Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zabrałyśmy się z córką za budowę domu. Dotąd nie miałyśmy większych problemów, bo stan surowy stawia firma - ale teraz pierwszy raz wybieramy same i mnogość propozycji nt. okna drewniane nas rozłołyła na łopatki. Czy macie doświadczenia odnośnie okien ww. firm?

Bardzo dobre okna robi firma NATURA, mają je i chwalą zarówno moi teściowie jak i moja babcia (uprzedzam, że strona internetowa dość niepozorna). My osobiście zdecydowaliśmy się na dębowe Urzędowskiego ze względu na promocję (dębowe były w cenie sosnowych), mają montować w styczniu, to potem będę mogła powiedzieć czy jestem w pełni zadowolona.

Kusi mnie ta sama promocja. Moje okna byłyby montowane w lutym. Ale i Urzędowskim różne historie słyszałam. Mnie się tej firmy okna najbardziej podobały. Ale inne też dosyć. Dla mnie ta promocja jest zbyt szybko. Może ją przedłużą?

ja zamówiłam Urzdowskiego dębowe (promocja). Słyszałam złą opinię od użytkownika Dziadka, po 5 latach coś tam się działo, ale szczegułów nie znam. okna to połowa sukcesu, a druga połowa to montaż. jeśli chcesz coś o Urzędowskim to polecam stronkę http://www.alterdom.pl, prowadzi znany z forum Finlandia. naprawdę polecam stronkę. a okna Urzędasa są piękne :lol:

• 2 weeks później...
ja zamówiłam Urzdowskiego dębowe (promocja). Słyszałam złą opinię od użytkownika Dziadka, po 5 latach coś tam się działo, ale szczegułów nie znam. okna to połowa sukcesu, a druga połowa to montaż. jeśli chcesz coś o Urzędowskim to polecam stronkę http://www.alterdom.pl prowadzi znany z forum Finlandia. naprawdę polecam stronkę. a okna Urzędasa są piękne :lol:

No tak, promocja się skończyła ale od ub. tygodnia obowiązują nowe ceny i nie są takie straszne - rzekłbym "generalnie wychodzi podobnie", chociaż.. promocja na lity dąb to już historia i trzeba za niego dopłacić 20%. Niech się cieszą Ci co skorzystali - było warto.

A co do strony? Hmm.. :oops: jest w podpisie

tolek,

z każdej strony czytam że Urzędowski się spóźnia itp.. kurczę, czy tylko u mnie (prawie) wszystko przychodzi na czas? No prawie. Owszem, poślizg 2 tygodnie jest do przewidzenia - ale jako że nie lubię problemów (takich jak Twój) dodaję od siebie te 2 tyg do terminu... A że tracę na tym czasem niecierpliwych klientów (bo wolą iść tam, gdzie usłyszą szybszy termin... ) to cóż - przynajmniej żyję spokojnie.

A to tolku, że zamawiasz u pośrednika.. hmm to nie ma żadnego znaczenia. Urzędowski jako fabryka nie sprzedaje swoich produktów (i chwała im za to że nie psują rynku) - wszystkie "salony firmowe" to niezależne firmy - i w praktyce jest tak w 95% przypadków firm określanych mianem "salon firmowy" - podobnie jak w salonach samochodowych.

Ale by od razu wołać "oszust"? myślę że to mocno na wyrost.

Co do wymiany klamki i zamka.. hmm.. zapytaj się w swoim salonie o co chodzi, bo od blisko roku serwis w tej firmie pracuje jak trzeba.

• 1 month później...
Oczywiście po miesiącu zamek został naprawiony i klamka także została wymieniona. Ale remontu ciągle nie mogę skończyć bo nie mam drzwi do WC mimo że już od miesiąca zapłaciłem wszystko. Jakość zamontowanych drzwi i okien nie odbiega od standardu. Wszystko trzyma się głównie na piance i trzeszczy przy otwieraniu. Cena oczywiście bardzo wysoka i wydaje się trochę wyższa od cen właściwych dla tego standardu. Wściekły jestem na siebie że przyjąłem że każdy ma dobrą wolę i dąży do dobrej jakości w ustalonym terminie. Kary jakie sobie naliczyli w kwocie 200zł za2,5 miesięczne opóźnienie przy kwocie kilkudziesięciu tysięcy wydaje się też nie adekwatne do strat jakie ponoszę za rozgrzebany remont domu. Z całą odpowiedzialnością nie polecam firmy Marcin Urzędowski ani wyrobów produkowanych przez firmę jego Ojca. Przypomnę ostatnie drzwi powinienem mieć zainstalowane z końcem października 2009.

Tolku,

przedstawiasz swoją sytuację subiektynie - i mimo ze jesteś Klientem to nie uwazam by to Cię aż tak bardzo usprawiedliwiało. Potrafisz zebrać się i napisać coś na public, ale na prywatne wiadomości nie chcesz odpowiedzieć - dlatego uwżam że chcesz się tylko zemścić a nie rozwiązać swój problem.

Nie mogę się powstrzymać od komentarza, bo w kilku miejscach się z Tobą kompletnie nie zgadzam:

- klamka i zamek zostały wymienione - nie ma tematu.

- nie możesz skończyć remontu? Przykro mi, ale chyba w tym wypadku sprzedawca zachował się fair odsyłając drzwi źle wykonane, bo dopiero byłbys wściekły kiedy byłby zamontowane i trzeba by je było demontować i odsyłac?

- cena - nie podejmuje się dyskusji - bo każdy ma swoje wyobrażenie - cena tych drzwi odpowiada drzwiom Pol-skone Noble czy Porcie w naturalnych okleinach..

- kary od klikudziesięciu tysiący byłby wyższe - pewnie nie dodałeś, że to cała kwoata jaką zapłaciłeś za stolarkę - także zewnętrzną - a sprawa dotyczy drzwi wewnętrznych..

- i jeszcze jedno:

Wszystko trzyma się głównie na piance i trzeszczy przy otwieraniu.

Większość instrukcji montazu mówi o mocowaniu na pianę i to dawaną punktowo - ale dobra ekipa zwykle daje dodatkowe śruby.

Drzwi Urzędowskiego z tej serii jako jedne z nielicznych drzwi wewnętrznych drewnianych mają firmowo nawiercone otwory pod mocowania śrubami - poszukaj śrub pod uszczelką a się przekonasz.

• 4 years później...

W każdym swoim poście podał przecież "fakty";) I tak byłem zdziwiony że wszystkie posty były oryginalne, tzn nie było wklejone to samo:).

Nie ma powodu by nie wierzyć, ale też równie dobrze tak samo może napisać każdy, kto nie lubi tej firmy. ZERO FAKTÓW.

• 7 months później...
SOKÓŁKA moim zdaniem to dobry wybór.

A ja mam nie miłe doświadczenia z Sokółką. Zamówiłem u nich drzwi CAL. Drzwi fajne, ale obsługa z Sokółki do bani. Zimą zaczęło wiać (w lecie nie było tego czuć - za mała różnica temperatury), dzwonię i proszę o regulację. Chętnie przyjadą za 500zł... W praktycznie każdej inne firmie jak teraz szukam drzwi wewnętrznych mam pierwszą a czasem i kolejną regulację za darmo bo to normalne, że drewno pracuje. Jak widać sokółka ma inny standard obsługi. Jak ci przyjdzie płacić za regulację każdego okna... to już odkładaj pieniądze.

Inny standard obsługi bo mają odwagę powiedzieć ile to powinno kosztować..

Fakt, nie mało a wręcz dużo. Fakt, dobrym zwyczajem rynkowym jest pierwsza regulacja gratis.

Ale uwierz mi, że Klienci bardzo często oczekują dożywotnich gratisowych regulacji i taka postawa z jaką się spotkałeś jest formą obrony przed wykorzystywaniem w drugą stronę.

Właściwie to chciałem zapytać, czy przy zakupie dostałeś kartę gwarancyjną / cennik takich usług? Sam się zastanawiam jak się zabezpieczać przed nadmiernymi oczekiwaniami...