olgusieniunieczka 10.01.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 i pojawi się on...ten zapał do pracy taaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.01.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ponieważ od 2 dni zimno i pada jakies zamarzające g... wklejam sobie na poprawe humoru i zdrowia zdjęcie z Sylwestra http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S0mxkKBoIYI/AAAAAAAAArA/5MMmeoIO7m8/s640/DSC_0490.JPG eeee MAKARENA aha ! w tym roku postanowiliśmy urządzić gorącą plażę w środku miasta i wśrodku zimy. w tym celu zdemolowaliśmy dom szwagra przykleiliśmy fototapetę, zbudowalismy tropikalny bar i... nawieźliśmy mu 5,5 tony piachu do salonu No i beach party na całego, oj działo się na zdjęciu jestem, żeby nie było... ale nie na pierwszym planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.01.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Na drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.01.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Pomysł zajefajny! ... zwłaszcza ten piasek! ... i gołe Ciacha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.01.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 na drugim, na drugim...ale nie w centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 na drugim, na drugim...ale nie w centrum Strzelam... w zoltej sukience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.01.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 bystra bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.01.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Intuicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 to aloha Hawai, czy tak jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.01.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Si, si senora A teraz se siedzę już prawie tydzień u rodziców na wsi. Ja się kuruję, ojciec vel Rozpuszczalnik rozpieszcza mi dziecko i powiem Wam, że jest mi zaje..ście, pomimo choroby. Ja jestem miejskie stworzenie, ale taki tydzień ma swój urok.Nie przejmuję się rano w co się ubrać, wychodząc na dwór nawet mi przez mysl nie przechodzi zerknąć w lustro czy wyglądam jako tako, o make-upie to już nawet nie wspomnę (a co to takiego). I co najdziwniejsze jeszcze mi nie tęskno do miasta... czyli chyba jednak dobrze, że budujemy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.02.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wpadam na chwilkę. Mam w projekcie też takie cudo ze stropodachem - taras nad garażem - i też mnie czeka rozwikłanie tajemnicy nieprzemakalnej izolacji Jak zbierzesz info w tej materii - daj cynk - wymienimy się przemyśleniami. Jedno co wiem na dziś - to zrobić dobrze i jak najtaniej (ale wymyśliłam, co?) W ogóle domek mi wyszedł podobny wielkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No liczę, że się wkrótce pochwalisz projektem A co do izolacji to jasne, że się pochwalę, tym bardziej, że przyświecają mi identyczne cele mam na oku kilka rozwiązań, ale nie znam jeszcze cen. Na pewno obydwa stropodachy będą w tzw. wersji odwróconej czyli najpierw warstwa izolacji przeciwwilgociowej, na to polistyren na to żwir i na to np. płyty betonowe tarasowe- to tak w skrócie A u ciebie ma być standardowo? Nas namówił na takie rozwiązanie architekt, przestrzegał przed układaniem płytek na tarasie- mówił, że to najgorsze rozwiązanie, bo na 100% będą odpadać, to tylko kwestia czasu no i jakości wykonania. A co do wielkości, hm. Twierdzę, że u nas jest zero ekstrawagancji, same potrzebne pomieszczenia. Ze względów ekonomicznych zrezygnowaliśmy z sauny, czy domowej siłowni albo bawialni dla dzieci na dole, ech można by tak jeszcze wymieniać, aż się dobije do 600m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.02.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witaj back. Wiesz, ze jestes u mnie 13.03? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.02.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No liczę, że się wkrótce pochwalisz projektem A co do izolacji to jasne, że się pochwalę, tym bardziej, że przyświecają mi identyczne cele mam na oku kilka rozwiązań, ale nie znam jeszcze cen. Na pewno obydwa stropodachy będą w tzw. wersji odwróconej czyli najpierw warstwa izolacji przeciwwilgociowej, na to polistyren na to żwir i na to np. płyty betonowe tarasowe- to tak w skrócie A u ciebie ma być standardowo? Nas namówił na takie rozwiązanie architekt, przestrzegał przed układaniem płytek na tarasie- mówił, że to najgorsze rozwiązanie, bo na 100% będą odpadać, to tylko kwestia czasu no i jakości wykonania. A co do wielkości, hm. Twierdzę, że u nas jest zero ekstrawagancji, same potrzebne pomieszczenia. Ze względów ekonomicznych zrezygnowaliśmy z sauny, czy domowej siłowni albo bawialni dla dzieci na dole, ech można by tak jeszcze wymieniać, aż się dobije do 600m2 Jeszcze nie gotowy, tworzy się.. a z tym chwaleniem... chyba w całości nie będę wklejała - ewentualnie na priv Nas też namawia - na zielony Na pewno nie płytki - ja myślę o płytach tarasowych ryflowanych, kompozytowych (ale drogie ustrojstwo dziadosko ) Mam mniejszy problem z izolacją - przynajmniej tą cieplną - z uwagi na to, że taras będzie na nieogrzewanym garażu. Generalnie taras zostaje (a nie zadaszenie) ze względu na to, ze jest od południowego wschodu i byłoby to idealne miejsce na solary - dach mamy dwuspadowy, na gorsze dla solarów strony. A w bliżej nieokreślonej przyszłości może oranżeria... A sauna - uwielbiam i będzie kiedyś - w ogrodzie, z piecem na drewno ps. dzięki za rady w moim wątku okiennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.02.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ech no trzymam kciukasy, u nas koncepcja tworzyła się prawie rok początkowo plaski dach mial byc na całosci...potem koncepcja ewoluowała. Niby parter wiedzieliśmy jak ma wyglądać, góra była nam powiedzmy prawie obojętna, a co do bryły to daliśmy wolną rękę architektowi i tym sposobem póznym latem ubiegłego już roku wbiliśmy pierwszą łopatę, a teraz bawimy się dalej czy ty też już oczyma wyobraźni meblujesz swój dom ku rozpaczy męża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 10.02.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 U nas było tak, że szukając działki jedyne 3 lata przeglądałam i analizowałam różne projekty pod kątem tychże parceli. Akurat tak się złożyło, że ostatnia niedoszła działka, podobnie jak nasza zakupiona miała wjazd od południa (pominę że była w Zgierzu i jak się okazało nie miała prawa zabudowy ) - więc sporo czasu poświęciłam takim projektom. Znalazłam jeden, który bardzo nam pasował - Krzyś. I na tym projekcie oparł się nasz indywidualny, ze sporymi zmianami. Trochę mebluję (ale trochę, bo mam na głowie sporo mniej ciekawych zagadnień - wiesz - pustaki, ocieplenie, okna, strop, ogrzewanie, bufory, okna, krokwie, tani murarze okna... ) Niestety coś czuję że będzie starcie, bo ja widzę szarości (uwielbiam), a luby - beże... Betony odpadły w przedbiegach niestety. Teraz mam kuchnię na tapecie, bo wymyśliłam sobie okno poziome pod szafkami i próbuję jakoś to zaplanować z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.02.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 W takim razie powodzenia w planowaniu kuchni, ja mam juz to chyba za soba... nawet kolor szafek juz chyba raczej wybralam. Chyba ze cos mnie jeszcze powali... Ojciec byl wczoraj na targach bud. wjazd 18 zeta no sorry bardzo, ale jade tam, żeby mnie faszerowali reklamami produktów bud. i mam za to placic 18 zyli?? to powinno koszt max 5zł, przeciez kupe kasy za to placa wystawcy wlasnie...jestem zdegustowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 12.02.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Heh, niestety oprócz wjazdu trza jeszcze zabulić za parking - wielopoziomowy - jedyne 6 zyli za godzinę, albo na piechotkę, bo miejsc parkingowych nie ma w promieniu 0,5 km albo i więcej Ale firm sporo, ja pomaglowałam już trochę co poniektórych a jutro resztę zamierzam - dobrze że na ten sam bilet ps. co planujecie - szambo, oczyszczalnię, czy kanalizę macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.02.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Kanalizy niet i wg pani z urzędu do 2014 nie bedzie na pewno, więc walczyliśmu o oczyszczalnię. Mieliśmy problem, bo teren mocno gliniasty i projektant krecil nosem, ale zrobilismy odwierty geologiczne i okazalo się ze POS da rade:) także w planach POS biologiczna, niestety z rozsączeniem w nasypie ale już projektant ogrodu myśli jak tu zrobic zeby nie bardzo bylo widac ze to nasyp. a wy co planujecie? P.S. pomimo szalejącej drożyzny zaszczycimy jednak naszą obecnością jutrzejsze targi budowlane w LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.02.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witajcie ! Czy pozwolicie Tutaj pozaglądać ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts