olgusieniunieczka 30.08.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) urlop, urlop i po urlopie... Ale było suupeer A ścianek i okien nie ma Ścianki mają być na 200% w tym tygodniu (pozyjemy, zobaczymy), a na okna niewykluczone,ze jeszcze i 2 tyg będziemy musieli poczekać- wszystko za sprawą HS. No nic, trzeba ten czas wykorzystać owocnie. Analizuję sobie własnie projekt oświetlenia spłodzony przez naszego architekta i staram sie jak moge myslec pzrestrzennie i widzę siebie jak chodzę i włączam, odłączam, zapalam, gaszę i od tego chodzenia to mnie już bolą nogi wrzucę go, ale nie wiem czy coś odczytacie...ale księge uwag otwieram http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/THukBJCknrI/AAAAAAAABDk/bMylDh0L7Js/s512/elektryka.jpg Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.08.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 uuu, nic nie widać, cholera. Wieczorem postaram się coś z tym zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.08.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Elektryka to koszmar, pociesz sie, ze zawsze potem okaze sie, ze cos moglo byc lepiej. W sumie architekt powinien umiec to zrobic, ale u mnie na pietrze mieszka para architektow i tez narzekaja na to, jak sobie zaprojektowali w mieszkaniu, a co dopiero w domu... Grunt, zeby dalo sie to i owo zmienic w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.08.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Jeszcze z nią na dobre nie zaczęłam a już widze, że to niezłe wyzwanie! Wklejam z kolorkami, może nieco pomogą. http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/THu72gwYkAI/AAAAAAAABEA/4ozg3D3MeYI/s512/elektryka1.JPG Różowa kreska to listwy led, kółeczka to halogenki, czerwone kółeczka tzw. zwisy ledy chyba mogą tak zostać, nad stołami nie wiem czy nie zostawic plus jeden zwis- cholera nie cierpię jak jest ciemno nad stołem, no i pomyślałam o kabelku na lampę stojąca gdzies przy kanapie, tak żeby można było gazetkę poczytac, tylko w którym miejscu? te małe różowe kropeczki przy schodach to ledziki. Jak myślicie dawac? Bo mam wątpliwości czy to nie za kiczowate aby...na pewno uzyteczne i nastrojowe. Ha właczników tego wszytskiego nawet nie próbuję Wam przerysowywać - mission imposible 8. Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 31.08.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Różowa kreska to listwy led, kółeczka to halogenki, czerwone kółeczka tzw. zwisy Listwy ledowe są bardzo OK ale może się okazać, że będą mało "wydajne". W razie czego, jeśli masz możliwość, zrób trochę większą wnękę na tradycyjne świetlówki. Jeżeli masz w planach bardzo dużo scenariuszy świetlnych może warto zapożyczyć niektóre elementy sterowania z "inteligentnego domu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.09.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Listwy ledowe są bardzo OK ale może się okazać, że będą mało "wydajne". W razie czego, jeśli masz możliwość, zrób trochę większą wnękę na tradycyjne świetlówki. Jeżeli masz w planach bardzo dużo scenariuszy świetlnych może warto zapożyczyć niektóre elementy sterowania z "inteligentnego domu"? Ha! Z przyjemnością, tylko ceny nie chcę zapożyczać z instalacji "ID". Nad wjazdem do garażu i w wejsciu pewnie zrobimy tak jak radzisz, arch też tak radzi. Ale w salonie zostaniemy chyba przy ledach, mają tworzyć mastrój, od tworzenia jasności inne będą Z innej beczki: Pamiętacie swój pierwszy dzień w szkole? Ja pamiętam, że miałam na głowie pierwszy i ostatni raz kokardkę uwiązaną przez moją mamę. Nie muszę chyba dodawać, że była kiepska w te klocki... ale co zrobić, wtedy była moda na kokardki i wybajerzone kołnierzyki do obowiązkowych fartuszków I ten wieeelki ołówek. Pasowanie na pierwszaka pamiętam jakby to wczoraj było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.09.