Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Końskie - serie, rady, opinie, uwagi, realizacje, inspiracje

magdowka

Recommended Posts

co do płytek podłogowych to nie narzekam, ale jeśli jeszcze raz miałabym robić łazienkę to może zdecydowałabym się jednak na jakieś jaśniejsze płytki podłogowe. grafitowe Dalia ładnie wyglądają, ale widać na nich wszystko, każdą kropelkę wody, każdy paproch. Chociaż myją się dobrze, nie mam problemu.

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

Poszukując idealnych dla nas płytek natknęłam się na MARCO I GRACJĘ firmy Ceramika Końskie.

Nie widziałam ich jeszcze nigdzie i jestem ogromnie ciekawa jak się prezentują.

Czy ktoś z Was zdecydował się już na te płytki? Może widzieliście gdzieś i macie jakieś ciekawe spostrzeżenia na ich temat?

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 6 months później...

Witam,

i jak wygląda użytkowanie płytek po dłuższym czasie? Jak się czyści białe i szare (jaśniejsze)? Możecie polecić oxford? Czy może zdecydowałybyście się teraz na inne? Cały czas są to praktycznie jedyne płytki o tak ładnym odcieniu szarości. Będę wdzięczna za wskazówki.

Pozdrawiam!

hmmm, podtrzymuję to co już pisałam, płytki podłogowe bym wymieniła na jasne, bo na tych widać wszystko... :(

a tak ogólnie to wszystko ok, ładnie się prezentują te ścienne, myją się dobrze, ale napewno nie tak jak myłyby się gładkie. ale faktycznie też nadal nie znalazłam ładniejszych szarych. warto spróbować.

• 1 month później...

Serdecznie polecam łazienka wyszła super szczególnie bardzo podobają mi się te listwy szklane T40, które sprawiają że można spokojnie dokupić jakieś czerwone lub nawet czarne dodatki bo super kontrastują z tą kolekcją. Ale jest to moja subiektywna opinia. Zdjęcia wrzucę potem.

[Reklama - moderowano]

Edytowane przez joliska

• 2 weeks później...
Serdecznie polecam łazienka wyszła super szczególnie bardzo podobają mi się te listwy szklane T40, które sprawiają że można spokojnie dokupić jakieś czerwone lub nawet czarne dodatki bo super kontrastują z tą kolekcją. Ale jest to moja subiektywna opinia. Zdjęcia wrzucę potem.

[Reklama - moderowano]

mógłbyś wrzucić jakąś fotke? pleas:)

• 1 month później...

Witam serdecznie, chciałbym zasięgnąć waszych ewentualnych uwag/rad co do łazienki. Projekt wykonał projektant od dewelopera(kupione nowe mieszkanie), któremu zlecam zrobienie łazienki.

łazienka 180x250

ceramiki końskie seria domenico

zamiast mozaiki będzie zwykła płytka czarna bodajże verona

http://img267.imageshack.us/img267/2140/asd1ss.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/8159/asd2ij.jpg

Pozdrawiam i czekam na każdą opinię :)

Edytowane przez krks

• 2 months później...

Witam

Chce zakupić do łazienki płytki Oxford i czytają Wasze opinie troszkę się pogubiłem. Mam 3 pytania.

1. Z którymi płytkami podłogowymi jest problem w utrzymaniu czystości Ceramika Końska seria Dalia czy Stargres Dalia.

2. Czy ktoś ma na podłodze płytki z Tubądzin Modern Square w połączeniu z Oxfordem bo wydaje mi się że prezentują się bardzo dobrze

3. Chce mieć w łazience kabinę prysznicową której dwie ścianki boczne będą stanowiły ściany wyłożone Oxfordem (najprawdopodobniej najjaśniejszy szary ) – moje pytanie brzmi czy nie będzie widać wtedy zacieków na tych płytkach??

krks, co do projektu to się nie wtrącam, bo się nie znam na tym. Ale mamy te same płytki w górnej łazience i powiem tak. Jeśli możesz to na posadzkę, kup jakieś inne czarne a nie z tej kolekcji, bo są bardzo miękkie. Łatwo je obić, wystarczy, ze ci upadnie szczotka do modelowania włosów i masz odprysk. My do tej kolekcji zamówilismy czarną mozaikę z zupełnie innej firmy i kolekcji.

Zastanawiam się czy dobrze będzie na posadce wyglądać płytka o rozmiarach 44.8x44.8 Tubądzin skoro płytki Oxford są 20x50. Czy lepiej wygląda jak fugi na płytkach podsadzkowych "zgadzają" się z płytkami ściennymi czy nie widać tego ?.

Czekam na odpowiedź od użytkowników Oxfordu :)

• 3 weeks później...
Mam pytanie jakie fugi (grubość) i kolor dawaliście do tych szarych (jasnych) ściennych płytek. Chciałbym żeby fuga była mało widoczna i w kolorze mało brudzącym. Jak jakościowo wyglądają te płytki wiem , że nie są rektyfikowane ale czasami nawet bez rektyfikacji jakościowo są bardzo dobre.

• 5 months później...

Zastanawiam się nad zakupem płytek z serii Amsterdam. Miał już ktoś styczność z tymi płytkami? Miałbym następujące pytania:

1. Jaka jest jakość płytek (czy kalelkarz mocno przeklinał). Czy glazura odchodzi po przecięciu?

2. Czy płytki są gładkie czy chropowate podobnie jak seria Oxford? Jak wygląda ich mycie?

3. Gdzie w trójmieście lub okolicach można znaleźć tą serię na ekspozycji?

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 4 weeks później...
Odkopuję wątek, bo spodobały mi się płytki oxford

ale doczytałam, że średnio się sprawdzają jeśli chodzi o mycie

Jak u Was po tych kilku latach użytkowania - wybralibyście je ponownie?

czy lepiej odpuścic i szukać czegoś innego

Pojawiły się płytki Amsterdam, bardzo zbliżone kolorystyką do Oxford.Faktura chyba będzie lepsza do utrzymania.Są bardziej "aksamitne".Kolekcja oferuje fajne szklane rekord.Produkt też ceramiki Końskie.

• 6 months później...

Wypowiem się na temat płytek Ceramika Color z miejscowości Końskie. Od kilku dni płytkarz tworzy moją łazienkę z płytek serii Terra Grey (25x75cm), płytki prezentują się bardzo ładnie i cena jest dobra jak na ten format, ale niestety od dwóch dni słucham jak to płytki nie trzymają kątów i wymiarów. Dzisiaj mi to nawet zaprezentował i to jest niestety fakt! Oczywiście kupiłem gatunek I. Dodam jeszcze, że mój płytkarz to jeden z bardziej cenionych w okolicy, także jestem pewien, że wie co mówi.

Ot, takie moje doświadczenie z tymi płytkami.

• 1 year później...