Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Końskie - serie, rady, opinie, uwagi, realizacje, inspiracje

magdowka

Recommended Posts

my mamy też małą łazienkę i kładziemy podłogę na "prosto" :)

mamy mały problem z dekorem ... ma ktoś może te cieniutkie paseczki tzw. "mix"(http://www.eleganckielazienki.eu/?s=produkt&id=998) ? paski tak nierówno siebie są osadzone że szok! między szarymi paskami jest szczelina na fugę na 1mm, a miedzy białym a szarym 2mm...

dziwnie to wygląda, ale na szczeście dużo ich nie będzie :D

Edytowane przez monykaa

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mój fachman też potwierdza że płytki "dobrze" się tnie :p

Klesia- boisz się że podczas użytkowania może coś się stać?

wolałabym efekt końcowy pokazać ale niech będzie i pokaże co na razie mam...

http://img21.imageshack.us/img21/1567/47375688.jpg

Czerwone (na foto wyszły pomaranczowe), prostokątne płyteczki to Paradyż

http://img6.imageshack.us/img6/8762/98142526.jpg

Natala7-podłogowe ciężko domyć? jak z utrzymaniem czystości podłogowych w trakcie użytkowania?? będziemy mieli niestety malutki zlew(uroki małej łazienki) i podejrzewam że będzie się wodą chlapało po podłodze ;) widać zacieki/plamki ...??

Edytowane przez monykaa

ja też mam te dalia ze stargresu, są dużo jasniejsze

mi również chlapie sie po podłodze ale nie ma tragedii

Monykaa nie wiem jak na Twoich podłogowych będzie bo masz ciemne na podłodze ale walnij czerwony dywanik pod zlewem i będzie ok;) ja tak zrobiłam, kupiłam w IKEI za 40zł czerwony shaggy dywanik i nie dośc że ladnie sie komponuje to i zacieków nie widac, czasem gdzies cos kapnie ale nie rzuca się w oczy i ze szmata nie biegam i nie wycieram

najgorzej to i tak domycie tych płytek...:D

Klesia spytam później co to było i dam znać ;)

Monykaa widzę, że mamy podobną koncepcję układania tych płytek :) U mnie będzie podobnie, tylko, że ja będę mieć czerwoną szklaną listwę z serii oxford pomiędzy ciemnymi płytkami, a z dołu zacznę pierwszą grafitową, a dalej białe, szare, grafit, listwa czerwona, grafit, szare i białe :)

niestety efekt końcowy pokażę, ale duuuużo później, bo u mnie w łazience narazie trwa skuwanie starych płytek, przeróbka wszystkich instalacji itp. końca narazie tego bałaganu nie widać... :(

NAtala7- to pokaż jak urządziłaś łazienkę, dywanik tak czy siak będzie -na początku miał być pod prysznicem, zobaczymy gdzie będzie niezbędny ;)

studentkaae- też chciałam tą listwę-ale mi odradzono bo czerwonym szlaczkiem będę robiła ramę lustra i niestety szklanej listwy nie da się dociąć żeby obłożyć lustro :/ aale z Paradyżem też mi się podoba :D

znam twoj ból! też mam przerabianą starą łąziekę-i przeszłam już przez skuwnanie płytek,nową instalację grzewczą, przeróbkę światła i kanalizy.... opóżnienie o 7dni...

mam nadzieję że disijaj pan położy płytki, jutro skończy geberit i na razie będzie przerwa w łazience i wejdzie do kuchni ktorej nie mogę się już doczekać! :) najgorsze że ledwo co zrobiliśmy sufit podwieszany a sąsiad zalał nas :o

Te same płytki, a każda łazienka z nich stworzona inna. Własnie to jest w nich fajnego - ta uniwersalność. Niestety, muszę dołączyć do grona narzekających na mycie. Na podłogowych widać wszystko, a te ścienne... może na pierwszy rzut oka mniej, ale pod światło nadal mam smugi, po trzecim przecieraniu po remoncie... Chyba sobie kupię Karchera i wymyje całą lazienkę, a co mi tam...:p

Lukarna o ile mnie pamięć nie myli to RSP wrzuciła swoją łazienke na samym początku kojarze ładne zielone akcenty i podswietlenie pod wanną;)

ja niestety też widze dalej nie domycia...siwe wciąz mają jakby przebarwienia jak sie blizej przyjrze takie "poremontowe" jakby jakis pomarancz przeswituje czy cuś...z daleka nie widac ale jak stoje pod prysznicem i sie przyglądam to niestety :(

Monykaa ja też wrzucałam już swoją ale wtedy jeszcze w fazie roboty była już wrzucam aktualne brak jeszcze szafek po umywalką i obok -bordo w połysku będa-już zamówione ale bardzo długo trzeba czekać wiec narazie w łazience porządku brak :D mam tylko takie dwa zdjecia aktualne

lazienka2.JPG

lazienka.JPG

:) ja juz plytki mam polożone :D efekt bardzo mi się poddoba :D:D niestety uszkodziłam lustro :/ trudno:P zostało zrobienie scian-malowanie,fugowanie-zamówienie szafki-niestety pod wymiar, wymiana oświetlenia, złożenie kabiny .... w między czasie dokończenie kuchni, przedpkoju i będę mogła normalnie mieszkać :) najbardziej brakuje mi domowych obiadków... od 2tygodni jedziemy na fastfoodach, blehh

natala7-ładna wyszła łzazienka-dywanik wnosi takie "ciepełko"

zgadzam sie w 100% płytki są przepiękne i tyle różnych,pięknych łazienek można z nich stworzyć :)

ja "kładąc" swoją inspirowałam się tym zdjęciem http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/12961_lazienka.jpg i jak nic ceramika końskie pasowała jak ulał :D

Edytowane przez monykaa

Lukarna o ile mnie pamięć nie myli to RSP wrzuciła swoją łazienke na samym początku kojarze ładne zielone akcenty i podswietlenie pod wanną;)

j

Ale wtopa:/

RSP przepraszam:) Ja sobie nawet Twoją łazienkę po cichu w inspiracjach zapisałam, żeby męzowi pokazac...

Piękna jest...

Natala w końcu pobudowlane brudy (podobno) znikna, głowa do góry, łazienke masz sliczną:)

ładna będzie dopiero wtedy jak przyjdą meble łazienkowe;)

Ja gdybym miała teraz robić to zrobiłabym jak RSP z tą wanną:) baaardzo mi się podoba:)

Monykaa a ta czerwień na suficie-tez tak robisz? super jest;)

(a te ukruszone kafle to silikonem podobno, nie rzucaja sie wtedy tak te odprysnięcia)

Ale wtopa:/

RSP przepraszam:) Ja sobie nawet Twoją łazienkę po cichu w inspiracjach zapisałam, żeby męzowi pokazac...

Piękna jest...

Natala w końcu pobudowlane brudy (podobno) znikna, głowa do góry, łazienke masz sliczną:)

Nie ma problemu:P Cieszę się, że się podoba:)

Natala7 -nie mam podwieszanego sufitu, zastanawiałam się czy walnąć czerwony pasek pod sufitem- ale doszłam do wniosku że będzie to kiczowato wyglądało :p czerwony szlaczek z kosteczek wystarczy :)

U mnie takie podświetlenie led-owe będzie nad czerwonym szlaczkiem na ścianie gdzie jest umywalka i lustro(czewrony szlaczek tworzy rame lustra) :) zastanawialam sie nad czerwonymi led-ami ale podejrzewam,że czerwień będzie "przeszkadzała" mi w robieniu makijażu :p

Edytowane przez monykaa

• 2 weeks później...

ok to pokazuje co mam na chwile obecna :) lazienka jeszcze nieskonczona (musielismy zwolnic pracownika :/ ) w zasadzie zostaly takie bardziej kosmetyczne sprawy jak podłaczenie ledów nad lustrem, półeczka pod lustrem, uchwyt na papier, czerwone dodatki i decyzja szafka czy szklana półka na kosmetyki...

łazieneczka maluteńka więc nie było przy czym zaszaleć :(

zdjęcia przed i po :)

http://img854.imageshack.us/img854/3897/11aa.png

http://img849.imageshack.us/img849/8016/12aas.png

http://img13.imageshack.us/img13/8987/13ajk.jpg

wolno /samoopadająca klapa od WC -super sprawa, zwłaszcza przy małym dziecku :D

Edytowane przez monykaa