sql 25.11.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 witam, czeka mnie rychłe zamówienie witraży do doświetl przy drzwiach wejściowych , interesuje mnie, jakie macie doświadczenia z takimi rzeczami, rozwiązania są dwa: -witraż angielski, czyli inaczej mówiąc wyklejanka, -witraż klasyczny, czyli wycinane szkło barwione w masie, różnica cenowa dość znaczna, czyli >2x. czy opłaca się wysupłać dodatkowo (w moim przypadku to ok. 1000pln), na szkło barwione? wysłałem garść maili do różnych pracowni i te, które robią folie twierdzą, że to super technika, natomiast ci od szkła barwionego twierdzą, że folia po jakimś czasie (ok. 5 lat) zaczyna blaknąć, odłazić i ogólnie do niczego się nie nadaje. cóż począć? hilfe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 26.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 chyba sam sobie odpowiedziałeś, nie? Żadnej folii bym nie zastosowała. Zorientuj się jednak, czy nie ma pracowni, w której robi się witraże malowane na szkle tlenkami metali - takie się po namalowaniu grzeje i wychodzi super. Widzialam, wiem, że jest to możliwe, nie wiem tylko, jakich powierzchni to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrekx 18.08.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witraż angielski wykonywany jest z folii przyklejanej. Prosta forma, łatwa w montażu, jednak z biegiem lat pod wpływem światła kolory blakną.Ciekawy artykuł w tym względzie znalazłem - http://barwyszkla.pl/folie-witrazowe-mozna-latwiej/Jeżeli miałby być znacznie trwalszy, to zdecydowanie witraż tiffany lub klasyczny malowany tlenkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts