Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, od razu mówię, że będe zaglądać... tym bardziej że jesteśmy na bardzo podobnym etapie, i dom moźna powiedziec podobny. Dach też taki był w projekcie u mnie, ale sie mąż mój nie zgodził, uparł sie na dachówkę i już!!! tym bardziej że mieliśy ją w cenie zwykłej balchy...

tez mamy taki wielki taras, teraz najgorsze przed nami, trzeba go idealnie zaizolować, żeby w przyszłości nie było nie miłych niespodzianek.

pozdrawiam.

Iwek witam :) byłam już z rewizytą u Ciebie, mogłabyś jeszcze wizualizację swojego domku i rzuty zamieścić, pliiss ;)

A propos dużych tarasów dostałam pierwszą wycenę : 37.000 PLN :jawdrop: :jawdrop::jawdrop: :wtf: a miało być tak pięknie... :cry:

nic to szukamy dalej, buuu

Milek, hop, hop gdzie jesteś? Jeszcze majówkujesz?

Soriii, wiesz długi łikend :) teraz nie mam kiedy odespać i jadę codziennie na 4 kawkach. Ale już się rehabilituję.

ej to du..a jednak działa? jak to uczyniłas???

Dzieki Lidszu- miód na moją duszę...

niestety to tyle jeśli chodzi o postępy, na jakiś czas,pie....ny bank właśnie po 4 miesiącach przepychanek odmówił nam kredytu :cry::evil: jesteśmy więc w punkcie wyjścia i zaczynamy całą tyradę od początku. Fuck - wściekła jestem i tyle.

A propos dużych tarasów dostałam pierwszą wycenę ...

Jak duży masz taras i z jakiego drewna planujesz? Ja mam 125 m2 i moja wycena na modrzewiu syberyjskim jest duuużo niższa? Chyba, że coś przeoczyłem i planujesz z innego materiału :)

Szkoda, że z kredytem nie wyszło, bo są dobre warunki na wzięcie w walucie obcej...

Ano, spoko, ochłonęliśmy już nieco. Musimy po prostu sprzedać mieszkanie nieco wcześniej...i zamieszkać z rodzicami buuu.

Orvis, ja mówię o tarasie nad salonem i garażem, zero drewna: izolacja przeciwwilgociowa, masa spadkowa, polistyren i żwir + robocizna ! do tego doliczyć musielibyśmy jeszcze płyty tarasowe i obróbki blachą. Szukamy dalej.

Miałam w głowie ogród, ale nie umiałam go sobie zwizualizować, no ale od czego jest fm :) znalazłam takie cuś:

http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S9giFAtRKDI/AAAAAAAAAwU/AjmEcmewW3M/03.jpg

wymarzyłam sobie takie murko-donice przy tarasie

http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S9giCYf7pII/AAAAAAAAAwI/MD1lYTXhK8Q/02.jpg

tu jest piękny drewniany taras... u mnie bedzie raczej z płyt betonowych, głw. z powodów finansowych, ale też boje się, że po paru latach użytkowania taki taras i tak będzie szary. Drewnianą zrobimy nowoczesna pergolę.

http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S9giHL4PlYI/AAAAAAAAAwc/Tca0ycFmX-4/ogr1.jpg

tego nie miałam w głowie, ale teraz tam siedzi i chyba zostanie - bardzo podobają mi się te proste "grządki" idealnie pasują do mojej koncepcji.

Szkoda, że firma, która zrobiła to cudo obsługuje rejon Wrocka nie Łodzi...

a i nie chcę oczka wodnego tylko najchętniej koło młyńskie ze źródełkiem, żeby był wodopój dla ptaszków, ostatecznie może być takie źródełko:

http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S9giMQ-iN9I/AAAAAAAAAwo/tRAjvbGDvmU/zr%C3%B3de%C5%82ko.jpg

no, a zdjęć ukończonego dachu i komina jak nie było, tak nie ma...brzydko i pada i nie chce mi się tyłka ruszyć na działkę. Jutro nie mam wyjścia- hydraulik zaczyna szaleć, więc będą zdjęcia :)

Daż bór :D

Cześć Olguś - no no proszę jakie postępy poczyniliście - blacha mi się podoba na Waszym dachu okrutnie.

I hmmm tak sobie myślę ...czy nie mogłabym sobie tych fajnych linków skopiować do siebie:cool:

Jak myślisz właścicielka się mocno będzie gniewać jak i ja się do jej linkowni podłączę?

Aloha:)

Małgoś sabat czarownic chmursko odpędzi- zobaczysz, będzie git :)

Tutli jestes :wave: cholera, zupełnie nie mogłam Cię zlokalizować na tym nowym forum...już powoli traciłam nadzieję, głupia ja :bash: Pędzę podglądać co u Ciebie. A linkownia? Kochana- jest twoja :D

Proszę jak się fajnie zrobiło mi na duszy :) Dzieki dziewczyny...jeszcze tylko ta pogoda. Rowery wypucowane, fotelik dla małolata za grubą kasę kupiony i co? I jeździć się nie da :(

Hydraulik bardzo sensowny, myślący, podpowie co i jak, no i czyta projekt uważnie :) Cenowo też przyjazny. Myślę, że pociągnie naszą hydraulikę dalej. Fajnie, bo współpracuje z gazownikiem, więc kotłownię zrobi kompleksowo :)

Namiary miałam z tablicy: pan Henryk 500 262 606

Fajnie Tutli, że Cię namierzyłam :) dokopałam się u Ciebie do baardzo fajnej stronki o płaskich dachach- senkju wery mucha :D Jak tak sobie czytam i oglądam obrazki przekrojów, to ta cała izolacja dzicinnie prosta się wydaje. O co tyle hałasu i pieniędzy przede wszystkim ! Wiem, wiem- diabeł tkwi w szczegółach.

Mieszkanie wystawione- zainteresowanie spore, aż się zdziwiłam. Wszystkim bardzo się podoba. I co z tego? Nadal jest nasze. No panowie i panie nie kisić pieniążków tylko kupować!

A taki prywatny apel wystosowałam...