darsalam 26.11.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Instalator skończył robić mi kotłownie wraz z piecem z podajnikiem tłokowym i co mnie zdziwiło,że nie mam szybra kominowego,którym mógłbym sobie regulować ciąg kominowy.Czy wy też tak macie?CZY obecnie piece nie wymagają tego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Chyba chodzi ci o szyber na czopuchu pieca.Uważam, że jest to potrzebne. W przypadku za dużego ciągu piec będzie zwiększał temperaturę mocno ponad nastawioną na sterowniku.Wtedy pomoże przydławienie ciągu szybrem na czopuchu. Skoro nie ma szybra w piecu to można go zrobić między czopuchem i kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts