dbandmax 26.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Po wylaniu posadzek (lanie poczatek grudnia 2009) - kiedy startowac z - docipleniem poddasza welna podwojnie ze stalazem potem rigips,- grzaniem podlogowki,- kladzeniem kafelkow na podlogach. Wiem ze sa pewne obostrzenia czasowe kiedy najlepiej co zrobic. Dziekuje z gory za wskazowki, Pozdarwiam,dbandmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Beton wiąże przez miesiąc, natomiast na pewno nie wyschnie tak szybko.Ja bym zostawił ocieplenie i inne roboty do wiosny. W posadzce oraz ścianach będzie dużo wilgoci, powinno to dobrze wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 26.11.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Alternatywą do czekania do wiosny jest zakup (nieopłaca się wypożyczać) osuszacza (nie mylić z nagrzewnicą) i po 2 tygodniach od wylania można nacierać. Zanim chłopaki położą wełnę na całym poddaszu to beton dobrze zwiąże i będzie sobie wysychać. Oczywiście włączenie osuszacza też dopiero po 2 tygodniach tak, żeby nie było, że beton zbyt szybko wysechł i sie kruszy. Rozsądny osuszacz to taki o wydajności ok 15l/dobę i koszcie zakupu ok 1500zł. Ja taki kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Przydał sie już w wielu przypadkach: po wylewkach i tynkach, po malowaniu, po rozlaniu sie wody w jednym pomieszczeniu, dosuszanie przed położeniem podług itp.U mnie nieszczęsne wylewki były w listopadzie, a w grudniu ekipa ocieplała poddasze, dogrzewając się kozą i nagrzewnicą i susząc osuszaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 26.11.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ja wylewałem w styczniu , chyba koło 10 skończyłem w piwnicy i następnie wchodziłem na poddasze czyli na poddaszu wylewki miały około 4 dni , od razu jechałem z gipsami , z tym że najpierw zrobiłem stelaż na całym poddaszu a potem wełne wkładałem , tak z 2 tyg po wylewkach wełnę kładłem a podłogówkę załączyłem po pełnych 28dniach wiązania wylewki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts