Rafal Pap 26.11.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam było fajnie bez tego dojazdu tez jakoś przeżyje ale będą problemy bo trzeba będzie rozbierać budynek a ja tego na razie nie chce wiec mój problem dzisiaj otrzymałem pismo ze spółdzielni która nie wyraża zgody na korzystanie z ich drogi nie podają żadnych przyczyn po prostu NIE i tyle ? ja składając wniosek pisałem ze (może być odpłatnie) i wiadomo ze tam mieszka świta i nawet w urzędzie powiedzieli zęby z nimi nie zadzierać ja to przedstawię na mapce to po co mi na mapie zaznaczono wyjazd od strony spółdzielni ( Swita nie wyraża zgody) nawet na przejechanie droga 8razy w celu przywiezienia materiału nie no to już przesada http://img256.imageshack.us/img256/240/problemc.png http://img517.imageshack.us/img517/2579/282447134.jpg dodam ze i tak zabrali parę porządnych lat temu mojemu dziadkowi ta działkę bo była ogromna potem walczył z nimi o 2m działki bo inni jak widać na mapce maja cofnięta my wywalczyliśmy 2m oni chcieli sobie parking zrobić teraz stawiają sobie pod płotem auta czy ja mam jakieś prawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.11.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Jest tu parę osób, które pewno mogą Ci pomóc, ale czy zechcą?Napisz po POLSKU, o co chodzi... rozumiem emocje, ale toż to bełkot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 26.11.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Przepraszam troszkę mnie poniosło Wiec tak jak napisałem i pokazałem wyżej czy istnieje jakaś możliwość uzyskania dostępu to tej ze drogi ? na mapce zaznaczony jest wyjazd na drogę Dokument złożyłem 2tyg temu do rozpatrzenia przez zarząd spółdzielni w dokumencie napisałem ze z racji tego mogę ujścic opłatę oraz ze nie musi to być na zawsze jeżeli nie wyrażają zgody tylko na okres przyjazdu materiału betonu i pomp (dwie opcje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 27.11.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 czy Twoja działka ma dostęp do jakiejukolwiek innej drogi (nie widzę nigdzie)masz WZZiT albo wypis z miejscowego planu ?co jest napisane w KW drogi ? dobrze ruzmiem, ze budynke z tyłu lezy na tej samej działce i jest Twój ? Tam masz dostęp do drogi tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 27.11.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 tak wjazd mam z drugiej strony tylko tam mi ciężki sprzęt nie wjedzie za wąsko no i budynek gospodarczy uniemożliwia wjazd dalej jak kliknie się na link mapki to otworzy się cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 30.11.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 droga jest prywatna (spółdzielni) Pozostaje rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 30.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 czy ja mam jakieś prawa ? Po analizie przedstawionej sytuacji stwierdzam, że żadnych praw do przejazdu przez drogę prywatną nie posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 30.11.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dziękuje za odpowiedzi spróbuje jeszcze porozmawiać chociaż niech mi dadzą jakieś uzasadnienie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 01.12.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Nawet uzasadniać nie muszą. Własność prywatna święta rzecz. Ty też możesz powiedzieć sąsiadowi, że nie zgadzasz się na coś tam bo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts