db2 25.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sąsiad rozjeździł dojazd (biegnący wzdłuż mojej działki) do swojej budowy. Teraz więc samochody z materiałem rozjeżdżają moją działkę. Po prostu bez mojego pozwolenia zrobił sobie drogę z mojej działki. Co z tym zrobić ? Sąsiad jest totalnym ignorantem i z moich próśb nic sobie nie robi. Kiedyś nawet przywiózł gruz i wysypał na moją działkę, ponieważ samochodom wożącym materiały budowlane wygodniej było zjeżdżającym z drogi na dojazd do jego działki było łatwiej "brać zakręt" jadać po narożniku mojej działki. Straż miejska czy jakaś inna instytucja może mi w tym temacie pomóc - zabronić jeździć sąsiadowi, nałożyć mandat? Czy zgłoszenie do nadzoru budowlanego ,że sąsiad nie ma dojazdu a buduje będzie skuteczne?Dojazdu na razie nie utwardzili całego ponieważ nie mogą się dogadać współwłaściciele tej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 25.11.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jedyne rozwiązanie to ogrodzićdziałkę bynajmniej w tym miejscu. Przecież policja czy strażmiejska nie będzie ci pilnować pola czy ktośpo nim nie jeździ. No chyba że ochronę wynajmiesz to taki siądzie tam sobie i nie będzie przepuszczał nie uprawnionych do jeżdzenia po twojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 26.11.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Jedyne rozwiązanie to ogrodzićdziałkę bynajmniej w tym miejscu. Przecież policja czy strażmiejska nie będzie ci pilnować pola czy ktośpo nim nie jeździ. No chyba że ochronę wynajmiesz to taki siądzie tam sobie i nie będzie przepuszczał nie uprawnionych do jeżdzenia po twojej działce. http://rysunki.bardzofajny.net/wp-content/uploads/2009/11/bynajmniej.gif Źródło: http://rysunki.bardzofajny.net/bynajmniej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 może położyć tam deski nabite gwoździami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ogrodzić – nawet „byle jak”. „Upolować” i zrobić zdjęcie, kiedy samochód dewastuje ogrodzenie. Iść ze zdjęciem do sąsiada i zapytać, czy ma jakiegoś taniego wykonawcę do naprawy ogrodzenia, bo Twój za robociznę żąda 1.500zł + za dojazd 500km + nocleg w hotelu, a ty nie chcesz narażać zbytnio „kieszeni” sąsiada, bo to on będzie płatnikiem wystawionej F-ry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 28.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Po prostu napraw dojazd do jego działki A tak poważnie to współczuje i podpisuję się pod rozwiązaniem sSiwego12 lub w razie eskalacji powbijać pręty na swojej części działki tak aby ciężarówki przebijały opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts