malgos2 09.09.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hej! widzę wielkie postępy - dach wyszedł świetnie! Dom będzie superowy! Ja bym szła w szarości, jeżeli chodzi o płyty betonowe (chodnikowe)A łóżka sosnowe malowałam tak samo, chociaż nie - ja używałam rozwodnionej farby akrylowej do drewna i na to półmatowy lakier. Też wyszło fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.09.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) Postępy to są u Ciebie Dzięki, Twój dach też znakomity. Podglądam sobie Twoją budowę od jakiegoś czasu i wiem, że będziemy miały śliczne domy Łóżko po przemalowaniu wygląda super, z zważywszy w jakim tempie topnieją nasze oszczędności, myślę, że zostanie z nami jeszcze dłuugo. W trakcie murowania ścianek działowych powstała meeega zagwozdka i liczę na Waszą pomoc. Zrezygnowałam ze ścianki działowej odzielającej hol od kuchni. Zrezygnowałam, tzn nie pozwoliłam jej wymurować licząc, że łatwiej będzie ją zrobić z g-k niż rozwalać cegłę. Zrezygnowałam, bo hol zrobiłby się długi, wąski i ciemnawy... Fuck, nie wiem co robić, bo kuchnia miała być zamknięta! Takie były założenia jeszcze 2 lata temu kiedy rozpoczynaliśmy etap koncepcji! Wątpliwości dotyczące tej ścianki pojawiły się już wcześniej... mogłabym mieć piękną, wielką wyspę...Tyle, że ja nie chcę otwartej kuchni ze względu na hałas! A do salonu nie bardzo jest jak zamontować drzwi. Co robić?? chodzi o tę ściankę po lewej: http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/SoUjcZRDvgI/AAAAAAAAAI0/Pw88ZFXCXC0/INTERIOR1.jpg na wizualce hol wcale nie jest wąski i ciemny, ale wiadomo czasem back to reality boli... a tu na rzucie, ścianka przy której stoi stół w kuchni http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/Ss3Jq9rD6mI/AAAAAAAAARI/tmUnfROHMjM/s512/parter.jpg Poradźcie coś. Kuchnia ma zdecydowanie więcej możliwości bez tej ścianki. Ale chciałabym mieć miejsce do codziennych posiłkow w kuchni. Chyba zrobię rekonesans po salonach kuchennych, może tam ,też mi coś sensownego doradzą... Edytowane 10 Września 2010 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.09.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Dzięki! Ja myślę, że ta ścianka ma sens, przynajmniej z mojego bałaganiarskiego punktu widzenia, tamtędy będą przechodzić goście do salonu, no stolik kuchenny się przyda, a tak będzie chyba jakoś dziwnie wyglądał ni to w hallu ni to w kuchni... Chociaż nie da się ukryć, że całość zyska na przestrzeni, ale tak myśląc musielibyśmy całkowicei zrezygnować ze ścianek działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 A co Ty na to, zeby te scianke zrobic nie do samego sufitu tylko nizej? Tak, zeby miec przy czym postawic stol, ale zeby wizualnie nie zagracalo przestrzeni az tak mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.09.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 A co Ty na to, zeby te scianke zrobic nie do samego sufitu tylko nizej? Tak, zeby miec przy czym postawic stol, ale zeby wizualnie nie zagracalo przestrzeni az tak mocno? jest to jakaś opcja do przemyślenia. Myślałam jeszcze ew o ściance z mlecznego szkła, tylko to pewnie drogie i nie wiem czy funkcjonalne. Czyli co? zamykać kuchnię? Chociaż nie da się ukryć, że całość zyska na przestrzeni, ale tak myśląc musielibyśmy całkowicei zrezygnować ze ścianek działowych Ha, ha Chociaż wczoraj patrząc na wysprzątaną górę bez ścianek działowych, rozmażyłam się ile byłoby przestrzeni gdybyśmy nie musieli oraganizować tam pokoi dziecinnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 10.09.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Mleczne szkło byłoby super, ale chyba faktycznie nie najtańsze... A może luksfery? Takie odjechane, prostokątne, jak u Famelii? A jak zostawisz ściankę, to jakąś fajną tapetę lub fototapetę na to i nie będzie ponuro, tylko intrygująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 10.09.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ja też lubię wielkie przestrzenie, ale jednak tutaj kuchnię oddzieliłabym tą ścianą. Zawsze jest coś do posprzątania a nie zawsze jest czas ogarnąć i wtedy ściany wspaniale to ukrywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.09.2010 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Właśnie, nie ma co kombinować chyba, tylko trza się trzymać pierwotnego planu, bo każda zmiana pociąga za sobą następną i tak w koło Macieju... ta niższa ścianka mnie jeszcze zaintrygowała... no nic trza się spotkać z architektom Robię dzisiaj weekendowy najazd na stolicę Wycieczka przed pałac obowiązkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Pilnuj, zeby nie wywiezli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.09.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Sie rozumie, zmiana warty się odbędzie jak to mówi mój kumpel "jest krzyż-jest impreza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.09.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Do krzyża to dojdzie, a do mnie już nie dojedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Łóżko nawet już skręcone stoi u rodziców, fotki zrobione, tylko aparat został także u rodziców buuu fotki będą dopiero jutro... Rasia, ty masz blat w kuchni drewniany, jak funkcjonuje? Praktyczne to rozwiązanie? Szalenie bym takie cudo chciała, ale stary się marszczy, że się rysuje, odparza i w ogóle kupa przy takim roboty. Prawdę gada? Po pierwsze przepraszam, alem przegapiła... Po drugie zdjęć nadal nie widzę... Po trzecie blat jest suuuper!!! Nic się nie rysuje, chociaż moje Młode potrafią "rysować", potrafią! Nie wchłania NIC! Ani wody, ani wina, ani kawy... pryska się po nim strasznie przy gotowaniu i smażeniu i... NIC! Ostawiam gorące garnki, chociaż mam też na garnki osobną deseczkę i NIC. A marszczyć i odparzać może się tylko blat fornirowany a nie pełny drewniany... możesz spokojnie małżonka z błędu wyprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.09.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Do krzyża to dojdzie, a do mnie już nie dojedzie... na kolanach raczej się doczołgała...ale to nie kwestia wiary a zacnych W-wskich trunków Rasia, dla Ciebie to osobna, tylko w tym celu wizyta, a nie "przy okazji" ... MAM OKNA !!! Oczywiście, żeby nie było zbyt różowo- bez HS-a. Będzie w środę. Ale i tak jest super i okna fajowe i w ogóle nareszcie prawie SSZ ogłosić mogę No i doszłam do porozumienia z naszym otworem wejściowym. Pozwala się łaskawie poszerzyć bez wymiany nadproża, a to oznacza, ze promocyjne drzwi Hormanna w atrakcyjnej dla nas bardzo cenie właściwie na 90% już wkrótce w owym otworze się pojawią. http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TI5-HJaDysI/AAAAAAAABFQ/GwTL3F0_ltc/s512/drzwi.jpg takie, tylko białe zdjęc okien nie będzie, bo nie wiem gdzie jest kabel do komóry, a i tak taśma ochronna wszystko zasłania i psuje efekt. Jak się znajdzie kabel to i zdjęcia się znajda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.09.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Faaaaaaaajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.09.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Olgusieniunieczka, widziałaś te drzwi już na żywo? Fajne? Mam je upatrzone od początku promocji i na koniec roku chcę się na nie skusić, bo wyglądają super. My jeszcze rozważamy te drugie z promocji - całe białe, żeby je potem u jakiegoś lakiernika na szaro zrobić, ale nie wiem, jak to z jakością wyjdzie. Jaką dostałaś cenę z montażem? Jaki ten otwór musisz mieć zostawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.09.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Olgusieniunieczka, widziałaś te drzwi już na żywo? Fajne? Mam je upatrzone od początku promocji i na koniec roku chcę się na nie skusić, bo wyglądają super. My jeszcze rozważamy te drugie z promocji - całe białe, żeby je potem u jakiegoś lakiernika na szaro zrobić, ale nie wiem, jak to z jakością wyjdzie. Jaką dostałaś cenę z montażem? Jaki ten otwór musisz mieć zostawiony? My właśnie chcemy białe Widziałam je na żywo, niestety w kolorze jakiegoś tam drewna, białe widziałam w innym modelu. Nie wiem jak te szare, ale białe są błyszczące, gładkie. Jakość wykonania super, chociaż osłonki zawiasów nieco tandetne= takie zwykłe plastikowe. Wymiar drzwi mogą zrobić dowolny, ale za to trzeba dopłacić 800zł netto, żeby było bez dopłaty musisz mieć otwór 112x211, wtedy drzwi maja 1m. Przedstawiciel Hormanna wycenił naszą bramę na 7500, a drzwi kosztują 3500netto, plus montaż 400, plus elektromagnetyczny zamek 180- całość ok 4400 brutto. Może i nie najtaniej, ale konstrukcja solidna a na rynku nie za wiele prostych, nowoczesnych drzwi wejsciowych w rozsądnej cenie. Nie powiem znalazłam kilka innych fajowych, ale ceny wahały się od 7-14 tysi !!! P.S. Okna nadal są tzn, nikt ich przez noc nie buchnął. Jutro ma być HS. Profesjonalną bramę zmontował mąż z kumplem w nd, jutro przywożę i od razu montuję tymczasowe drzwi wejściowe i .... a to na jutro zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.09.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Fajne te drzwi. Mi także one bardzo się się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 22.09.2010 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Okna już są oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie w HS pękła szyba... Na szczęście w trakcie montażu. Następnego dnia znaleźliśmy w drugim końcu drugie pęknięcie...I tak przesuwka jest suuuper, kolor ekstra! http://lh3.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TJop0MaIpzI/AAAAAAAABGc/n83VB4i5TJU/s640/Zdjęcie0129.jpg więcej fotek, jakby co, w dziejniczku KierBud nie bardzo chce sie zgodzić na ścianki działowe z ytonga, chyba jesteśmy skazani na karton-gips na poddaszu...Elektrycy szaleją, jest szansa, że w pn może wejść tynkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.09.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No cudne te okienka... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif I zazdroszczę promocyjnych drzwi - też bym kupiła, ale może jednak najpierw niech mi mury postawią...lub choć fundament... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts