Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Końskie - serie, rady, opinie, uwagi, realizacje, inspiracje

Recommended Posts

no cóz ja mogę rzec...ciepła woda i ściereczka uniwersalna i naprzód! trzec trzeć i da rady domyć..tragedi nie ma;) najgorzej jest z tymi najciemniejszymi kaflami..myje myje i wciąz smugi, na jasniejszych i białych nic nie widac (zaleta matowych:) ale te ciemne..szlak mnie trafia juz:) pewnie że łatwiej myć płytki niematowe no ale...;) zamontowali mi kuchnie i jestem nią zauroczona wiec gniew na lazienke mija;)

Lukarna i jaka decyzja?;)

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Natala pewnie, że da radę zmyć ale ile nerwów, siły i czasu to kosztuje :) ja teraz mogę sobie jedynie ponarzekać, bo kafle na ścianie :)

do górnej łazienki zdecyduję się jednak na połysk :)

Natala, ja mam na decyzję jeszcze mnóstwo czasu:)

Na pewno bardzo mi się te płytki podobają na Waszych zdjęciach. Na pewno będę się starała obejrzeć je w realu Kolory tych Iltalia są chyba identyczne jak Oxfordu, nie?

Na Oxfordy się nie zdecyduje jednak...

Witam :)

W mojej łazience również zagości szarość :) Zrobilismy dzisiaj z mężem rundkę po paru sklepach i Ceramika Końskie Oxford w 100% trafiła w nasz gust. Jutro po 17 jedziemy zamówić i cieszę się że trafiłam na to forum -zwrócę uwagę na Italię! Nawet wolałabym lekki połysk. Proszę napiszcie mi co z tą płytką podłogową jest nie tak... Piszecie że cieżko ją domyć -chodzi o pierwsze mycie czy utrzymanie pożądku już przy codziennym użytkowaniu? Wydawalo mi się, że ona jest matowa z chropowatą powierzchnią do tego jest ciemna to nie będzie problemu z tym że bedzie widać jakieś zacieki...wręcz przeciwnie-że nie będzie ich widać.

Skoro takie problemy są przy myciu to może ktoś polecić inne płytki podłogowe ciemno-szare?

Moja wizja łazienki/ułożenia płytek jest caaaaaaaałkiem inna od tych tutaj położonych więc z chęcią pochwale się efektem końcowym u nas :)

monykaa koniecznie sie pochwal;)

ja mam na podłodze płytki nie z tej samej serii. Wziełam z firmy stargres "dalia grey" są jasniejsze od tych z "kompletu" Oxford, cenowo nie wychodza drogo, ok 25zm/m2 (zobacz moje zdjecia)

http://strefaplytek.pl/stargres-gres-szkliwiony-dalia-grey-p-3160.html to sa moje

powiem sczerze umyłam je raz ale w mieszkaniu wciąz trwa remont i nie opłaca mi się ich myć co chwile ale... jestem pozytywnie zaskoczona bo jeśli mozna to tak nazwac to nawet się nie brudzą, zamiatam tylko a są czyste-smug nie ma, jeśli domyje wszystko to pewnie nerw na matowe kafle przejdzie ;) polecam środek sann profi do usuwania zaprawy spoinowej-z kafli z podłogi zeszło mi wszystko pięknie, spróbuję teraz na ścienne bo te ciemne jak juz wspominalam cholery sie domyć troche nie chcą;) dziś jade poczyszcze tym srodkiem te ścienne i dam znac;)

My kupiliśmy z ceramiki końskie nowa kolekcję Domenico. Na wizualizacji może i ładnie, w pudełkach ok, ale jak tylko zaczęli układać sypały się przekleństwa. Płytki w pierwszym gatunku a strasznie nierówne. Faktycznie po rozłożeniu na sucho na posadzce w salonie, widać, ze ranty są krzywe. Niby układają dalej kombinując aby fuga była jak najcieńsza,a le co będzie po zafugowaniu?
hej no ja niestety nie walczyłam bo miałam małe problemy..nieszczelny gaz w mieszkaniu i trzeba było naprawiać, zawsze cos wyjdzie;) a dzis sie rozchorowałam.. nasze tez podobno były straszni krzywe ale ... widzi to tylko fachowiec ja nawet na to uwagi ni zwracam-trzeba by było stac i patrzec caly czas zeby sie doszukac krzywizny;)

Witam,

płytki oxford kupiłam prawie dwa miesiące temu, jak przeczytałam opinie, to miałam ochotę je zwrócić. Koniec końców zostały i właśnie zaczynamy je układać. Zdjęcia wrzucę jak już coś będzie widać. Powiedzcie mi, jakie fugi kupowałyście do tych płytek? Będziemy mieć większość białych, troszkę ciemniejszych i dekor czerwony. Póki co, mogę wrzucić wizualizację (przepraszam że kiepskiej jakości, ale to skan).

dolna2.jpg

dolna1.jpg

u nas remont troche sie przedluzyl i plytki beda zakladane w przyszlym tygodniu.....

ja wybralam fugi z mapei -na sciane manhattan, a na podloge anthracine

Edytowane przez monykaa

spytam męża popołudniu ale chyba mapei - jakies jasno siwe;)

ps. Klesia ja bym podłoge połozyła na prosto ..tak mi jakoś wygląda ze bylo by ladniej

Edytowane przez Natala7