Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty.Domkiem jestem zachwycona.Myśmy też chcieli dach z blachy ale stanęło na płaskich dachówkach.Drzwi też będę mieć identyczne z Hormanna ale raczej te szare.Daj `znać Olgusieniuneczka jak Ci wycenią bramę garażową ,a propos na jaką masz szeroką?I ta propozycja tarasu super!!!!!ja też taki chce mieć.Domek śliczny !!!!!!!!!!!!!!! A wy dziewczyny też niczego sobie:)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty.Domkiem jestem zachwycona.Myśmy też chcieli dach z blachy ale stanęło na płaskich dachówkach.Drzwi też będę mieć identyczne z Hormanna ale raczej te szare.Daj `znać Olgusieniuneczka jak Ci wycenią bramę garażową ,a propos na jaką masz szeroką?I ta propozycja tarasu super!!!!!ja też taki chce mieć.Domek śliczny !!!!!!!!!!!!!!! A wy dziewczyny też niczego sob:)ie:)

Witaj :) Czuj się jak u siebie. Cieszę się, że się podoba- to miód na moją utrudzoną budową duszę :D

Brama zamówiona- koszt 7500 PLN; wymiary: 475x225- czyli wymiarowo z katalogu. To cena z napędem i wzmocnieniem jakimś tam profilem omega. Kolor biały w powłoce silk.

Elektrycy na finish'u. W czwartek wchodzi ekipa pana Rolnika, tzn tynkarze. Już się nie mogę doczekać. Tak naprawdę dopiero wtedy zrobi się bardziej "domowo" niż budowlanie.

Muszę pyknąć fotki kabli, ktore wchodzą do rozdzielni- niezły widok. Maaaasa kabelków.

P.S. W Bieszczadach bossssko- tylko dlaczego tak daleko :(

No właśnie ciągle to z nim ustalamy... mam już jakąś mglistą wizję wnętrz, tzn głównie kolorystykę. Teraz trzeba to jakoś zwizualizować :D

przede wszystkim sprawdź czy to wymiar katalogowy, bo za bramę "na zamówienie" bedziesz musiała dopłacić min 10% wartości. Ja liczę, ze przez następne 15lat brama będzie tylko konserwowana :)

a jednak :D

aleś wyedukowana budowlanie, ho ho dziewczyno :)

Ktoś musi być :rolleyes: Choć powiem Ci, że nie sądziłam, że to osiągnie takie rozmiary - tak się jakoś porobiło, że właściwie o wszystkim decyduję ja, bo małż najczęściej nie wie o co cho... :roll:

Problem z tymi wzdluż to fakt, tych w poprzek nie zawiele i może być problem z łączeniem ściana - k-g, tzn moze pękać. W pn burza mózgów z KierBudem i ostateczną decyzję trzeba podjąć, bo tynkarz chce wchodzić. Na razie, więc BZ...

Napisz jak się rozstrzygnie :cool:

Bieszczady.... eh... - ja mam teraz jakoś tak, że mogłabym co dwa tygodnie gdzieś jeździć, bo czuję przeciążenie zwojów... ;) Ale muszę się wstrzymać z bólami jakiś miesiąc - półtora...

Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty.

Ze względu na przynależność do "dziewczyn" czuję się upoważniona dołączyć do powitania :p Cześć! ;)

Olgusieniunieczka, widziałaś te drzwi już na żywo? Fajne? Mam je upatrzone od początku promocji i na koniec roku chcę się na nie skusić, bo wyglądają super. My jeszcze rozważamy te drugie z promocji - całe białe, żeby je potem u jakiegoś lakiernika na szaro zrobić, ale nie wiem, jak to z jakością wyjdzie.

Jaką dostałaś cenę z montażem? Jaki ten otwór musisz mieć zostawiony?

My też chyba te weźmiemy (tzn. te z szybką), oni robią też w kilku innych kolorach (akurat nasz szary mają) za dopłatą, dopłata jest też za otwieranie na zewnątrz. Osłonki zawiasów - fakt - kiepskie.

Olgusieniunieczka - gratuluję okien! Super!

My też chyba te weźmiemy (tzn. te z szybką), oni robią też w kilku innych kolorach (akurat nasz szary mają) za dopłatą, dopłata jest też za otwieranie na zewnątrz. Osłonki zawiasów - fakt - kiepskie.

Olgusieniunieczka - gratuluję okien! Super!

hm widziałam szare w standardzie. Chyba, ze Wasz szary jakiś specjalny będzie. Też się, zastanawiałam nad otwieranymi na zew., ale pan mnie przekonał, że wtedy widać zawiasy od zew. a mnie się bardziej te drzwi podobały bez widocznych zawiasów.

Przykro mi, że wam nie pasują...bo są naprawdę fajne. Oczywiście mówię o białych. My troszkę zakręciliśmy ze stolarką i mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego kupa... Tzn początkowo wszystkie okna miały być antracytowe, a brama i drzwi białe. Ale bardzo nam się spodobał kolor Tytan u Jezierskiego i stąd rewolucja. Architekt powiedział, że będzie super. No i okna w tej okleinie są naprawdę ekstra! Wyglądają jak aluminiowe :D Antacytowe też mamy - zostały w części z białą elewacją. I przez to doszedł trzeci kolor- tzn biały- brama i drzwi wejściowe. Mam nadzieję, że nie będzię zgrzytu.

A dzisiaj od rana kładą się już tynki. Ekipa pana Rolnika dziarsko wzięła się do pracy. Mam nadzieję, że zima zaczeka jeszcze z trzy tyg., bo wtedy najwcześniej będziemy mogli odpalić piec. Chyba trzeba się zająć tematem kozy na serio! Uchu ha, nasza zima zła!

Aloha!

Jak to co słychać? Tynki się kładą :) Powiem Wam, że gipsowe są superowe. Nie wiem po co jeszcze ludzie kładą na nie gladzie...chyba kasy mają za dużo.

Przy okazji była akcja z naszą pompą a raczej pompeczką. Okazało się, że agregat na niej nie pojedzie. Pożyczyliśmy więc wodę od sąsiada. NIestety ma wąskie rurki wychodzące + do naszego domu jakies 100 metrów i ciśnienie gdzieś uciekało. Na szczęście mamy babcię na wagę złota :) jej studniarz pożyczył nam swoją pompę + trójnik z wodą sąsiada i agregat furczy az miło.

Pan Hydraulik teren już rozeznał i wchodzi 2 tyg po wyjściu tynkarzy. My musimy do tego czasu uprzątnąć wnętrze na tip top...

A poza tym jakoś takie jesienne zwątpienie mnie dopadło. Jakaś taka melancholijna się zrobiłam i zamiast siedzieć na forumie oglądam ukochane filmy noir...

Edytowane przez olgusieniunieczka

Melancholia melancholią, a do komentarzy to zaglądać niełaska http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif

że nie wspomnę o newsach siakiś w dzienniku...

U mnie na działencji rewolucja, piękna polana się wyłoniła za sprawą małża mego dzielnego, stoi też pierwszy domek - na kółkach :) No fajnie jest... :rolleyes: Tylko brakuje nam mocno prądu i wody :roll:

Ja lubię w takie dni jakieś kostiumowe sobie pooglądać, ale generalnie to fantasy i sf są dobre na wszystko przynajmniej dla mnie ;)

A, zapomniałam - fajnie że te tynki tak super wychodzą - pokazałabyś...

Edytowane przez *milek*

Ech sipatka kusisz babo, kusisz ;) ja za słodyczami nie przepadam, ale szarlotka z lodami...mniam!

Milek- ja myślę, że czas najwyższy własny dziennik założyć, a nie cudzych się czepiać :p żartuję oczywiście z tym czepianiem, bo co do dziennika- to całkiem serio.

Fotki zrobiłam komórką, ale ich jakość jest poniżej krytyki... wstyd je wklejać :bash: a dlaczego masz problem z wodą i prądem? Wspominałaś chyba, że media macie w ulicy... rozumiem, że na działce nic tymczasowego nie ma.

Filmy fantasy i sf też bardzo lubię, ale takie oglądam w fazie "wychodzenia" z melancholii :) wczoraj w tv był podobno matrix...ech oglądałam ten film ponad 20 razy...oczywiście część pierwszą :D w sumie dawno też nie widziałam Łowcy androidów...hm, może czas zacząć fazę wychodzenia z melancholii :popcorn: