Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy podoba ci się projekt D06s - Mały?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci się projekt D06s - Mały?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich,

jestem na etapie podejmowania decyzji....

czy ktos, kto ostatnio budowal d06 lub buduje aktualnie moglby udostepnic mi szacunkowe dane dotyczace kosztow poszczegolnych etapow budowy tego sympatycznego domku? bylbym bardzo wdziczny - nie mam jeszcze projektu i chcailbym po prostu wczesniej wiedzic jaki kredy musze zdobyc. pozdrawiam,

Jeśli zerkniesz w projekt zobaczysz, że jest tam do wykorzystania około 130cm wysokości, zatem bez szans na normalne zagospodarowanie góry do celów mieszkalnych, poza tym dojdzie jeszcze podłoga. Rzeczywiście najlepiej zwiększyć kąt dachu, ale zdecydowanie proponuję dodatkowo małą ściankę kolankową 60-80cm, jej dobudowa nie pociąga jeszcze wielkich kosztów. Przy wyższych konieczność wieńca, przy mniejszej tylko zazbrojone słupki . Jednak trzeba wiele rzeczy przewidzieć przy takiej zmianie konstrukcji potem możesz mieć różnego rodzaju niespodziewane problemy. pozdrawiam Pawel

On 2002-06-17 20:53, Pawell wrote:

Jak tam prace budowlane przy d06?

Będę miał namiary na gotowy D06 w okolicach Bydgoszczy.

Paweł

czesc Pawell,

jak bedziesz mial te namiary, to daj znac - az jakis czas bede ruszal z 06 w okolicach Bydgoszczy (Niemcz-Zoledowo). Poki co mysle o dzialce, wiec to jeszcze dosc odlegle plany. Mimo to, jestem na 99% zdecydowany wlasnie na ten domek. Szukam rowneiz dzialki za rozsadna cene okolo 700-1000m - jesli masz jakies sugestie, to bede wdzieczny. Wogole, wszelkie informacje na temat budowy tego domku bede dla mnie na wage zlota...

Pozdrawiam,

Witaj Bugal,

Jezeli interesuje Cie lokalizacja D06 to jest w Łochowie.

Sam buduje w tej miejscowosci tak wiec jezeli chcesz ogladnac to mozemy sie umowic.

Jednoczesnie zapraszam Cie do naszej grupy Bydgosko-Torunskiej.

Gdzie znajdziesz osoby budujace w naszy rejonie.

I na temat dzialek tez uzyskasz informacje.

Pozdrawiam

Maciej

[email protected]

Moje kotwy były w kształcie fajki miały 42 cm z gwintem (tylko takie dostałem w Metalzbycie - naszukałem się ich). Majster stwierdził, że wystarczą, bop wieniec i tak jest grubszy standard 24 cm (D06 32cm), a to chyba ze względu na to aby dach nie zasłaniał okien.

Dzisiaj miała być wiecha niestety lejeeeeeeeee.

Dzięki. Myślę, że moje zatopione na 21 cm. wytrzymają.

Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich. Jestem na etapie zakupu szalunku kartonowego na kolumienki. W projekcie średnica ich wynosi 40cm. Wydaje mi się, że to za dużo jak na taki mały domek. "Ale beki" - rzekł mój kolega. Podzielcie się swoimi opiniami na ten temat. Pozdrawiam.

Mam ofertę firmy z okolic Tucholi która za stan surowy otwarty domu w technologii szkieletu drewnianego z montażem każe zapłacić sobie 33.400zł - 1000zł za transport (ceny brutto). Ponoć do dobrego tonu należy niepodawanie namiarów na firmę, zatem w razie pytań proszę o emaila. Z ciekawości zapytam się czy decyduje się Pan na D06. Jakie koszty Pan przewiduje ???

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: keminona dnia 2002-08-23 21:27 ]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: keminona dnia 2002-08-23 21:29 ]

Tanio. Czy mógłbyś w jakiś sposób udostępnić te wyliczenia? Jestem na etapie planowania budowy domu - działkę, z wodą i prądem w pobliżu, mogę mieć za jakieś 12000 PLN, interesuje mnie tzw "reszta". Jeśli naprawdę, z działką, można go wybudować poniżej 100000 złotych... przestałbym się zastanawiać czy startować.. :smile:

Jestem na etapie stanu surowego DO6

Sam kiedys szukalem kosztow to je przedstawie

Podlaczenie pradu-skrzynka, wody i kan - 10 000 PLN

Fundamenty (kopanie, lawy, scianki, odkopywanie pod smarowanie, ocieplenie styropianem + otynkowanie tego, plyta, rozprowadzenie kanalizacji) ok. 11 000 PLN (w tym robocizna 2500 PLN)

Sciany, (silikaty) ok. 8 000 Pln(w tym robocizna 2000)

Dach (wiezba, dachowka, deski na strop, kolumny) ok 18 000 (w tym robocizna 6 500)

Okna juz zamowilem z roletami i parapetami 7000 PLN