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Kurde u nas też problem z oknami - już drugi tydzień nam montują i nadal nawet ich do Łodzi nie przywieźli ... coś Jezierski jednak daje ciała ... Najgorsze jest to, że już drugi raz nam termin przekładają, a my jednak wszystko chcieliśmy założyć i zamknąć dom. Ostatnio okna miały być najpóźniej we wtorek czyli wczoraj więc dwa dni urlopu i sam z teściem założyliśmy bramę i teraz mamy tylko bramę ., a Jezierski termin przełożył na kolejny tydzień środa-czwartek ... szkoda gadać, oby bramy nie zdjęli teraz ... Co do pierwszego dnia w szkole ... u mnie było śmiesznie. Mama jako że nauczycielka musiała wybrać się do szkoły wcześniej ojciec na 7 do pracy więc zostałem sam i dostałem dyspozycję stawienia się w szkole o 9:00 czy coś takiego bo chyba tak zaczynało się rozpoczęcie ... nie mogłem się doczekać więc wyszedłem wcześniej i zacząłem ganiać po huśtawkach itd. i ganiałem do południa tak więc pierwszy dzień w szkole rozpocząłem klasycznymi wagarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.09.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Kurde u nas też problem z oknami - już drugi tydzień nam montują i nadal nawet ich do Łodzi nie przywieźli ... coś Jezierski jednak daje ciała ... Najgorsze jest to, że już drugi raz nam termin przekładają, a my jednak wszystko chcieliśmy założyć i zamknąć dom. Ostatnio okna miały być najpóźniej we wtorek czyli wczoraj więc dwa dni urlopu i sam z teściem założyliśmy bramę i teraz mamy tylko bramę ., a Jezierski termin przełożył na kolejny tydzień środa-czwartek ... szkoda gadać, oby bramy nie zdjęli teraz ... Co do pierwszego dnia w szkole ... u mnie było śmiesznie. Mama jako że nauczycielka musiała wybrać się do szkoły wcześniej ojciec na 7 do pracy więc zostałem sam i dostałem dyspozycję stawienia się w szkole o 9:00 czy coś takiego bo chyba tak zaczynało się rozpoczęcie ... nie mogłem się doczekać więc wyszedłem wcześniej i zacząłem ganiać po huśtawkach itd. i ganiałem do południa tak więc pierwszy dzień w szkole rozpocząłem klasycznymi wagarami Ha! Wiadomo, dzieci nauczycieli! Nawiększe cwaniaczki! Wiem, co piszę jako córka dwójki nauczycieli Co do Jezierskiego- "weno" nie strasz!!! Człowieku, ja czekam na okna, a razem ze mna elektryk, tynkarzi hydraulik!!! Do zimy ma być stan deweloperski, żeby przez zimę sobie dłubać z wykończeniówką !!! Cholera, zaraz dzwonię do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.09.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Co do Jezierskiego- "weno" nie strasz!!! Człowieku, ja czekam na okna, a razem ze mna elektryk, tynkarzi hydraulik!!! Do zimy ma być stan deweloperski, żeby przez zimę sobie dłubać z wykończeniówką !!! Cholera, zaraz dzwonię do nich. Spokojnie może to tylko nasz przypadek. Generalnie dostawa się opóźnia jeden tydzień względem umowy, tylko Jezierski dał nam znać trzy tygodnie temu, że za tydzień okna przyjeżdżają i być może uda się zrobić montaż w tygodniu kiedy będą okna lub najpóźniej w kolejnym poniedziałek/wtorek więc my wszystko tak ustawiliśmy, żeby najpóźniej z ich najpóźniejszym terminem zamknąć domek. I wtedy zaczęły się niespodzianki z ich strony czyli co chwila inny termin i za każdym razem już "na pewno". Teraz mamy na pewno środa/czwartek za tydzień. Ponoć opóźnia się fabryka, ale zawsze najłatwiej zwalić coś na "wielkiego brata". Przecież nie pojadę do fabryki i nie zapytam gdzie moje okna, a oni są czyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.09.2010 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 DZwoniłam, HS brak, pozostałe okna są. Żeby uniknąć niespodzianek, umówiłam się z panami, że mają tak robić, zeby w dniu kiedy dostaną HS od razu przyjechać na montaz. Oby. Dzwonił Kier Bud i się zapytał, kto nam robił chudziak i dlaczego tak wysoko został wylany. Że za wysoko i drzwi sie moga zmieścić na styk, albo sie nie zmieścić Ale mnie wnerwił, właściwie to nie, on mnie normalnie wk...ił!! Mówię, mu kulturalnie, ze ja kazałam tak wylać, bo mi tłumaczył jak krowie na granicy, ze na chudziak idzie papa, która ma się pokryć z papą na fundamencie. Na co, mi Baram próbuje wmówić,że tak nie mówił ! Oj to się juz wsciekłam. Trzy razy pytałam go o te warstwy na podłodze, co z czym i po czym, a on mi wyjeżdza z czymś takim?? Powiedziałam, mu, ze jeśli sie drzwi nie zmieszczą, będzie osobiście skuwał ten chudziak!!! No ludzie, rozumiem wykonawców, oni grają na swoje konto, ale KierBud?? Et tu Brute? czy jak to tam szło...fuck&shit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.09.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Heloł Też się wczasowałam , alem już jest. Ja też się głowię nad warstwami, generalnie na razie fundament zrobimy bez chudziaka, więc mam czas przez zimę, żeby wszystko policzyć i ustalić (co oczywiście nie gwarantuje, że mi wykonawcy czegoś nie spartolą...) Nic nie widać na tych rzutach z elektryką, poproszę duże na maila (+zaległe "takie tam" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.09.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Spłodzę coś dla Ciebie wieczorem, tzn. baardzo się postaram Przez tę cholerną pogodę (ciągle pada...) nadal nie mam ścianek. Jest trochę syf, bo facet od tynków w październiku wyjeżdza za granicę na dłużej...Chyba nie damy rady się wyrobić A gdzie ta Polska Złota Jesień ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.09.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Właśnie, też się pytam. Chodzę i marznę, ciężko mi się przestawić po tygodniu ciepełka. Nie spodziewałam się takiej zimnicy, w końcu lato mamy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.09.2010 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Olgusieniunieczka, kurcze piękny dach Powiem Ci, że pierwszy raz widzę tak ładne wykonanie dachu z blachy. Ostatnio interesowałam się tematem i nigdzie nie było to prosto zrobione. Przyszłam więc z pytanie, które już ktoś zadał wyżej - czy możesz podesłać na priv koszt Waszego dachu, robocizny i metrażu? I czekam na fotki okien. Jaki kolor wybraliście? Zdecydowaliście się w końcu na rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.09.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Pięknota-prostota bryły tego domu mnie zachwyca. tu detale liczą się podwójnie, więc kombinuj, kombinuj z tymi tarasami i podjazdami dobrze i prosto Widzę, ze lubisz zestawienie szarości z delikatnym beżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.09.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Pięknota-prostota bryły tego domu mnie zachwyca. tu detale liczą się podwójnie, więc kombinuj, kombinuj z tymi tarasami i podjazdami dobrze i prosto Widzę, ze lubisz zestawienie szarości z delikatnym beżem Dzięki mysz i dlatego siedzę i głowię się nad każdym detalem podwójnie. Zestawienie beżu i szarości lubię bardzo. W ogóle postawimy na jasne stonowane kolory. Mocniejsze będą tylko dodatki. Spirea, podglądam i twój projekt od jakiegoś czasu- jest super! Wycena na priv. Okna mają montować w poniedziałek nareszcie, więc jest szansa, że będę się mogła pochwalic oknami całkiem wkrótce. Zdecydowaliśmy się na dwa kolory- w białej częsci antracytowe, a w szarej Tytan (czyli udające aluminiowe). A za oknem po staremu- pada ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.09.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Gdzie zdjecia bielenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.09.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Gdzie zdjecia bielenia? kurde w pokoju taki sajgon,że wstyd mi pyknąć fotki złożonego już łóżka. A kabelka do aparatu rodzicieli jak nie było tak nie ma... ale dzisiaj u nich nocuję, więc może coś wygrzebię. Małgoś byłam w twoim nowym wątku o bieli- superowo-superowski tego mi trzeba było! I muszę chyba przenieść tutaj dyskusję o betonowej ścianie z dziennika dopioni...baardzo interesująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Watek nie jest nowy, ale zostal wreszcie odgrzebany... A jesli chodzi o "betonowa" sciane to polecam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.09.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hej, jak tu nie kochać IKEI??? Dzisiaj na działce znalazłam nowy katalog Ikei Scianki postawione trochę zonk z górą...wskutek błedu konstruktorki, nie możemy tam wymurować ścianek, pozostają nam z karton-gipsu... Mam pierwszą wycenę bramy garażowej i drzwi wejsciowych Hormanna. Myślałam, że będzie gorzej. Wygrzebałam zaległe zdjęcia z okresu przemalowywania łóżka http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TIjhlqvh8DI/AAAAAAAABEs/4eNCnr0qY1Q/s512/100_1023.JPG nie pamiętam tylko czy to było po dwóch czy jednej warstwie lazury... a tego użyłam: http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TIjh98I4SiI/AAAAAAAABEw/GY2WlFgst5U/s640/100_1022.JPG Zdjęcia całości będą jak da się wejść do przejściowej sypialni No i niestety nie zrobiłam zdjęć parteru już ze ściankami...może jutro mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts