Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mila dzięki za odwiedziny i wielka buzia :hug:

Wczoraj w ramach kary ;) zaciągnęłam skacowanego męża do wielkiego salonu z ceramiką :D warto było podwójnie: stary męczył się nieziemsko, ja się zakochałam.

Oto obiekt moich westchnień:

http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TTMhkQINxLI/AAAAAAAABSo/RojPAEdlVAc/Casalgrande_Padana_Inox_Lapatto.jpg

Casalgrande Padana Inox

To jest to czego szukałam, płytka, która daje efekt polerowanego betonu.

Niestety w cermagu mieli tylko jedną płytkę i wyżej wklejone zdjęcie. Płytki kosztują 300zł/m2. Trochę kosmos, zwłaszcza jeśli efekt nie będzie taki jak na zdjęciu, a ja miałabym podjąć decyzję w oparciu o jedną plytkę!!!rozm 60x60 i 30x60 czyli w dzisiejszym świecie prawie standard

Jeszcze pojedyncza płytka

http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TTMiHzBFhpI/AAAAAAAABSs/AGLJNjEQM-8/Casalgrande_Padana_Inox_Lapatto1.jpg

No, droga, ale faktycznie ładna. Też myślałam o "betonowej" podłodze, ale będą affrony i też mnie to cieszy (póki co, bo ze mną nic nie wiadomo:)). Mam pewne obawy, co unwersalności betonu, czy za kilka lat - wiesz, o co mi chodzi. Okładzina na ścianie czy coś w tym stylu - łatwiejsze do zmienienia za kilka lat... Myślę, że Twój wybór, Olgo jest dobrym kompromisem. Tylko drogim...:)

Taaaak. Mnie też bardzo przeszkadzają fugi. Szkoda że płytek nie można kupować rolowanych co nie :lol2:

:rotfl:dobreeee :D powiem Ci, kochana opatentuj to!!! To by było coś.

Tak sobie nadrabiam zaległości o zobaczyłem okna. Ja też chce takie :). Czy mogłabyć napisać co to jest i gdzie kupione? :)

Siur :) okna są od Jezierskiego w dwóch kolorach - ciemniejszy to antracyt, a jaśniejszy to Tytan. Okna są pcv, ale te jaśniejsze wyglądają jak okleina. Największe okno tarasowe to przesuwka typu HS (bez progu) 360x230.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, wal śmiało :)

mazo ja też chorowałam na beton, ale po kilku przygodach forumowiczów trochę mi przeszło. Płytki są boskie, ale po przespaniu 2 nocy trochę emocje opadły. Do samej tylko kuchni koszt tych płytek to 6 tys.! Affronki mogę mieć za 1/3 tej sumy...

[...]

Siur :) okna są od Jezierskiego w dwóch kolorach - ciemniejszy to antracyt, a jaśniejszy to Tytan. Okna są pcv, ale te jaśniejsze wyglądają jak okleina. Największe okno tarasowe to przesuwka typu HS (bez progu) 360x230.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, wal śmiało :)

Wielkie dzięki :). Na razie pytanie było czysto koncepcyjne. Jestem na etapie robienia projektu, planuję podobną stylistykę domu i architekt wymyślił sobie "trochę" przeszkleń. Koncept mi się podoba na tyle, że raczej z niego nie zrezygnuję, ale cena okien może zabić, zwłaszcza jeżeli miałyby być drewniane albo (o zgrozo, mój portfel płacze na samą myśl) aluminiowe. Do tej pory PCV kojarzyły mi się nie najlepiej, a tu widzę, że wyglądają naprawdę świetnie. Wracasz mi życie :)

Taaaak. Mnie też bardzo przeszkadzają fugi. Szkoda że płytek nie można kupować rolowanych co nie :lol2:

Tak sobie nadrabiam zaległości o zobaczyłem okna. Ja też chce takie :). Czy mogłabyć napisać co to jest i gdzie kupione? :)

Wielkie dzięki :). Na razie pytanie było czysto koncepcyjne. Jestem na etapie robienia projektu, planuję podobną stylistykę domu i architekt wymyślił sobie "trochę" przeszkleń. Koncept mi się podoba na tyle, że raczej z niego nie zrezygnuję, ale cena okien może zabić, zwłaszcza jeżeli miałyby być drewniane albo (o zgrozo, mój portfel płacze na samą myśl) aluminiowe. Do tej pory PCV kojarzyły mi się nie najlepiej, a tu widzę, że wyglądają naprawdę świetnie. Wracasz mi życie :)

Sprawę okien przemyśl dobrze, zwłaszcza ich wielkość warto skonsultować z jakimś dobrym producentem/sprzedawcą, żeby się potem, tzn po wymurowaniu otworów okazało, że się takich nie da zrobić, albo do ale bez gwarancji. Okna aluminiowe mają najgorsze parametry jeśli chodzi o współczynnik U, ale teoretycznie można trochę bardziej poszaleć z rozmiarem. Za naszą przesuwkę zapłaciliśmy 12 tys. ale np drugie przeszklenie to już fix, który kosztował duuużo mniej.

No, droga, ale faktycznie ładna. Też myślałam o "betonowej" podłodze, ale będą affrony i też mnie to cieszy (póki co, bo ze mną nic nie wiadomo:)). Mam pewne obawy, co unwersalności betonu, czy za kilka lat - wiesz, o co mi chodzi. Okładzina na ścianie czy coś w tym stylu - łatwiejsze do zmienienia za kilka lat... Myślę, że Twój wybór, Olgo jest dobrym kompromisem. Tylko drogim...:)

Noooo ale beton latwiejszy do pokrycia drewnem, plytkami czy nawet wykladzina niz plytki, zwlaszcza jesli byly takie mega drogie. ;) Sorry, ale betonu bede bronic jak niepodleglosci. :D

Beton to beton i żadna podróbka mu nie dorówna. To dokładnie tak jak z drewnem, wymyślili niby płytki udające drewno, ale to jednak płytki udające drewno. Wymyślili panele- no te już przypominają drewno coraz bardziej, zwłaszcza jak się porówna np. z deską barlinecką, która ma 4mm powłoki drewnianej i 8 warstw lakieru, ale i tak nic się nie zrówna z parkietem czy prawdziwą deską.

Ale wiadomo, życie to sztuka wyboru i nie zawsze można mieć to co się chce i to nawet nie ze względu na finanse, a np. zdrowy rozsądek :)

Ale betonu też będę bronić, bo stara betoniara jestem :D (chociaż nie tak stara jak Malgos ;) w sensie stażu miłości do betonu :D )

Sprawę okien przemyśl dobrze, zwłaszcza ich wielkość warto skonsultować z jakimś dobrym producentem/sprzedawcą, żeby się potem, tzn po wymurowaniu otworów okazało, że się takich nie da zrobić, albo do ale bez gwarancji. Okna aluminiowe mają najgorsze parametry jeśli chodzi o współczynnik U, ale teoretycznie można trochę bardziej poszaleć z rozmiarem. Za naszą przesuwkę zapłaciliśmy 12 tys. ale np drugie przeszklenie to już fix, który kosztował duuużo mniej.

Z konsultacją to świetny pomysł. Dzięki :)

Olgu, cieszę się, że pan od gazu działa - nas nie zawiódł w żadnym momencie. Tego i Tobie życzę.

Piękne te kafle ale poza moimi możliwościami finansowymi. Szukam płytek szarych lub grafitowych do wiatrołapu i do łazienki i na razie jest porażka. Co prawda byłam na razie tylko w marketach budowlanych, ale już jestem podłamana bo nie mam zbytnio czasu na szukanie. Ja z tych co jeśli w 15 min. nie znajdą czegoś dla siebie to następuje ewakuacja.

Olgu, cieszę się, że pan od gazu działa - nas nie zawiódł w żadnym momencie. Tego i Tobie życzę.

Piękne te kafle ale poza moimi możliwościami finansowymi. Szukam płytek szarych lub grafitowych do wiatrołapu i do łazienki i na razie jest porażka. Co prawda byłam na razie tylko w marketach budowlanych, ale już jestem podłamana bo nie mam zbytnio czasu na szukanie. Ja z tych co jeśli w 15 min. nie znajdą czegoś dla siebie to następuje ewakuacja.

Też liczę na pana z gazowni :D chociaż lojalnie uprzedził, że u nas tak błyskawicznie nie pójdzie, bo nie mamy jeszcze kawałka gazociągu, a to już nie zależy od niego czy kolegi, ale też gminy, bo gazownia musi uzyskać PNB. Zobaczymy, jestem dobrej myśli :)

Właśnie, jestem trochę zawiedziona szarymi płytkami, niby zrobiły się modne, niby wybór coraz większy, a jakoś tak w rozsądnej cenie nic mnie nie powaliło...

Trzymam za Was kciuki! Czyli niedługo przeprowadzka? :D

dr_au - zapraszam do mnie na konsultacje w sprawie dużych przeszkleń:)

beton beton beton, znalazłam kolejny piękny projekt, ale kto coś mi takiego zrobi z gwarancją, że tak to właśnie będzie wyglądać i że nie będzie żadnych problemów z użytkowaniem?????? No kto?:(

http://www.architizer.com/mediadata/projects/022011/rx410/1a13856d.jpg

http://www.architizer.com/mediadata/projects/022011/rx410/9d7b438a.jpg

http://www.architizer.com/mediadata/projects/022011/rx410/3ba6a3f9.jpg