tufus 26.11.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Mam pytanie odnośnie montażu płyt kartonowo-gipsowych, a głownie czasu ich montażu. Tak więc w sierpniu tego roku miałem montowany dach i wiem na pewno, że drzewo z tartaku było mokre oraz po montażu były obfite deszcze i w związku z tym mam obawy czy mogę montować płyty już teraz i płyty mi nie popękają, czy poczekać z tym do wiosny. Proszę o jakąś dobrą radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 27.11.2009 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Ale co przecieka? Poprostu drewno, może być jeszcze mokre, i pracuje. Stąd moje pytanie czy płyty po montażu nie popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 27.11.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 To w związku z tym proszę o konkretną odpowiedź, czy montować płyty teraz, czy poczekać do wiosny, czy może zastosować specjalne wieszaki np.krzyżowe? Czy to coś pomoże, lub jest inna metoda aby płyty nie pękały, a może wcale nie będą pękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 27.11.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ja zrobiłam dach we wrześniu i też lało.obecnie jestem na etapie przykrecania płyt na poddaszu.drewno zawsze bedzie pracowało a odczuwalnie kilka lat po budowie.wiem bo syn męża ma cały drewniany dom i w środku dużo regipsów i jakoś nie pękają łączenia, ale on zbroił wszystkie łączenia siatką do tynków cienkowarstwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts