Barbara74 04.10.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty.Domkiem jestem zachwycona.Myśmy też chcieli dach z blachy ale stanęło na płaskich dachówkach.Drzwi też będę mieć identyczne z Hormanna ale raczej te szare.Daj `znać Olgusieniuneczka jak Ci wycenią bramę garażową ,a propos na jaką masz szeroką?I ta propozycja tarasu super!!!!!ja też taki chce mieć.Domek śliczny !!!!!!!!!!!!!!! A wy dziewczyny też niczego sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.10.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty.Domkiem jestem zachwycona.Myśmy też chcieli dach z blachy ale stanęło na płaskich dachówkach.Drzwi też będę mieć identyczne z Hormanna ale raczej te szare.Daj `znać Olgusieniuneczka jak Ci wycenią bramę garażową ,a propos na jaką masz szeroką?I ta propozycja tarasu super!!!!!ja też taki chce mieć.Domek śliczny !!!!!!!!!!!!!!! A wy dziewczyny też niczego sob:)ie:) Witaj Czuj się jak u siebie. Cieszę się, że się podoba- to miód na moją utrudzoną budową duszę Brama zamówiona- koszt 7500 PLN; wymiary: 475x225- czyli wymiarowo z katalogu. To cena z napędem i wzmocnieniem jakimś tam profilem omega. Kolor biały w powłoce silk. Elektrycy na finish'u. W czwartek wchodzi ekipa pana Rolnika, tzn tynkarze. Już się nie mogę doczekać. Tak naprawdę dopiero wtedy zrobi się bardziej "domowo" niż budowlanie. Muszę pyknąć fotki kabli, ktore wchodzą do rozdzielni- niezły widok. Maaaasa kabelków. P.S. W Bieszczadach bossssko- tylko dlaczego tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.10.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja będę mieć bramę na 5 metrów szeroką o jej ile to będzie kosztowało. Powiedz mi czy architekt też robił Ci wystrój wnętrz? Masz już projekt kuchni i łazienek bo jestem ciekawa jak będa wyglądać.Na pewno ślicznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.10.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 No właśnie ciągle to z nim ustalamy... mam już jakąś mglistą wizję wnętrz, tzn głównie kolorystykę. Teraz trzeba to jakoś zwizualizować przede wszystkim sprawdź czy to wymiar katalogowy, bo za bramę "na zamówienie" bedziesz musiała dopłacić min 10% wartości. Ja liczę, ze przez następne 15lat brama będzie tylko konserwowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.10.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 a jednak aleś wyedukowana budowlanie, ho ho dziewczyno Ktoś musi być Choć powiem Ci, że nie sądziłam, że to osiągnie takie rozmiary - tak się jakoś porobiło, że właściwie o wszystkim decyduję ja, bo małż najczęściej nie wie o co cho... Problem z tymi wzdluż to fakt, tych w poprzek nie zawiele i może być problem z łączeniem ściana - k-g, tzn moze pękać. W pn burza mózgów z KierBudem i ostateczną decyzję trzeba podjąć, bo tynkarz chce wchodzić. Na razie, więc BZ... Napisz jak się rozstrzygnie Bieszczady.... eh... - ja mam teraz jakoś tak, że mogłabym co dwa tygodnie gdzieś jeździć, bo czuję przeciążenie zwojów... Ale muszę się wstrzymać z bólami jakiś miesiąc - półtora... Hej Witam Was dziewczyny od wczoraj kilka godzin aż prawie po świt czytałam Wasze posty. Ze względu na przynależność do "dziewczyn" czuję się upoważniona dołączyć do powitania Cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.10.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Olgusieniunieczka, widziałaś te drzwi już na żywo? Fajne? Mam je upatrzone od początku promocji i na koniec roku chcę się na nie skusić, bo wyglądają super. My jeszcze rozważamy te drugie z promocji - całe białe, żeby je potem u jakiegoś lakiernika na szaro zrobić, ale nie wiem, jak to z jakością wyjdzie. Jaką dostałaś cenę z montażem? Jaki ten otwór musisz mieć zostawiony? My też chyba te weźmiemy (tzn. te z szybką), oni robią też w kilku innych kolorach (akurat nasz szary mają) za dopłatą, dopłata jest też za otwieranie na zewnątrz. Osłonki zawiasów - fakt - kiepskie. Olgusieniunieczka - gratuluję okien! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.10.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 My też chyba te weźmiemy (tzn. te z szybką), oni robią też w kilku innych kolorach (akurat nasz szary mają) za dopłatą, dopłata jest też za otwieranie na zewnątrz. Osłonki zawiasów - fakt - kiepskie. Olgusieniunieczka - gratuluję okien! Super! hm widziałam szare w standardzie. Chyba, ze Wasz szary jakiś specjalny będzie. Też się, zastanawiałam nad otwieranymi na zew., ale pan mnie przekonał, że wtedy widać zawiasy od zew. a mnie się bardziej te drzwi podobały bez widocznych zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 W standardzie są antracytowe, a my mamy okna jasnoszare. A z tymi zawasami - dzięki za zwrócenie na to uwagi. Te zawiasy z tymi kiepskimi zaślepkami wyglądałyby fatalnie (bo o to chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Mąż mi oznajmił, że w takim razie nie bierzemy tych drzwi, bo nie chce, żeby zajmowały pół wiatrołapu po otwarciu... Wrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.10.2010 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Przykro mi, że wam nie pasują...bo są naprawdę fajne. Oczywiście mówię o białych. My troszkę zakręciliśmy ze stolarką i mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego kupa... Tzn początkowo wszystkie okna miały być antracytowe, a brama i drzwi białe. Ale bardzo nam się spodobał kolor Tytan u Jezierskiego i stąd rewolucja. Architekt powiedział, że będzie super. No i okna w tej okleinie są naprawdę ekstra! Wyglądają jak aluminiowe Antacytowe też mamy - zostały w części z białą elewacją. I przez to doszedł trzeci kolor- tzn biały- brama i drzwi wejściowe. Mam nadzieję, że nie będzię zgrzytu. A dzisiaj od rana kładą się już tynki. Ekipa pana Rolnika dziarsko wzięła się do pracy. Mam nadzieję, że zima zaczeka jeszcze z trzy tyg., bo wtedy najwcześniej będziemy mogli odpalić piec. Chyba trzeba się zająć tematem kozy na serio! Uchu ha, nasza zima zła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.10.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jestem pewna, że wszystko razem świetnie zagra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.10.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jestem pewna, że wszystko razem świetnie zagra! dzieki mazo za słowa otuchy ale się u Ciebie dzieje! Coś czuję, że muszę przysiąść dzisiaj wieczorem i nadrobić te kilka stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.10.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Zapraszam Dzieje się - owszem, a w komentarzach głównie się rozmyśla Mam dwie miłe i cierpliwe doradzaczki, ale każda dodatkowa opinia bardzo się przyda:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Haloo Co tu tak cicho... Olgusieniu, co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.10.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Aloha! Jak to co słychać? Tynki się kładą Powiem Wam, że gipsowe są superowe. Nie wiem po co jeszcze ludzie kładą na nie gladzie...chyba kasy mają za dużo. Przy okazji była akcja z naszą pompą a raczej pompeczką. Okazało się, że agregat na niej nie pojedzie. Pożyczyliśmy więc wodę od sąsiada. NIestety ma wąskie rurki wychodzące + do naszego domu jakies 100 metrów i ciśnienie gdzieś uciekało. Na szczęście mamy babcię na wagę złota jej studniarz pożyczył nam swoją pompę + trójnik z wodą sąsiada i agregat furczy az miło. Pan Hydraulik teren już rozeznał i wchodzi 2 tyg po wyjściu tynkarzy. My musimy do tego czasu uprzątnąć wnętrze na tip top... A poza tym jakoś takie jesienne zwątpienie mnie dopadło. Jakaś taka melancholijna się zrobiłam i zamiast siedzieć na forumie oglądam ukochane filmy noir... Edytowane 18 Października 2010 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.10.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Melancholia melancholią, a do komentarzy to zaglądać niełaska http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif że nie wspomnę o newsach siakiś w dzienniku... U mnie na działencji rewolucja, piękna polana się wyłoniła za sprawą małża mego dzielnego, stoi też pierwszy domek - na kółkach No fajnie jest... Tylko brakuje nam mocno prądu i wody Ja lubię w takie dni jakieś kostiumowe sobie pooglądać, ale generalnie to fantasy i sf są dobre na wszystko przynajmniej dla mnie A, zapomniałam - fajnie że te tynki tak super wychodzą - pokazałabyś... Edytowane 18 Października 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.10.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ja też w takie dni lubię starocie pooglądać, albo sięgam po znane i już wielokrotnie czytane ulubione książki. A do tego szarlotka na ciepło z lodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.10.2010 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ech sipatka kusisz babo, kusisz ja za słodyczami nie przepadam, ale szarlotka z lodami...mniam! Milek- ja myślę, że czas najwyższy własny dziennik założyć, a nie cudzych się czepiać żartuję oczywiście z tym czepianiem, bo co do dziennika- to całkiem serio. Fotki zrobiłam komórką, ale ich jakość jest poniżej krytyki... wstyd je wklejać a dlaczego masz problem z wodą i prądem? Wspominałaś chyba, że media macie w ulicy... rozumiem, że na działce nic tymczasowego nie ma. Filmy fantasy i sf też bardzo lubię, ale takie oglądam w fazie "wychodzenia" z melancholii wczoraj w tv był podobno matrix...ech oglądałam ten film ponad 20 razy...oczywiście część pierwszą w sumie dawno też nie widziałam Łowcy androidów...hm, może czas zacząć fazę wychodzenia z melancholii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.10.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Dawaj, jak zrobisz lepsze to zamienisz Ja dziennika raczej nie ten... ale - fakt, może się za bardzo panoszę z tymi opowieściami... rzeknij słowo, a pójdę precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.10.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Apage, Satanas! Żartuję oczywiście, a panosz się ile wlezie Może jutro uda mi się pstryknąć jakieś lepsiejsze fotki, to coś wrzucę. Czyli co? Milek, jest już gdzie się napić winka u Ciebie na działencji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts