Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 months później...
  • 2 years później...
Rozwazałem jeden z ich projektow ,ale wybrałem inny.Na swoich stronach pracownia Z500 reklamuje sie,że rowniez adoptuje projekty.Zadzwoniłem zapytałem,czy adoptuja projekty,ktore nie sa z ich pracowni.Pani odpowiedziala,ze tak ale kolezanka ktora sie tym zajmuje jest w tej chwili zajeta i oddzwoni do mnie.Podałem moj numer telefonu i nikt nie oddzwonił.Wychodze z załozenia,ze w czasach konkurencji takie zachowanie to olewanie klienta i sie juz wiecej nie narzucałem.

Witam Szacownych Forumowiczów

Od mniej więcej roku czasu przymierzaliśmy się z małżonką do budowy domu. Projekt wybraliśmy niemal na samym początku poszukiwań i do momentu kupna nie zmieniliśmy zdania. Kupiliśmy projekt Z4 odbicie lustrzane z garażem. Adaptację dokonał nasz architekt za zgodą biura Z-500. Wybraliśmy dom, który według najnowszych przepisów finansowych wprowadzonych przez "miłościwie nam panujących" umożliwi nam skorzystanie z preferencyjnego kredytu. Sam proces zamówienia był prosty: zamówienie przez internet, oczekiwanie (troszkę dłuższe od obiecanego, chyba przyczyną był okres świąteczny) i zapłata za projekt przy odbiorze. W między czasie kontaktowałem się telefonicznie z biurem i uzyskałem kilka fachowych porad. Według mnie podejście Z-500 jest profesjonalne. Jedyne czego żałuję to tego, że niezamówiłem projektu wcześniej, bo zaoszczędziłbym kilka setek.

Pozdrawiam

Robert K.

• 1 month później...
Rozwazałem jeden z ich projektow ,ale wybrałem inny.Na swoich stronach pracownia Z500 reklamuje sie,że rowniez adoptuje projekty.Zadzwoniłem zapytałem,czy adoptuja projekty,ktore nie sa z ich pracowni.Pani odpowiedziala,ze tak ale kolezanka ktora sie tym zajmuje jest w tej chwili zajeta i oddzwoni do mnie.Podałem moj numer telefonu i nikt nie oddzwonił.Wychodze z załozenia,ze w czasach konkurencji takie zachowanie to olewanie klienta i sie juz wiecej nie narzucałem.

Wydaję mi się, że nie właściwie zinterpretował Pan naszą ofertę. Jeśli chodzi o "reklamę" na stronach - oferta "adaptacji" dotyczy naszych firmowych projektów, od dłuższego czasu nie wykonujemy już adaptacji i przeróbek projektów z innych pracowni. Możliwe, że źle się Państwo zrozumieli z koleżanką. A, co do "oddzwaniania" – no, cóż - jak mnie bolał ząb, to dzwoniłem do dentysty, a nie czekałem aż do mnie oddzwoni ;)

• 2 weeks później...

właśnie zakończyłam współpracę z z500 - zakup projektu z10, wykonanie wg. moich wskazówek indywidualnego garażu oraz zagospodarowanie działki. Ogólnie jestem zadowolona. Szczególnie polecam kotakt z Panią A.J. - bardzo rzeczowa rozmowa oraz zaangażowanie w temat (m.in.kontakt z gminą w kwestii zagospodarowania).

Za tydzień ruszam z budową i mam nadzieję, że od strony projektu nie spotka mnie żadna niespodzianka.

Budujących z10 proszę o kontakt! :-)

pozdr

Kasia

• 2 years później...

Zamawialiśmy projekt Z38 końcem czerwca. Rozmawiając telefonicznie uprzedzono nas, że dostawa może potrwać do miesiąca, bo są wykonywane dodatkowe przeliczenia do tego projektu.

I tu niespodzianka, projekt był po 14 dniach, ze wszystkim co zamawialiśmy, w tym zgoda na pewne zmiany w projekcie.

Teraz "wrysowujemy" projekt do pozwolenia na budowę. W sumie nie ma na co narzekać. Poszło szybko i sprawnie. Zarówno przez internet jak i telefon.

Rozważałem ich projekt. Nawet umówiłem sie na spotkanie w celu omówienia zmian. Ale spotkanie zawężało sie jedynie do rozmowy o cenniku. Taka zmian tyle a inna tyle. Kobieta z którą rozmawiałem nie ukrywała ze nie bedzie doradzać ani informować czy zmiana ma sens lub nie. Zraziło mnie bardzo ich nastawienie jedynie na kasę i masowa sprzedaż projektów.

Wiec ja osobiście z nich szybko zrezygnowałem. Ale jak jakiś gotowy projekt idealnie Ci pasuje to powinno być ok.

• 10 months później...