Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

adaptacja stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja w takim wysokim budynku zrobilabym antresole ......i nad salonem pustke........zeby wnetrze bylo przestronne i widne .

Ale trudno mowic o rozkladzie wnetrz bo kazdy ma inne potrzeby.

yo! w takim budynku salon faktycznie powinien robić wrażenie również wysokością... czy podłogówka nie jest sposobem na ogrzanie wysokiego pomieszczenia?

Witaj adk1975

Ja też szukam stodoły do remontu,trochę mnie przeraża to co piszesz na temat załatwienia wszelkich formalność. Co prawda bank nie wchodzi u mnie w rachubę,sprzedaję mieszkanie i muszę tak wycyrklować,żeby starczyło mi i na kupno i na remont,chociaż podstawowy,bez szaleństw...Czy te wszystkie pozostałe pozwolenia udało wam się załatwić w miarę bez problemów???

Pozdrawiam ciepło

Witaj Klaudiam77.

Skoro bank nie wchodzi w grę to jesteś prawie w domu ;). My póki nie jesteśmy właścicielami działki i stodoły to nic nie możemy zbytnio pozałatwiać. póki co mamy "tylko" plan zagospodarowania przestrzennego, pozwolenie (wstępne) na przekształcenie, zapewnienie dostaw wody i prądu. Wypis z księgi wieczystej (załatwiało biuro). Nie wiem jak masz to zamiar kupować - czy przez biuro czy indywidualnie. A skoro jesteś z Jeleniej to dam Ci tylko jedną radę - unikaj Żebrowskich. Oni zupełnie nie mają pojęcia jak przeprowadzić taką transakcję. W naszym przypadku ograniczyli się jedynie do wręczenia nam wizytówki banku, zgarnięcia prowizji i 3 razy przepisania umowy przedwstępnej - z racji na niedotrzymanie terminów. A masz już coś na oku?

Trzymam kciuki i daj znać co i jak:) pozdrawiam ciepło ze strasznie zaśnieżonej JG - ale Ty masz to samo ;)

co prawda nikt tu już dawno nic nie napisał, ale ja sobie popiszę a właściwie powklejam kilka fotek. tak, żebym miała gdzie popatrzeć jaki był start.

Najpierw działka - totalny kosmos jeśli chodzi o kształt :

http://images35.fotosik.pl/109/fb7cdccbce2810e1m.jpg

a teraz wnętrze (schody już mamy jakby co ;) )

http://images39.fotosik.pl/251/0369af57f5f9a8bbm.jpg

no i chyba to byłoby na tyle mojego dziennika. po pierwsze zero zainteresowania- bo i czym tu się interesować, skoro nic się nie dzieje, a po drugie chyba poddałam się. Biurokracja wygrała :(

dziękuję tym co odwiedzali i służyli dobrym słowem jak i ostrą ripostą.

Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego dobrego, cudnego i spokojnego mieszkania w waszych pięknych gniazdkach

DZIĘKUJĘ!!!!

• 1 month później...

Małgoś Kochana...z tamtym nic. trochę (w zasadzie bardzo) zawiniło biuro nieruchomości, że nie sprawdziło należycie całej nieruchomości (tzn stanu prawnego) a trochę nasza naiwność, łatwowierność i głupota.

Ja póki co rozglądam się za kupnem jakigoś mieszkanka, ale mój szanowny Przemysław ;) uparcie tkwi przy postanowieniu "COŚ DO REMONTU" i obwozi mnie po jakichś dziwnych budowlach w okolicach Jeleniej Góry :) ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona. tak jakoś dziwnie "sierść na grzbiecie mi się jeży" :)

pozdrawiam Słońce i miłego dnia (tudzież wieczoru) życzę :) :D

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
A ja sobie jednak watek subskrybne i bede czekac, az cos fajnego sie tu zdarzy. ;)

Kochani mam prośbę jest to nie na temat stodoły ale mam prośbę z tego tematu wynika ,że jesteście z tych okolic a ja tam też szukam domku,młynu do remontu już od dłuższego czasu,chcę ze względów zdrowotnych się tam przenieśc,nie chcę korzystac z pośrednictwa bo budżet skąpy a i ciągłe jazdy na oględziny losztują,odwdzięcze się.rajka