olgusieniunieczka 16.12.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dum, dumam, ale święta idom i jakos nastroju na planowanie nie mam Wizualkami się nie pochwalę, bo ich jeszcze nie mam. Ale idea po krótce taka: Wiatrołap- szare płytki (może duży affron?) drzwi przesuwne do garderoby, jeśli nie znajdę miejsca na lustro, będą lustrzane. Marzy mi się coś podobnego http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TQpWLh81mzI/AAAAAAAABP4/l3beezOs8ZI/T3.jpg ale chyba mi ściany brakuje Łazienka na dole - chciałabym, aby była w stylu filmów noir. Ale raczej minimalistyczna, nie glamour. Ciemnoszare płytki, prosta ceramika, jakaś fototapeta filomowa, albo plakat filmowy, parę pomysłów już jest. Salon- na podłode panele- jesion (ew bielony), może brzoza, coś jasnego. Ściana kominkowa-wiadomo betonowe płyty, kominek zlicowany ze ścianą. Pozostałe ściany białe. Na kominkowej widzę wielka kolorową wycinankę łowicką i takiż filcowy dywan przed tv, żeby przełamać nieco monotonię kolorów. W jadalni duży, masywny, drewniany stół, jakieś proste, lekkie krzesła i duże wiszące lampy nad stołem. Kolory stonowane, biel, szarość i jasne drewno. Żywe kolory w dodatkach. http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TQpYKmAolEI/AAAAAAAABQA/9p6JyTQ2Z4I/s512/94871862.jpg tu podłoga jak dla mnie za rustykalna, ale wnetrze podoba mi się. Więcej foto-inspiracji nieco później Na razie szukam inspiracji na świąteczne śledziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 16.12.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ... tylko jak będziesz wybierała kanapę, to tym zdjęciem się nie sugeruj . Zdecydowanie za niskie podparcie pleców. Da się na tym posiedzieć z 1/2 godziny. Nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.12.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Olgusieniunieczka, wracam w sprawie kolorów okien. Jak oceniasz swoje - czy któryś bardziej Ci się podoba itp. Rozważam szarą czwórkę z Jezierskiego - tytan, platyna, silbergrau i antracyt. Tytan i platyna na próbkach dość mocno się świecą, u Ciebie na zdjęciach tego nie widać. Szary wygląda mi na taki plastikowy. Najładniej wygląda antracyt, ale obawiam się brać ciemne okna. Szczególnie pod kątem tego, jak to będzie wyglądać od środka. Masz może jakieś pomocne spostrzeżenia po swoich oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.12.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ... tylko jak będziesz wybierała kanapę, to tym zdjęciem się nie sugeruj . Zdecydowanie za niskie podparcie pleców. Da się na tym posiedzieć z 1/2 godziny. Nie więcej. Masz rację, mnie bardziej o kolory chodziło A co do kanapy, to mąż nie pozwoli kupić nie wygodnej Olgusieniunieczka, wracam w sprawie kolorów okien. Jak oceniasz swoje - czy któryś bardziej Ci się podoba itp. Rozważam szarą czwórkę z Jezierskiego - tytan, platyna, silbergrau i antracyt. Tytan i platyna na próbkach dość mocno się świecą, u Ciebie na zdjęciach tego nie widać. Szary wygląda mi na taki plastikowy. Najładniej wygląda antracyt, ale obawiam się brać ciemne okna. Szczególnie pod kątem tego, jak to będzie wyglądać od środka. Masz może jakieś pomocne spostrzeżenia po swoich oknach? Antracytowe są bardzo fajne, chociaż my mamy je w tym kolorze od wew. tylko w kuchni, w pozostałych pomieszczeniach zdecydowaliśmy się na białe od wew. Początkowo tez planowaliśmy Antracyt do całości domu, prawie w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się, że w salonie będzie jednak Tytan. Trochę bałam się czy nie będzie za ciemno (zupełnie niepotrzebnie, bo salon mamy baardzo jasny). Ale absolutnie nie żałuję decyzji. Tytan wygląda ekstra, zupełnie jak aluminium. Ma delikatniutki połysk, ale na pewno nie można powiedzieć, że to świecący kolor. W słońcu nie odbijają sie żadne refleksy jeśli o to się martwiłaś. Rozważaliśmy też Silbergrau, ale jakoś tak po konsultacjach z arch odpadł... Obydwa kolory, choć kompletnie różne, bo Antracyt jest matowy raczej, bez połysku kompletnie, są superowe. Nam się wydawało, że Tytan będzie może bardziej uniwersalny, ale to raczej złudzenie, bo okna w kuchni wyglądają super w tym antracycie dwustr. Ale niewątpliwie rama jest bardziej widoczna. Powodzenia w wyborze Jeśli macie przesuwkę jakąś, to zmówcie okna jak najwcześniej, nie jak sezon okienny już się zacznie. Bo my czekaliśmy na przesuwkę nie 8-9 tyg jak nam obiecano, ale prawie 12!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 17.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Moja małża zawsze jak chce się podlizać to mówi, że mądry mąż to ...Wiesz co, Ty też od czasu do czasu mów to swojemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.12.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Moja małża zawsze jak chce się podlizać to mówi, że mądry mąż to ... Wiesz co, Ty też od czasu do czasu mów to swojemu. Pozdrawiam. :D:D wklejam o co mi mniej więcej chodzi z wycinanką: takie coś na ścianę, wielgachne: http://lh3.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TQtaCT_qoMI/AAAAAAAABQk/y1TH6uQ0sPg/d15.jpg http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TQtaACtqwYI/AAAAAAAABQc/1hAgKI82p7k/ld25.jpg jako dywan może coś takiego? http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TQtZ8ZFQM6I/AAAAAAAABQU/E18zMHOXDg8/sob17.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.12.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 dzięki za odpowiedź, jak podejmiemy decyzję, to napiszę. Jeszcze raz muszę się przyjrzeć temu tytanowi.nie mamy przesuwki. Kwota za stolarkę i tak ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 17.12.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Olguś ! A nie pognałabyś do Cepelii na Piotrkowską, przy Andrzeja i tajniakiem pooglądała metki i nazwiska artystów- producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.12.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 ja jeszcze raz do okien Olgo, czy te kolory tytan i antracyt są na całości profilu wgłąb? Tzn. czy między szybami mają taki sam kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.12.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam, chyba już kiedyś u Ciebie byłam, ale w sumie to było tak dawno, ze najstarsi górale nie pamietają. Twój dom bardzo mi przypomina mój, tylko w lepszej wersji Fajne te wycinanki, nawet raz taką kupiłam. była ogromna i niestety zniszczyłam ją podczas naklejania. Wylądowała w koszu...Ale podobają mi się nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.12.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Olguś ! A nie pognałabyś do Cepelii na Piotrkowską, przy Andrzeja i tajniakiem pooglądała metki i nazwiska artystów- producentów. Siur, a myślisz, ze jak znalazłam stronkę producentki od której ściągnęłam te fotki niech żyje cepelia ! ja jeszcze raz do okien Olgo, czy te kolory tytan i antracyt są na całości profilu wgłąb? Tzn. czy między szybami mają taki sam kolor? łomatko, nie pamiętam, ale wydaje mi się, że całość profilu (przy zamkniętym oknie) wypełnia pakiet 3 szyb, przy oknach antr mamy czarne uszczelki, a przy tytanie jasnoszare. Natomiast trochę się zdziwiłam po otwarciu okien. Jakoś wcześnie o to nie pytałam, no ale nie spodziewałam się, że antracytowe okna (te dwustronnie antr)w środku będą ciemnobrązowe! Okno kuchenne pal licho, będę je tylko uchylać, ale wyjście na taras? Tragedii nie ma, aż tak bardzo się to nie rzuca w oczy, ale jak się wydaje 35 tysi na okna...no niesmak pozostał. Jeśli chcesz zapytać czy nie dało tego zrobić w innym kolorze, to podobno nie, no chyba,ze w białym Witam, chyba już kiedyś u Ciebie byłam, ale w sumie to było tak dawno, ze najstarsi górale nie pamietają. Twój dom bardzo mi przypomina mój, tylko w lepszej wersji Fajne te wycinanki, nawet raz taką kupiłam. była ogromna i niestety zniszczyłam ją podczas naklejania. Wylądowała w koszu...Ale podobają mi się nadal. Uuu. szkoda wycinanki. Biegnę z rewizytą, bo dawno mnie u Ciebie nie było... P.S. u nas nadal biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.12.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 olga, nie masz po co biec, bo u mnie nic się nie zmienia i zdjęc już nie wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.12.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Zobacz co ma ten sprzedawca. Moze Ci się spodobahttp://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3037811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.12.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 olga, nie masz po co biec, bo u mnie nic się nie zmienia i zdjęc już nie wrzucam a to sobie chociaż przypomnę, jak u Ciebie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.12.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Zobacz co ma ten sprzedawca. Moze Ci się spodoba http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3037811 Dzięki, bardzo fajne te dywaniki. Jakoś nie wpadłam na to, zeby takich rzeczy szukać na allegro...głupia ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.12.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Mi się te filcowe fotele podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.12.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Olgo, właśnie widziałam u kogoś zbliżenie tych okien i miałam wrażenie, że antracyt w środku jest brązowy. Stąd było moje pytanie. A tytanowe są chyba szare w środku? Tak mi się wydaje ze zdjęć.No nic. Okna wybieraliśmy ze względu na jakość, a nie kolorystykę. Mogliby się jednak postarać w tych kolorach, bo żadne z szarości nie jest dla mnie takie "wow!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 22.12.2010 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Hej Spirea, wybraliście już kolor okien? Myślę, że powinniście postawić na Tytan, to na prawdę świetny kolor i chyba bardziej neutralny... Czemu mam wrażenie, że pomimo pogody wszyscy coś robią na budowie, a my stoimy? Cholera! Musimy się wprowadzić w wakacje, musimy! Powód- jestem w 2 ciąży sam początek, to dopiero 7 tyg., ale nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami i kolejnym dzieckiem-nie chcę robić im dodatkowego kłopotu, myślę, że wspólne mieszkanie dla niech też nie jest zbyt komfortowe... drugie primo, łatwiej zorganizować przeprowadzkę i ostatnie szlify wykończeniówki z dzidziusiem w brzuchu (wtedy jeszcze ja rządzę ) niż z maleństwem w nosidełku. Ale żeby tego dokonać, ta zima musi się szybko skończyć! A do tej pory to była moja ulubiona pora roku.... Trzeba wziąć się w garsć i zrobić rzeczowy realny harmonogram, rozpisać wszystko na miesiące i tygodnie... Dzidzia ma się urodzić pod koniec lipca, więc trzeba spróbować wyrobić się ze wszystkim powiedzmy do 10 lipca. Ok, a więc dead line ustalony Teraz do roboty. Z innej beczki- wiecie coś może na temat przyszłorocznych przepisów podatkowych? Nadal będzie obowiązywać zwrot różnicy w podatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 22.12.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Ku pamieci o zwrocie podatku VAT: http://www.podatki.biz/sn_autoryzacja/logowanie.php5/artykuly/20_2692.htm?idDzialu=20&idArtykulu=2692 http://www.mi.gov.pl/files/0/1346/zalacznikdoobwieszczeniaMTiB.pdf Edytowane 22 Grudnia 2010 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.12.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Olgo, gratulacje w nowym domku mamy "zarezerwowany" pokój dla drugiego dziecka, ale nie wiem kiedy się zdecydować. Już przy jednym brakuje czasu. Co do koloru, to zdecydowaliśmy się w końcu na antracyt. Oglądaliśmy sporo zdjęć na forum i jednak ten najbardziej nam odpowiadał. Rozważałam na kombinowanie z tytanem przy niektórych oknach, ale finalnie stanęło na jednym kolorze. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować. Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts