Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakup kotła kondensacyjnego w internecie

Lasek

Recommended Posts

Czy ktoś kupował piec kondensacyjny firmy De Dietrich w sklepie internetowym?

Kto go instalował, kto uruchamiał, a przede wszystkim kto ponosił koszty pierwszego uruchomienia i jak to przekładało się na gwarancję, bo producent daje 5lat, ale pod pewnymi warunkami?

I o spełnienie tych warunków przy kupnie w sklepie internetowym chodzi mi najbardziej, jak to przebiegało?

Witam,

Kupowałem rok temu piec przez internet, jednak z firmy stacjonarnej.

Sprzedawca wystawił fakturę oraz podbił w gwarancji pieczątkę.

Pierwsze odpalenie zostało zrealizowane przez autoryzowanego serwisanta.

Oczywiście na początku chciał mnie skasować 200PLN za uruchomienie, jednak po telefonach do centrali i informacji oficjalnej, że Dietrich płaci za pierwsze uruchomienie, zapłaciłem chyba 50PLN za dojazd.

Generalnie potrzeba jeszcze pieczatka instalatora CO

Myślę, że zakup tylko w ten sposób ma sens, na Allegro znajdziesz sporo firm, które są też stacjonarne, więc mozesz liczyć na darmowy dowóz.

Mniej problemów im firma bliżej Ciebie.

U serwisanta mogłem ten sam piec kupić oczywiście coś 2500PLN drożej :D

W De Dietrich jest tak ze "centrala" DOPŁACA do uruchomienia, a uruchomienie

powinna zapewnić firma sprzedająca , czyli np. zlecic tę czynność(płatną) osobie która potrafi to zrobić i się pod tym podpisze na karcie gwarancyjnej, nie koniecznie musi być to serwis gwarancyjny DD.Płaci osoba zlecająca( czyli w domyśle firma sprzedająca).Jeśli nie uzgodnisz tego ze sprzedawcą i sam zlecisz

uruchomienie kotła możesz się liczyć z żądaniem zapłaty za uruchomienie .