milek1719500956 24.11.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) My nie planujemy żadnych kaloryferów (oprócz drabinek w łazienkach, ale na tym samym zasilaniu co podłogówka + grzałka), więc specjalna instalacja jednego w garażu byłaby bez sensu - jeśli coś będzie, to raczej prądowe na potrzeby wodomierza. Czarny w sumie fajny - ma pazur dopisuję, jeszcze taki wątek znalazłam odnośnie ocieplenia podłogi garażu - zwłaszcza wypowiedzi ProStasia i Adama_mk - z tym, że Adam sugeruje nie izolować ściany garaż-dom. Edytowane 24 Listopada 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.11.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Mam info, że coś mi chciałaś wysłać, ale miałam skrzynkę pełną. Powinno być już ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.11.2010 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Cos czuję, że będzie pracowity wieczór, duuużo czytania. Coś ci chciałam wysłać Mila? Pewnie odpowiadałam na prv..... Ok, dzisiaj zima za oknem. Cholera ciekawe jak to będzie, mam nadzieję, że uda się zrobić te wylewki, inaczej nie mozemy ruszyć z robotą wykończeniową na dole :/ A propos wykończenia, czas chyba podzielić się z Wami moimi zamysłami. Liczę na KONSTRUKTYWNĄ krytykę i liczne rady Zacznę może od kuchni, serca domu. Dlatego chyba tak ważne jest żeby to było przemyślane pomieszczenie. Spłodziłam, a raczej wypociłam wstępną wizualizację kuchni. Zamysł jest taki biały lakierowany mdf, drewniane blaty, proste bryły, ład i harmonia. Podłoga- szare płytki w kolorze betonu (może afrony?) Wątpliwości jest sporo. 1 jaka lodówka?sbs czy do zabudowy (wtedy liebherr z kostkarką) 2 jaki stół, a może zamiast niego wyspa? 3 gdzie płyta indukcyjna? czy tak jak jest w wizualce, nie jest za daleko do lodówki? wersja nr 1 http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO5nZU5SCEI/AAAAAAAABN4/f8UkpnwQupw/s1024/kuchnia.JPG http://lh3.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO5nci1GngI/AAAAAAAABN8/hlysIfiB2dU/s1024/kuchnia2.JPG http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO5ndEVOsQI/AAAAAAAABOA/F-bblXlS2wE/s1024/kuchnia3.JPG wersja nr 2 różni się kolorem cokołów http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO5nda080YI/AAAAAAAABOE/7qgcgww3DLg/s1024/kuchnia%20b.JPG stół w kuchni chciałabym, żeby był taki jak blat, naturalne drewno olejowane. żeby nieco ożywić kuchnię chciałabym powiesić na tej ściance przy stole takie cuda http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO6CnqN30OI/AAAAAAAABOk/EH6H0yLNndY/s512/GN0411.jpg http://picasaweb.google.com/lukaszcybulski/Inspiro02#5543511932827147810 http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TO6CryX3CCI/AAAAAAAABOo/VxXLXP9AgqY/s512/GN0410.jpg cdn... kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.11.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A możesz jeszcze raz wysłać plizz... W ogóle dostałaś mój ostatni eleborat? To teraz zajmiemy się tym, co tygryski lubią najbardziej... Kolorki będą extra. Afronki to moja miłość, jestem za Ja obstawiam sbs (bo sama planuję hehe), płytę odsuń od ściany. I wywaliłabym tą jedną szafeczkę, a wysoką zabudowę dałabym do końca, nie robiąc wnęki, a zlew bardziej centralnie pod okno, o ile się da... Jak masz dużo miejsca, to może wyspa i jakieś odjechane hockery? Ja planuję u siebie stół jakiś mały i foteliki - już sobie dawno obiecałam, że będę mieć fajne, malutkie i wygodne of course foteliki (bóle pleców ) jakieś pikowane może... Cuda super - będą fajnym akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.11.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ja tez bylabym za odsunieciem plyty od sciany i zblizylabym ja do zlewu (ale ja czesto gotuje makaron, nie wiem jak Ty... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.11.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zabudowa ma być do samej ściany, nie umiałam tego zrobic w ikeowskim programie... no właśnie najchętniej przysunęłabym płytę do zlewu, bo często gotuję makaron bałam się trochę poszatkowania blatu roboczego. Bo kuchnia niby spora, 17m2 a blatu roboczego jakoś nie zawiele. Co do wyspy to mam bardzo mieszane uczucia. Jeśli będzie- będzie kawał fajnego blatu roboczego blisko lodówki, plus ekstra szuflady. Minusy- brak wygodnego miejsca na kolację czy śniadanie dla 4 osób. U nas w rodzinach utarło się jakoś tak dziwnie, że jemy w kuchni, chyba, ze święto albo ludzia więcej. Tak głupio codziennie biegać do jadalni, trochę kawał No nie wiem może czas zmienić przyzwyczajenia... Spróbuję zmienić wizualki i coś tam wkleić. DZięki wielkie za wszelkie rady. Mila jak tylko sobie przypomnę co takiego mądrego chciałam Ci przekazać zaraz odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.11.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Dzięki, byłoby fajnie wiedzieć co o tym wszystkim sądzisz... U nas się jada w jadalni, ale stolik w kuchni mieć muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 27.11.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 ja się zgadzam z milką tak sobie odmieniłam) indukcja bliżej zlewu, zabudowa do samego końca (ale jak napisałąś to też tak planujesz), cokoły (subiektywnie) w koloerze szafek, i jak bedziesz miałą zabudowę do końca, to nie wiem czy potrzebna ci jest ta pólka taka samotna na środku ściany - może lepiej jakieś półeczki? No i ja jestem za stołem! Nie wiem jak u was, ale u nas zima! i biało za oknem to nie wiem jak z tymi wylewkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.11.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 ja się zgadzam z milką tak sobie odmieniłam) indukcja bliżej zlewu, zabudowa do samego końca (ale jak napisałąś to też tak planujesz), cokoły (subiektywnie) w koloerze szafek, i jak bedziesz miałą zabudowę do końca, to nie wiem czy potrzebna ci jest ta pólka taka samotna na środku ściany - może lepiej jakieś półeczki? No i ja jestem za stołem! Nie wiem jak u was, ale u nas zima! i biało za oknem to nie wiem jak z tymi wylewkami! U nas też zima, niby pięknie się zrobiło, ale jednak zima i na razie nici z wylewek. Nie tracimy jednak nadziei, ze się jeszcze w tym roku uda. no właśnie ta samotnie wisząca szafka też mi nie bardzo pasuje, ale gdzie ja będe trzymała kubki, kieliszki, filiżanki itp. !? Boje się, że się po prostu z całym moim majdanem nie zmieszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 28.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 no właśnie ta samotnie wisząca szafka też mi nie bardzo pasuje, ale gdzie ja będe trzymała kubki, kieliszki, filiżanki itp. !? Boje się, że się po prostu z całym moim majdanem nie zmieszczę... Jeśli przestawisz płytę (te szafki to 60-tki??) w lewą stronę, to symetrycznie taką samą szafkę wiszącą powiesisz po prawej stronie okapu, obok wejścia na taras(?). Możliwości masz sporo... chyba Olga, dotarła do Cię moja PMka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.11.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jeśli przestawisz płytę (te szafki to 60-tki??) w lewą stronę, to symetrycznie taką samą szafkę wiszącą powiesisz po prawej stronie okapu, obok wejścia na taras(?). Możliwości masz sporo... chyba Olga, dotarła do Cię moja PMka? Masz na myśli prywatną massage? NIE, może mam zapchaną skrzynkę. Już ją czyszczę. Dzięki za kuchenne porady Dzisiaj prawie nie wyjechałam do pracy, maasaaakra, zero piaskarek, tiry korkowały drogę, co i rusz jakiś stał na maleńkiej górce... Znowu zima zaskoczyła drogowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 29.11.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam !Dawno do Ciebie nie zaglądałem, ale postanowiłem się obrazić na muratora po wprowadzonych zmianach na forum. Poważnie, to nic mi nie chodziło.Gratuluje pociągnięcia budowy. Jest piknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 29.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Olga !A propos kuchni. Wejdź na stronę WFM Wolsztynskie kuchnie i link poradnik i link projektowanie kuchni. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.11.2010 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Olga ! A propos kuchni. Wejdź na stronę WFM Wolsztynskie kuchnie i link poradnik i link projektowanie kuchni. Ciekawe. Dzięki wielkie, już wchodzę. Swoją drogą też miałam parę razy ochotę obrazić się na fm... Swoją drogą jak przeżyliście wczorajszy dzień??? Ja jeżdziłam na łańcuchach Polska Centralna wita Moja siostra wracała z Teofilowa na Górną 4,5 godz samochodem!!! Normalnie trasa zajmuje jej max 45 min. Krajowa 1 w Łodzi stała, tramwaje nie jeździły. Koniec świata! Dzisiaj to już jest pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 30.11.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Ja dawno nie zrobiłem tylu kilometrów po Łodzi na piechotę. Zdrowo i ze 2 kilogramy lżejszy. A tak poważnie, to mogłem sobie na to pozwolić, bo ja dziecię śródmieścia.Dzisiaj już autkiem byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Czy mi sie zdaje, czy Ty masz byc w weekend w KRK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.12.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Czy mi sie zdaje, czy Ty masz byc w weekend w KRK? No miałam, ale dupa, bo mąż przyjaciółki musiał wziąć dyżur w szpitalu i nie ma z kim dziecia zostawić może to i dobrze, bo chciałyśmy pociągiem jechać, żeby zacząć balowanie wcześniej a tu słyszę ciągle jakieś problemy z zamarzniętą trakcją. Chyba podbijemy KRK dopiero w styczniu. Ale odezwę się wtedy do Ciebie na pewno U nas dzisiaj pięknie rano było, po prostu bajkowo. Minus 14, szadź na drzewach, dookoła bielutko. Cały brudek przykryty przez śnieg... Na działkę nie da się dojechać...trzeba by zapolować na Pługowego i poprosić o odśnieżenie. Ale ja się na czatowanie na mrozie nie piszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Szczerze mowiac akurat ten weekend nie jest najszczesliwszy dla mnie, wiec czekam w styczniu. Mam nadzieje, ze pociagi jednak zaczna jezdzic jakos, bo w niedziele musze smignac do Posen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.12.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Szczerze mowiac akurat ten weekend nie jest najszczesliwszy dla mnie, wiec czekam w styczniu. Mam nadzieje, ze pociagi jednak zaczna jezdzic jakos, bo w niedziele musze smignac do Posen. to trzymam kciuki, za udaną wyprawę. Gdybyś utknęła gdzieś w łódzkich polach daj znać- przyjadę ratować Weź ze sobą suchy prowiant i termos z gorącą kawusią, tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.12.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Hop hooop... no żebym musiała z czeluści przepastnych Twoje komenty wykopywać...? jak już tak dumasz nad tymi wnętrzami, to może byś się tak podzieliła efektami dumania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts