AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 [222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 to wracamy na dół... http://images39.fotosik.pl/233/3e31b655baf732ba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 A TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 POZOSTAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 10.12.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 TO JUŻ KONIEC WIZYTY W NASZYM ORIONKU.... MAM NADZIEJĘ ŻE TO MOJE URZĄDZANIE MIAŁO RĘCE I NOGI... CZEKAM NA KOMENTARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 10.12.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Agnieszko, przyznaję, że jak zobaczyłam Wasza sypialnie to serce mi mocniej zabiło: te zdjęcie slubne na tle wzorzystej niebieskiej tapety... przypomniało mi sypialnię w domu moich dziadków mam nadzieję, ze Cię to nie urazi, po prostu Twoje wnetrze pełne jest tradycji i klasyki co do dolnej bawialni Niuniusia, ja bym ja zostawiła tak jak jest, a już na peno nie tapetowała wzorzystą tapetą: masz tam piekne dziecinne, kolorowe i wesołe zasłonki, kolorowe dodatki i gladkie sciaany doskonale tam wygladają... no może wymieniłabym dywanik. Np. jest taka soczysta zielona trawka w ikea. Co do mebli łazienkowych, widzialaś komplet imatra, cersanitu bodajże? myslę, ze fajnie by pasował. Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 11.12.2009 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Odnośnie dywanu to nie taka prosta sprawa. Dywan ten ofiarowała niuniowi babcia z pełnym entuzjazmem, żeby miał miękko sie bawić i dupki nie zmroził (na tych zimnych deskach ) Wymienię go ale tym czasem musi trochę u nas pobyć, co by siebabcia nie obraziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 11.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witaj Agnieszko. Raczej nie udzielam się na forum, jestem tylko obserwatorka i poszukująca inspiracji ale postanowiłam napisać Ci kilka słów. Mam nadzieję, że odpierzesz to co napiszę pozytywnie:) Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się projekt, który wybraliście natomiast nie podoba mi się styl urządzenia domu. Być może było to Waszym zamiarem i dobrze się czujecie w takiej "aranżacji" to jednak pozwolę sobie napisać co mi nie pasuje. Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje więc co zrobisz z tym co poniżej wystukam to Twoja sprawa:) Po pierwsze nie podobają mi się kwieciste zasłonki w kuchni i w salonie. Uważam, że do niczego nie pasują i powodują, że pomieszczenie jest "ciężkie". Obrus na stole również wymieniłabym natychmiast:) Po drugie nie podoba mi się wystrój okna na piętrze, pewnie dlatego że nie jestem zwolenniczką trójkątnych ozdób okiennych. Firanka z takim podszyciem u dołu kojarzy mi się raczej z wystrojem okien w świetlicy wiejskiej (sory za dosadne porównanie). Po trzecie tapeta niebieska z białymi motywami na ścianie w sypialni do niczego nie pasuje i tak jak napisała moja poprzedniczka powoduje że pomieszczenie jest "babcine". Po czwarte pokoik synka byłby całkiem fajny gdyby nie kolejne "samobójstwo" z tapetą na jednej ze ścian (mieni mi się w oczach). Po piąte pokój nad garażem jest całkiem ok ale nie wiem dlaczego ta firanka "zdobi" ścianę a nie okno. Dlaczego ten karnisz jest taki długi i firanka wisi na całej ścianie??? Po szóste ostatni pokój na górze - zdecydowanie zrezygnowałabym z zasłon, które również mi tam do niczego nie pasują. Wracając jeszcze do salonu na dole to znowu ta nieszczęsna tapeta:((( Poza tym nie podobają mi się jasne kafle w salonie w połączaniu z ciemnymi meblami i "cięzkim" wypoczynkiem. Bawialnia na dole jest całkiem fajna z wyjątkiem dywanu. I zostaw ściany takie jakie sa. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Masz prawo mieć inny gust i inne wyobrażenie o własnym domu. Jednakże skoro zamieściłaś zdjęcia i napisałaś, że jesteś otwarta na krytykę to pozwoliłam sobie napisać jak powyżej:) Łazienki są ok, piękne schody i czekam na nową kuchnię Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 11.12.2009 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dziękuję za słowa krytyki.nie uraziłaś mnie i nie obrażam sie wcale. Sama powoli "zagracałam' nasz dom i wiem, że być mozę niektóre elementy w nim nie pasują. Czasem efekt końcowy jest dużo gorszy od zamierzonego...a niektóre meble i ozdoby zamieszczone prowizorycznie - na chwilę - pozostają z nami dłuzej - wiem ,że to jest wielki grzech!!!Co do firanek i załonek w kuchni to myślę że do nowych mebli mogą bardziej pasować jak nie będą to sie je zdejmie. W salonie na dole długo nie miałam zasłon tylko firany ale uważałam ze jest trochę pusto i zawiesiłam zasłony co widzę ze nie do końca było trafione... Czasem żałyje że w salonie nie mamy ciemnej drewnianej podłogi, bo myślę że lepiej komponowała by siez tymi meblami ale ...mamy podgrzewanie podłogowe na całym dole i ogólnie w zamierzeniach był jasny gres, bo jest praktyczniejszy. Co do okna na piętrze to właśnie jest firanka - prowizorka. Mam zamiar powiesić tam białą lekką firankę, moze już na święta. Co do tapety w sypialni - w rzeczywistości jest dużo ładniejsza i nie razi. W zamierzeniach w sypialni miały być białe meble ale wyszło inaczej a tapeta już wisiała... a czemu nie podoba ci sietapeta na dole? nie pasuje tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 11.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Agnieszko tapeta na ścianie w salonie nie pasuje w ogóle:((Głównie dlatego, że jest wzorzysta i przy tych kwiecistych zasłonach robi się bałagan i efekt odwrotny od zamierzonego. Gdybym mogła to bym zmieniła mniej więcej tak: http://images49.fotosik.pl/237/441c219f245f02d0med.jpg Może nie widać tego na zdjęciu jak powinno ale z ławy zlikwidowałabym obrus i dała jakiegoś włochacza na podłogę, tylko nie wiem jak to się ma do podłogowego ogrzewania. Przy większych możliwościach finansowych zmieniłabym wypoczynek;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 11.12.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 A CZY TAKA GOŁA ŚCIANA NIE BĘDZIE ZA GOŁA? masz rację że w połączeniu z zasłonami robi się niezbyt fajnie ale gdy nie było zasłon to tapeta całkiem nie raziła.... komplet podobał nam sie od początkui jakoś nie brałam pod uwagę innego... ta ława to nasza kolejna prowizorka na chwilę ale ta chwila coś już długo trwa. mamy zamiar kupić ławę do kompletu z komodą i witrynami a telewizor też ma być docelowo większy i ma zawisnąć na ścianie. Obrósek w kwiaty już zdjełam a moze jakoś przemeblować w tym pokoju? a i jeszcze jedno co radziłabyś mi w sprawie sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKAK. 11.12.2009 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 A to była inspiracja do mojej sypialni. Niestety ze względu na poród dziecka a potem na niemożliwość dłuższego wychodzenia " na miasto" i po paru miesiacach szybka przeprowadzka - kupiliśmy meble z pobliskiego BRW - ciemne i odbiegające od załozeń inspiracji i oto efekt... http://images44.fotosik.pl/237/53d10632a2bef872med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts