petr_151 26.11.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Jaka jest dobra alternatywa dla neostrady? . Mam od 2 lat telefon w TP.SA w tym tygodniu chcialem zamowic neostrade i okazalo sie ze w tym rejonie Bialoleki jest juz brak mozliwowsci technicznych uruchomienia tej uslugi. Jeszcze rok temu prawie kazdego dnia wydzwaniali pytajac czy nie chce od nich internetu. Teraz kiedy przyszedl czas zeby sie wprowadzic okazalo sie ze TPsa netu nie jest w stanie zaoferowac. Interesuja mnie opinie osob korzystajacych z bezprzewodowej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 26.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 ale jak to? Najpierw były warunki techniczne na prowadzenie internetu, a teraz nie ma? To co, coś im się popsuło, czy jak? A co z tymi co korzystają z internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 26.11.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Muszą być jakieś tam ustawienia/oporządzenie (?) w centralce do, której masz przyłączony telefon. Posiadanie telefonu w TPSA, nie oznacza , że mogą ci podciągnąć neostrade.ps. doświadczenia własne- do diabła z neostradą. weź u kogokolwiek innego W tej chwili pisze korzystając z bezprzewodowego internetu- jest OK, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 26.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Miałem przewodowy, teraz mam bezprzewodowy i spokojnie mogę Ci napisać że działa bez problemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Miałem przewodowy, teraz mam bezprzewodowy i spokojnie mogę Ci napisać że działa bez problemowo. Możesz coś więcej napisać? Gdzie zamówiony, jaki transfer, faktycznie nie ma żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 26.11.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ja mam WiMax 1 Mbps z Ery i jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 26.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mieszkamy w innych miejscach Polski, tak więc i firmy inne.Kiedyś radiówka działała kiepsko,teraz kiedy pracuje na wysokiej częstotliwości nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do kabla.Wykupiłem prędkość 1MB w dół i w zupełności mi to wystarcza.Najlepszy dowodem na poprawne działanie internetu bezprzewodowego jest zdanie mojego syna.Gra na serwerach w grę, która wymaga dużej przepustowości i tzw. małego pingu.Gra działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Możesz coś więcej napisać? Gdzie zamówiony, jaki transfer, faktycznie nie ma żadnych problemów? To ja polece Play - ceną do warunków biją konkurencje. Umowa na 18 miesiecy, 3 miesiace grati czyli 15*45zł. limit 10GB, prędkośc 1Mbit/s - mi wystarcza Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 pawlok prędkość 1 Mbit/s jest stała, czy bywa wolniej?Odstraszający jest ten limit 10 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.11.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 pawlok prędkość 1 Mbit/s jest stała, czy bywa wolniej? Odstraszający jest ten limit 10 GB. A który zoperatorów czy to stacjonarnych czy mobilnych zagwarantuje Tobie prędkość ??? , w tego typu usługach nie ma CIR, 10GB mało w stosunku do podobnego orange bodajże 1,5 G to całkiem sporo - mi na domowy użytek wystarcza Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A który zoperatorów czy to stacjonarnych czy mobilnych zagwarantuje Tobie prędkość ??? Pawlok Nie chodzi mi o gwarancje na papierze tylko jaka jest na co dzień prędkość przesyłu danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 26.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A ja sie podczepię pod temat , nie będzie autor krzyczal (?) : Mam od 1,5 m-ca blueconnect`a i po paru dniach super działania miałem i mam zawieszenia kompa i musze "guzikiem" resetować. Dałem do reklamacji to urządzonko i dali mi zastępcze, które przez 3 dni działało super bez zwieszki i nagle 1 zwieszka dziennie a po kolejnych 3 dniach więcej zwieszek dziennie, dokładnie tak samo jak z ta ktorą oddałem do reklamacji. Jutro idę odebrać tamtą (już niby jest z serwisu odebrana) a tą zastępczą oddam ale co dalej. Nie sądzę aby to się skończyło tak. Zwieszki mam tylko gdy mam połączenie z netem bez polączenia nic sie nie dzieje. Zwieszka polega na tym iż nic nie mogę zrobić jakby komp. zrobił sobie pauzę. ktoś to zna?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.11.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Nie chodzi mi o gwarancje na papierze tylko jaka jest na co dzień prędkość przesyłu danych. A to zależy gdzie surfuje Tzn zarówno po jakich serwerach i gdzie fizycznie wtedy jestem (kwestia zasięgu). Ale blisko 1Mega też już śmigałem Za tą cene jakość jak dla mnie zupelnie dobra. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 pawlok dziękuje za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledz98 26.11.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Zwieszki mam tylko gdy mam połączenie z netem bez polączenia nic sie nie dzieje. Zwieszka polega na tym iż nic nie mogę zrobić jakby komp. zrobił sobie pauzę. ktoś to zna?? pzdr 1. program antywiursowy jest? 2. firewall włączony jest? 3. z jakiej przeglądarki korzystasz - czasem Firefox wpierdziela tyle pamięci, że komputer może zostać przytkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.11.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 ps. doświadczenia własne- do diabła z neostradą. weź u kogokolwiek innego W tej chwili pisze korzystając z bezprzewodowego internetu- jest OK, Ech, panowie, wybaczcie, ale czytam i micha mi się śmieje, bo generalizujecie, ile wlezie, porównując rzeczy których porównać się nie da. U Ciebie neostrada działa źle. Skąd wiesz, jak będzie działać u niego? Może u Ciebie jest długa linia z parametrami do dupy i/lub koncentrator DSLAM który trzystu abonentów załatwia sześcioma megabitami, a u niego będzie rewelacyjnie? To samo z internetem radiowym: u jednego będzie pięknie, u drugiego będzie czkawka i padaczka. Takie rzeczy niestety trzeba lokalnie ustalać, sąsiadów pytać. A co do "warunków technicznych" to niestety winna jest biurokracja tepsy. Ci, którzy dzwonią i namawiają wiedzą tylko tyle, że abonent leży w strefie, w której teoretycznie się da neo założyć. A jak się jeleń trafi, to ustalanie warunków odbywa się już w komórce, która sprawdza realne zasoby. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.11.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Zwieszki mam tylko gdy mam połączenie z netem bez polączenia nic sie nie dzieje. Zwieszka polega na tym iż nic nie mogę zrobić jakby komp. zrobił sobie pauzę. ktoś to zna?? pzdr 1. program antywiursowy jest? 2. firewall włączony jest? 3. z jakiej przeglądarki korzystasz - czasem Firefox wpierdziela tyle pamięci, że komputer może zostać przytkany. Dzięki za odp. 1. Mam avast`a 2. Firewall włączony 3. Z firefoxa Ale gdy miałem neostradę to nie było żadnych problemów i ten sam komputer. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 pawlok prędkość 1 Mbit/s jest stała, czy bywa wolniej? Odstraszający jest ten limit 10 GB. A który zoperatorów czy to stacjonarnych czy mobilnych zagwarantuje Tobie prędkość ??? , w tego typu usługach nie ma CIR, 10GB mało w stosunku do podobnego orange bodajże 1,5 G to całkiem sporo - mi na domowy użytek wystarcza Pawlok Nie limitowana ilość plików przy 2 Mb TPSa.W paracy mam radiówkę....od gościa który ją rozprowadza.Nie dość ,że limitowana to jeszcze się czasami przycina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 27.11.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A ja sie podczepię pod temat , nie będzie autor krzyczal (?) : Mam od 1,5 m-ca blueconnect`a i po paru dniach super działania miałem i mam zawieszenia kompa i musze "guzikiem" resetować. Dałem do reklamacji to urządzonko i dali mi zastępcze, które przez 3 dni działało super bez zwieszki i nagle 1 zwieszka dziennie a po kolejnych 3 dniach więcej zwieszek dziennie, dokładnie tak samo jak z ta ktorą oddałem do reklamacji. Jutro idę odebrać tamtą (już niby jest z serwisu odebrana) a tą zastępczą oddam ale co dalej. Nie sądzę aby to się skończyło tak. Zwieszki mam tylko gdy mam połączenie z netem bez polączenia nic sie nie dzieje. Zwieszka polega na tym iż nic nie mogę zrobić jakby komp. zrobił sobie pauzę. ktoś to zna?? pzdr Hej Rozumiem, że blueconnect jest na USB. Mam taki sam objaw tyle, że z modemem bezprzewodowym do liveboxa neostrady. U mnie wystarczy wyjąć dziada ze złącza USB i za chwilkę włączyć z powrotem i dalej działa. Prawdopodobnie wina jest w napięciu na USB, że nie jest stabilne pod obciążeniem, a ta mała cholerka się sporo grzeje jak na takie ustrojstwo więc i trochę bierze mocy. U mnie na lapku mam tylko jedno USB i właśnie wątpliwej jakości (wcześniej nie chciało wcale działać bo były skoki napięcia na koncentratorze USB, ale rozebranie i poprawienie wtyczki łączącej gniazdo pomogło, ze teraz w miarę działa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.11.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A ja sie podczepię pod temat , nie będzie autor krzyczal (?) : Mam od 1,5 m-ca blueconnect`a i po paru dniach super działania miałem i mam zawieszenia kompa i musze "guzikiem" resetować. Dałem do reklamacji to urządzonko i dali mi zastępcze, które przez 3 dni działało super bez zwieszki i nagle 1 zwieszka dziennie a po kolejnych 3 dniach więcej zwieszek dziennie, dokładnie tak samo jak z ta ktorą oddałem do reklamacji. Jutro idę odebrać tamtą (już niby jest z serwisu odebrana) a tą zastępczą oddam ale co dalej. Nie sądzę aby to się skończyło tak. Zwieszki mam tylko gdy mam połączenie z netem bez polączenia nic sie nie dzieje. Zwieszka polega na tym iż nic nie mogę zrobić jakby komp. zrobił sobie pauzę. ktoś to zna?? pzdr Hej Rozumiem, że blueconnect jest na USB. Mam taki sam objaw tyle, że z modemem bezprzewodowym do liveboxa neostrady. U mnie wystarczy wyjąć dziada ze złącza USB i za chwilkę włączyć z powrotem i dalej działa. Prawdopodobnie wina jest w napięciu na USB, że nie jest stabilne pod obciążeniem, a ta mała cholerka się sporo grzeje jak na takie ustrojstwo więc i trochę bierze mocy. U mnie na lapku mam tylko jedno USB i właśnie wątpliwej jakości (wcześniej nie chciało wcale działać bo były skoki napięcia na koncentratorze USB, ale rozebranie i poprawienie wtyczki łączącej gniazdo pomogło, ze teraz w miarę działa). Wyjmowałem z przedłużki tylko na chwilę i się nie odblokowało ale może wyciągnę na dłuższą chwilę z USB samego kompa, hmm. Wtyczką też ruszłem i nic . Dziś odbiorę to naprawione i zobaczymy co będzie dalej ale obawiam się że znowu przez 2,3 dni będzie OK a potem coraz gorzej, wczoraj wieczorem 5 razy resetowałem . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts