej pory nic absolutnie się nie dzieje, mimo bardzo intensywnego użytkowania tych pomieszczeń. Mam tu na myśli szczególnie łazienkę - na stare płytki kładliśmy płytki w wymiarze 30x60 cm. Wszystko trzyma się idealnie. Zastosowane materiały to klej ceresit CM17 oraz grunt (łazienka) CN 94. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.11.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 wiosną robiłem rodzicom kuchnię: glazura na ścianach i terakota na podłodze połozyłem na starych płytkach, jako ze to kuchnia wiec je porządnie umyliśmy, na to grunt cekol GS-82 (to właśnie taki z ziarenkami, poprawiający przyczpność), po wyschnięciu płytki klejone na wysokoelastyczny cekol c-11 (we właściwościach ma wymienione klejenie na stare płytki), jak do tej pory wszystko trzyma bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 25.11.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 witaj Mam nadzieję ze stare płytki bardzo porządnie się trzymaja ? po prostu musisz wykonać powłokę "zczepną" gruntem kwarcowym, poprzez zastosowanie takiego gruntu uzyskujesz efekt "piaskowy". następnie klej elastyczny. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 25.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ja polecam sopro http://pl-pl.sopro.com/products/tfp/prace%20glazurnicze/index.htmlI wiecie z tego najdroższego kleju wykonuję tylko warstwę zczepną sprawdzone 100% No chyba że klient ma sporo kaski do wydania a tacy są że jak pytałem jaki materiał odpowiedź była najlepszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 hmmmm..... postawmy sprawę na nogi... a czemu tak??? IMHO zbicie istniejących płytek nie jest specjalnie koszto/pracochłonne... a jednak jest to tak jakby odnoszę wrażenie bardziej po Bożemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Latwiej jest to zrobic nastepujaco :- grunt specjalny Ceresit CN-94- klej CM-16 lub CM-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chabros 25.11.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 hmmmm..... postawmy sprawę na nogi... a czemu tak??? IMHO zbicie istniejących płytek nie jest specjalnie koszto/pracochłonne... a jednak jest to tak jakby odnoszę wrażenie bardziej po Bożemu.... bo mniej bałaganu, i nie trzeba równać potem podłoża, a tak mam równą powierzchnię do kładzenia, stare płytki trzymają się pancernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chabros 25.11.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ja polecam sopro http://pl-pl.sopro.com/products/tfp/prace%20glazurnicze/index.html I wiecie z tego najdroższego kleju wykonuję tylko warstwę zczepną sprawdzone 100% No chyba że klient ma sporo kaski do wydania a tacy są że jak pytałem jaki materiał odpowiedź była najlepszy ! Rozumiem że masz na myśli ten grunt: http://pl-pl.sopro.com/products/tfp/prace%20glazurnicze/ghb/grundierung/10873/hps_673.html a potem to już dobry klej elastyczny nie koniecznie sopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts