Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiejszy dzień nie zaczął się zbyt pomyślnie...W moim bloku sąsiadom z półpiętra kompletnie spłonęło mieszkanie. To był moment :o jednak błazeria robi swoje.

Jeden pożar a tragedia dla kilku rodzin i to tuż przed świętami. Sąsiedzi pod pogorzelcami totalnie zalani. Widziałam się z nimi 30min temu jak się załamani wynosili z mieszkania. Mówili, że jeszcze kapie ze stropu. Ma schnąć ok miesiąca!! Sąsiedzi przez ściane też nie są w stanie mieszkać, właściwie cały pion musiał się wynieść tak śmierdzi i okopcone. Masakra jakaś.

Na szczęście u nas w miarę ok. Chociaż mnie i synka, no i kocicę wyprowadzał strażak dzielny :) Ale przez 30 min byliśmy odcięci taki był syf i dym na klatce.

Jutro nowy dzień, oby lepszy.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Planował ktoś z Was sprzedaż mieszkania tak pod koniec budowy? Przy dzisiejszym rynku nieruchomości nie wiem czy już nie powinniśmy wystawić naszego.

Ja :D Daliśmy już ogłoszenie :wink: Wprowadzić się chcemy w lato, ale daliśmy już ... lepiej chyba wcześniej, przy obecnym raczej kiepskim rynku nieruchomości tym bardziej dla sprzedającego ... :roll:

pozdrawiam, majki

Planował ktoś z Was sprzedaż mieszkania tak pod koniec budowy? Przy dzisiejszym rynku nieruchomości nie wiem czy już nie powinniśmy wystawić naszego.

Ja :D Daliśmy już ogłoszenie :wink: Wprowadzić się chcemy w lato, ale daliśmy już ... lepiej chyba wcześniej, przy obecnym raczej kiepskim rynku nieruchomości tym bardziej dla sprzedającego ... :roll:

pozdrawiam, majki

hmm, ja planuję przeprowadzkę na Boże Narodzenie, ale chyba też wkrótce damy ogłoszenie. Zawsze to chyba lepiej spokojnie czekać na kogoś kto da tyle ile ty chcesz a nie z nożem na gardle sprzedawać poniżej oczekiwań :-?

MAjki a w ogłoszeniu napisałeś od razu, że mieszkanie dostępne latem? czy jeśli trafi sie ktoś konkretny szybciej to zamieszkacie w stanie surowym?albo u mamy? :D

Taaa, ambitny styczeń...tylko pogoda nieco krzyżuje mi plany :-? Dekarz sie jeszcze nie odzywał, że go nie będzie we wtorek, ale to pewnie tylko kwestia czasu i kolejnych cm śniegu :evil:

Na system dachowy już się zdecydowaliśmy, będzie pełne deskowanie zaimpregnowanym drewnem, na to folia i blacha płaska RUUKI z powłoką Pural Mat kolor grafit. Konsultowalismy się z naszym arch w sprawie orynnowania, miało być w styropianie ale po konsultacjach z Kier Budem ustaliliśmy, że wypuścimy je jednak przed styropian. Tak dla bezpieczenstwa naszych ścian :wink:

Tak w ogóle to ja dośniegu nic nie mam, nawet bardzo lubię, ale w innych okolicznościach przyrody !!! a nie na mojej działce i to w nieprzyzwoitej ilości niepozwalającej robić nić !