malgos2 23.09.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 K-g nie jest zly, przynajmniej mozna latwo zmieniac jak Cie fantazja poniesie w trakcie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 23.09.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Piękne okienka Olu !!! Nie mogę doczekać się końcowego efektu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.09.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No cudne te okienka... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif I zazdroszczę promocyjnych drzwi - też bym kupiła, ale może jednak najpierw niech mi mury postawią...lub choć fundament... To się dopiero okaże, bo przecież muszę wziąć wolny dzień, zeby zamówić te drzwi! Poza tym tak to jest jak HS montowany jest ostatni,a nie pierwszy- podniesie się nam poziom o dodatkowe 5cm!! I w związku z tym musimy podkuć się o 1,5 cholernego-centymetra w nadproże, żeby się te drzwi zew, zmieściły ciekawe czy to w ogóle wykonalne... malgos2 K-g nie jest zly, przynajmniej mozna latwo zmieniac jak Cie fantazja poniesie w trakcie mieszkania. tak mi mów!!! bo ja już wariuję! popadliśmy w decyzyjny pat i nie możemy się zdecydowac. Znowu dzwonił elektryk i zadawał duużooo trudnych pytań skąd ja mam wiedzieć czy chcę czujkę dymu w kuchni podpiętą pod alarm? Ale chyba chcę, może się przydać jakbym patelnię zostawiła na włączonym piecu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.09.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Piękne okienka Olu !!! Nie mogę doczekać się końcowego efektu........ Dzięki:) też się nie mogę doczekać, ale kiedy to będzie! Póki co wielki weekend nas czeka- wyprowadzka z mieszkania... ciężko będzie-tyle wspomnień!!! Ale w końcu, sami tego chcieliśmy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.09.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 tak mi mów!!! bo ja już wariuję! popadliśmy w decyzyjny pat i nie możemy się zdecydowac. Znowu dzwonił elektryk i zadawał duużooo trudnych pytań skąd ja mam wiedzieć czy chcę czujkę dymu w kuchni podpiętą pod alarm? Ale chyba chcę, może się przydać jakbym patelnię zostawiła na włączonym piecu... Chcesz chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.09.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Małgoś dobrze gada - chcij czujkę A jak chcesz zobaczyć swoje białe drzwi w surowym murze, to luknij do dziennika Haveny,są pod koniec strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.09.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Olgusieniunieczka, co z tymi pęknięciami szyb? Wiadomo skąd się to wzięło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Małgoś dobrze gada - chcij czujkę A jak chcesz zobaczyć swoje białe drzwi w surowym murze, to luknij do dziennika Haveny,są pod koniec strony o dzięki ci dobra kobieto. Miałam zamówić drzwi i bramę jutro-wzięłam w tym celu wolne. Niestety, wczoraj pokozaczyłam i przenosiłam z mężem narożnik i dwie najlżejsze szafki i dzisiaj umieram. Tzn maksymalnie napierdziela mnie moja pooperacyjna gicz. Masakra! A w pt w bieszczady...miało być tak pięknie. Jutro zamiast po bramę, muszę się dowlec na prześwietlenie Olgusieniunieczka, co z tymi pęknięciami szyb? Wiadomo skąd się to wzięło? Spirea, pan od Jezierskiego twierdzi, że szyba musiała być z jakimś naciekiem i zrobiło się jakieś naprężenie. Nie martwię się, bo okna mają 7 lat gwarancji i poza tym pęknięcięm są super!!! Do jakości wykonania nie mogę się absolutnie przyczepić. Bardzo ładne zgrzewy, uszczelki, klamki. Możliwe, oczywiście, że to również błąd w montażu, ale szef ekipy tego póki co nie stwierdził. Oficjalnie jesteśmy wyprowadzeni niestety zostało jeszcze kupeeee klamotów do przejrzenia, ale w obecnej sytuacji mojej giczy jest to temat dla mnie nie do opanowania. A powinniśmy oddać klucze 30 września mam nadzieję, że problem z nogą jest baaardzo przejściowy i we wtorek odzyskam sprawność. Jeśli ktoś mi jeszcze kiedyś podaruje jakikolwiek kieliszek-zatłukę. Pakowałam te moje cuda prawie trzy godziny!!! Każdą sztukę owinąć w folię bąbelkową, dociąć to cholerstwo- masakra. Po cholerę było mi tyle rodzajów kieliszków, pokali, gobletów, szklanek-łoomatkoooo. Elektrycy powoli kończą, pan tynkowy już ostrzy pazurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 27.09.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 okna bombowe!!! Jak już się wprowadzę i zinwestuje resztki kasy w to co konieczne, a potem się odbije od dna to sobie też takie zafunduję (boże o czym ja myślałam, jak okna zamawiałam???:bash:) Jak juz okna są to idzie z górki;) co prawda to pewnego etapu, ale jednak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.09.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Iwek- niestety budując dom nie można mieć wszystkiego... Chciałabym mieć takie okna w całym salonie, ale zważywszy, ze jedno kosztowało ponad 10tys..... Z drugiej strony, czy jest sens wypruwać sobie flaki i ładować całą kasę w dom? Gdyby 600 tys było dla mnie tylko uszczupleniem budżetu-pewnie bym szalała wolę mieć skromniejszy dom, ale móc pojechać z rodziną na wakcje, zwiedzić trochę świata, pójść do kina, teatru itp. Tak więc nie żałuj, a faktycznie jak Ci skapnie nieco manny i będziesz miała ochotę na remoncik... Ze stopą nieco lepiej, na szczęście nie jest pęknięta...ale mam leżeć co najmniej do czw. i uważać na siebie Chyba trzeba nieco przystopować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 27.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Iwek- niestety budując dom nie można mieć wszystkiego... Chciałabym mieć takie okna w całym salonie, ale zważywszy, ze jedno kosztowało ponad 10tys..... Z drugiej strony, czy jest sens wypruwać sobie flaki i ładować całą kasę w dom? Gdyby 600 tys było dla mnie tylko uszczupleniem budżetu-pewnie bym szalała wolę mieć skromniejszy dom, ale móc pojechać z rodziną na wakcje, zwiedzić trochę świata, pójść do kina, teatru itp. QUOTE] Święta prawda! Jestem zdecydownie tego samego zdania:) Dlatego fundusz na cele "nie domowe" mam zalokowane i zakaz nawet o nich myślenia:) Zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.09.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dzieńdoberek Dobrze, że z nóżką jest lepiej ...ale za kuszenie losu należy się http://manu.dogomania.pl/emot/rozga.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.09.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 No nie! Milek nawet TY?! Ty pisz lepiej jak tam Twoja wycinka. Ruszacie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.09.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Oczywiście łobuzie, a co myślałaś, że pochwalę Twoje kozackie wyczyny? Wszystko wskazuje na to, że zaczniemy. Wycinka i ogrodzenie tymczasowe planowane na ten weekend. Małż zamierza sam ją popełnić, ale jak się okaże że się porywa z motyką, to weźmiemy specjalistów. W każdym razie piła spalinowa oraz kilka innych użytecznych narzędzi zostało zakupionych Ekipy też odsiane, na placu boju ostały się w zasadzie dwie. Niebawem pewnie dokonamy wyboru Jak się ogarniecie po przeprowadzce, to wiesz... spodziewaj się http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_witch.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.09.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No ba ! Zlot czarownic się urządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.09.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To mówisz, że kieliszków nie kupować... ? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.09.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To mówisz, że kieliszków nie kupować... ? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif No chyba, że życie Ci nie miłe ale zważywszy, że moje szczelnie w bąbelki opakowane, cuś by trza zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.09.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Okna cudne!!! A kabelki warto, oj z autopsji wiem, że warto wszystkie obfotografować! Zresztą nie tylko kabelki... wszystkie rurki, zwłaszcza te nie w podłodze tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.09.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 ale zważywszy, że moje szczelnie w bąbelki opakowane, cuś by trza zabrać a więc jednak... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif Poza tym tak to jest jak HS montowany jest ostatni,a nie pierwszy- podniesie się nam poziom o dodatkowe 5cm!! I w związku z tym musimy podkuć się o 1,5 cholernego-centymetra w nadproże, żeby się te drzwi zew, zmieściły Poproszę o rozwinięcie, tylko tak łopatologicznie, bo coś mało żem kumata I jak te działówki? Wszystkie jednak z karton gipsu? Bo te co idą w poprzek belek mogą być chyba murowane, problem jest z tymi wzdłuż...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.09.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 a więc jednak... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif Poproszę o rozwinięcie, tylko tak łopatologicznie, bo coś mało żem kumata I jak te działówki? Wszystkie jednak z karton gipsu? Bo te co idą w poprzek belek mogą być chyba murowane, problem jest z tymi wzdłuż...? a jednak aleś wyedukowana budowlanie, ho ho dziewczyno Problem z tymi wzdluż to fakt, tych w poprzek nie zawiele i może być problem z łączeniem ściana - k-g, tzn moze pękać. W pn burza mózgów z KierBudem i ostateczną decyzję trzeba podjąć, bo tynkarz chce wchodzić. Na razie, więc BZ... Okna cudne!!! A kabelki warto, oj z autopsji wiem, że warto wszystkie obfotografować! Zresztą nie tylko kabelki... wszystkie rurki, zwłaszcza te nie w podłodze tez... Dzięki rasia, mnie też się podobają (Twoje były poniekąd inspiracją). Fotografować trzeba, tylko jakoś z głową chyba w sensie, że jakaś linijka w kadrze czy coś, wiecie jak w filmach na policyjnych zdjęciach z miejsca zbrodni zeby był punkt odniesienia. Jutro pomiar bramy garażowej i drzwi wejściowych i znowu człowiek będzie lżejszy o 10 koła... chyba coraz bardziej podoba mi się brama popełniona przez małża z osb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts