Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

*milek* napisał:
No cudne te okienka... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif

I zazdroszczę promocyjnych drzwi - też bym kupiła, ale może jednak najpierw niech mi mury postawią...lub choć fundament... :rolleyes:

To się dopiero okaże, bo przecież muszę wziąć wolny dzień, zeby zamówić te drzwi! Poza tym tak to jest jak HS montowany jest ostatni,a nie pierwszy- podniesie się nam poziom o dodatkowe 5cm!! I w związku z tym musimy podkuć się o 1,5 cholernego-centymetra w nadproże, żeby się te drzwi zew, zmieściły :( ciekawe czy to w ogóle wykonalne...

Cytat

malgos2

K-g nie jest zly, przynajmniej mozna latwo zmieniac jak Cie fantazja poniesie w trakcie mieszkania.
;)

tak mi mów!!! bo ja już wariuję! popadliśmy w decyzyjny pat i nie możemy się zdecydowac.

Znowu dzwonił elektryk i zadawał duużooo trudnych pytań :sick: skąd ja mam wiedzieć czy chcę czujkę dymu w kuchni podpiętą pod alarm? Ale chyba chcę, może się przydać jakbym patelnię zostawiła na włączonym piecu...

meg60 napisał:
Piękne okienka Olu !!! Nie mogę doczekać się końcowego efektu........

Dzięki:) też się nie mogę doczekać, ale kiedy to będzie! Póki co wielki weekend nas czeka- wyprowadzka z mieszkania... ciężko będzie-tyle wspomnień!!! Ale w końcu, sami tego chcieliśmy, prawda?

olgusieniunieczka napisał:

tak mi mów!!! bo ja już wariuję! popadliśmy w decyzyjny pat i nie możemy się zdecydowac.

Znowu dzwonił elektryk i zadawał duużooo trudnych pytań :sick: skąd ja mam wiedzieć czy chcę czujkę dymu w kuchni podpiętą pod alarm? Ale chyba chcę, może się przydać jakbym patelnię zostawiła na włączonym piecu...

Chcesz chcesz. ;)

*milek* napisał:
Małgoś dobrze gada - chcij czujkę :yes:

A jak chcesz zobaczyć swoje białe drzwi w surowym murze, to luknij do dziennika Haveny,są pod koniec strony ;)

o dzięki ci dobra kobieto. Miałam zamówić drzwi i bramę jutro-wzięłam w tym celu wolne. Niestety, wczoraj pokozaczyłam i przenosiłam z mężem narożnik i dwie najlżejsze szafki i dzisiaj umieram. Tzn maksymalnie napierdziela mnie moja pooperacyjna gicz. Masakra! A w pt w bieszczady...miało być tak pięknie. Jutro zamiast po bramę, muszę się dowlec na prześwietlenie :(

Spirea napisał:
Olgusieniunieczka, co z tymi pęknięciami szyb? Wiadomo skąd się to wzięło?

Spirea, pan od Jezierskiego twierdzi, że szyba musiała być z jakimś naciekiem i zrobiło się jakieś naprężenie. Nie martwię się, bo okna mają 7 lat gwarancji i poza tym pęknięcięm są super!!! Do jakości wykonania nie mogę się absolutnie przyczepić. Bardzo ładne zgrzewy, uszczelki, klamki. Możliwe, oczywiście, że to również błąd w montażu, ale szef ekipy tego póki co nie stwierdził.

Oficjalnie jesteśmy wyprowadzeni :) niestety zostało jeszcze kupeeee klamotów do przejrzenia, ale w obecnej sytuacji mojej giczy jest to temat dla mnie nie do opanowania. A powinniśmy oddać klucze 30 września :( mam nadzieję, że problem z nogą jest baaardzo przejściowy i we wtorek odzyskam sprawność.

Jeśli ktoś mi jeszcze kiedyś podaruje jakikolwiek kieliszek-zatłukę. Pakowałam te moje cuda prawie trzy godziny!!! Każdą sztukę owinąć w folię bąbelkową, dociąć to cholerstwo- masakra. Po cholerę było mi tyle rodzajów kieliszków, pokali, gobletów, szklanek-łoomatkoooo.

Elektrycy powoli kończą, pan tynkowy już ostrzy pazurki :)

Iwek- niestety budując dom nie można mieć wszystkiego... Chciałabym mieć takie okna w całym salonie, ale zważywszy, ze jedno kosztowało ponad 10tys..... Z drugiej strony, czy jest sens wypruwać sobie flaki i ładować całą kasę w dom? Gdyby 600 tys było dla mnie tylko uszczupleniem budżetu-pewnie bym szalała :) wolę mieć skromniejszy dom, ale móc pojechać z rodziną na wakcje, zwiedzić trochę świata, pójść do kina, teatru itp. Tak więc nie żałuj, a faktycznie jak Ci skapnie nieco manny i będziesz miała ochotę na remoncik...:D

Ze stopą nieco lepiej, na szczęście nie jest pęknięta...ale mam leżeć co najmniej do czw. i uważać na siebie :( Chyba trzeba nieco przystopować.

Iwek- niestety budując dom nie można mieć wszystkiego... Chciałabym mieć takie okna w całym salonie, ale zważywszy, ze jedno kosztowało ponad 10tys..... Z drugiej strony, czy jest sens wypruwać sobie flaki i ładować całą kasę w dom? Gdyby 600 tys było dla mnie tylko uszczupleniem budżetu-pewnie bym szalała :) wolę mieć skromniejszy dom, ale móc pojechać z rodziną na wakcje, zwiedzić trochę świata, pójść do kina, teatru itp. QUOTE]

Święta prawda! Jestem zdecydownie tego samego zdania:) Dlatego fundusz na cele "nie domowe" mam zalokowane i zakaz nawet o nich myślenia:)

Zdrowia życzę:)

Oczywiście łobuzie, a co myślałaś, że pochwalę Twoje kozackie wyczyny?:p

Wszystko wskazuje na to, że zaczniemy.

Wycinka i ogrodzenie tymczasowe planowane na ten weekend. Małż zamierza sam ją popełnić, ale jak się okaże że się porywa z motyką, to weźmiemy specjalistów.

W każdym razie piła spalinowa oraz kilka innych użytecznych narzędzi zostało zakupionych :rolleyes:

Ekipy też odsiane, na placu boju ostały się w zasadzie dwie. Niebawem pewnie dokonamy wyboru :-P

Jak się ogarniecie po przeprowadzce, to wiesz... spodziewaj się http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_witch.gif

ale zważywszy, że moje szczelnie w bąbelki opakowane, cuś by trza zabrać :p ;)

a więc jednak... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif

Poza tym tak to jest jak HS montowany jest ostatni,a nie pierwszy- podniesie się nam poziom o dodatkowe 5cm!! I w związku z tym musimy podkuć się o 1,5 cholernego-centymetra w nadproże, żeby się te drzwi zew, zmieściły

Poproszę o rozwinięcie, tylko tak łopatologicznie, bo coś mało żem kumata :rolleyes:

I jak te działówki? Wszystkie jednak z karton gipsu? Bo te co idą w poprzek belek mogą być chyba murowane, problem jest z tymi wzdłuż...?

*milek* napisał:
a więc jednak... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif

Poproszę o rozwinięcie, tylko tak łopatologicznie, bo coś mało żem kumata :rolleyes:

I jak te działówki? Wszystkie jednak z karton gipsu? Bo te co idą w poprzek belek mogą być chyba murowane, problem jest z tymi wzdłuż...?

a jednak :D

aleś wyedukowana budowlanie, ho ho dziewczyno :) Problem z tymi wzdluż to fakt, tych w poprzek nie zawiele i może być problem z łączeniem ściana - k-g, tzn moze pękać. W pn burza mózgów z KierBudem i ostateczną decyzję trzeba podjąć, bo tynkarz chce wchodzić. Na razie, więc BZ...

rasia napisał:
Okna cudne!!! :D

A kabelki warto, oj z autopsji wiem, że warto wszystkie obfotografować! :) Zresztą nie tylko kabelki... wszystkie rurki, zwłaszcza te nie w podłodze tez...;)

Dzięki rasia, mnie też się podobają (Twoje były poniekąd inspiracją). Fotografować trzeba, tylko jakoś z głową chyba :D w sensie, że jakaś linijka w kadrze czy coś, wiecie jak w filmach na policyjnych zdjęciach z miejsca zbrodni ;) zeby był punkt odniesienia.

Jutro pomiar bramy garażowej i drzwi wejściowych :) i znowu człowiek będzie lżejszy o 10 koła... chyba coraz bardziej podoba mi się brama popełniona przez małża z osb...