Athena7 08.01.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zaczynając budowe najpierw zrobiłem fundamenty potem chudy beton na gruncie sciany, strop itd. Ostatni mój znajomy zapytał mnie czy może najpierw zrobić sciany, potem strop itd. Przyznam że mam watpliwości. Jestem bardzo ciekawy waszych opinii. Bo niby mozna, ale pojawia sie pytanie czy piach nawet ubity wytrzyma obciążenie stępli podbierających strop. A może terzeba użyc podkładów np podkładów kolejowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 09.01.2004 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Mój strop był zalewany przed chudziakiem, tyle że pod stemple były podłozone odpady z desek . Jest to metoda sprawdzona, ponieważ widziałem to już niejednokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts