Lasek 25.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Czy ktoś kupował piec kondensacyjny firmy De Dietrich w sklepie internetowym?Kto go instalował, kto uruchamiał, a przede wszystkim kto ponosił koszty pierwszego uruchomienia i jak to przekładało się na gwarancję, bo producent daje 5lat, ale pod pewnymi warunkami?I o spełnienie tych warunków przy kupnie w sklepie internetowym chodzi mi najbardziej, jak to przebiegało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 25.11.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam, Kupowałem rok temu piec przez internet, jednak z firmy stacjonarnej. Sprzedawca wystawił fakturę oraz podbił w gwarancji pieczątkę. Pierwsze odpalenie zostało zrealizowane przez autoryzowanego serwisanta. Oczywiście na początku chciał mnie skasować 200PLN za uruchomienie, jednak po telefonach do centrali i informacji oficjalnej, że Dietrich płaci za pierwsze uruchomienie, zapłaciłem chyba 50PLN za dojazd. Generalnie potrzeba jeszcze pieczatka instalatora CO Myślę, że zakup tylko w ten sposób ma sens, na Allegro znajdziesz sporo firm, które są też stacjonarne, więc mozesz liczyć na darmowy dowóz. Mniej problemów im firma bliżej Ciebie. U serwisanta mogłem ten sam piec kupić oczywiście coś 2500PLN drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitobieda 25.11.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W De Dietrich jest tak ze "centrala" DOPŁACA do uruchomienia, a uruchomienie powinna zapewnić firma sprzedająca , czyli np. zlecic tę czynność(płatną) osobie która potrafi to zrobić i się pod tym podpisze na karcie gwarancyjnej, nie koniecznie musi być to serwis gwarancyjny DD.Płaci osoba zlecająca( czyli w domyśle firma sprzedająca).Jeśli nie uzgodnisz tego ze sprzedawcą i sam zlecisz uruchomienie kotła możesz się liczyć z żądaniem zapłaty za uruchomienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts