Mrozny 02.01.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Więc tak: (...) Wielkie dzięki za odpowiedzi. Jak będziesz mógł, to nie zapomnij strzelić parę fotek kominka. Na żywo zawsze "ciekawiej" to wygląda niż w reklamie. Do Jani_63: kratki.com. znam, jak chyba każdy kto choć raz poszukiwania kominków próbował na "alledrogo". Proponowane rozwiązania nasadek wodnych też widziałem. Zważ jednak na jedną istotną różnicę w budowie wkładu kominkowego "fabrycznie" dostosowanego do pracy z nałożonym od góry wymiennikiem (omawianą tu silesię Lazara oraz np. Jotul - model "I 18") - konstrukcja czopucha i wylot spalin z kominka (miejsce połączenia z nasadką). Jest bez porównania większej średnicy i tworzy spójną całość z nasadką. Jestem przekonany, że nie bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 02.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Jest bez porównania większej średnicy i tworzy spójną całość z nasadką. Jestem przekonany, że nie bez powodu. Nie żebym był orędownikiem produktu firmy "K". Czasami w ferworze poszukiwań potrafi coś umknąć, stąd moja sugestia. Rożnica może się brać stąd że produkt "K" jest uniwersalny i może być stosowany nie tylko do produktów w/w firmy, a nasadki Jotul'a i Lazara są dedykowane do współpracy z konkretnymi modelami. Produkt uniwersalny zawsze będzie wyglądał jak doczepiony. Jeśli chodzi o same kasety to "K" na pewno chodzą w niższej lidze. Jak się przyjrzeć to widać różnice technologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts