olgusieniunieczka 13.04.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie załamuj mnie... Ale dobrze, nakręciłaś mnie nieco, żeby jednak nie odpuszczać. Nawet jeśli to okno kosztowałoby 400 zł to powinno być w 100% ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie chodzi o to, żeby się załamała, tylko wyegzekwowała wymianę tej szyby tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.04.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Też tak uważam - nie musisz być wcale wredną babą - możesz z uśmiechem poprosić, żeby wymienili szybę, bo nie jest pełnowartościowa, a płaciłaś za towar pełnowartościowy A jak nie docenią niewrednej postawy, to ich uświadom, że jeśli chcą zobaczyć jeszcze te zaległe 3 tys i nie chcą być obsmarowani na największym forum budowlanym, to lepiej niech to załatwią szybko i bez kolejnych wpadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.04.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hej, przyszlam sie przywitac. Jakos tak mijalam sie z twoim dziennikiem, ale nigdy nie mialam czasu przeczytac od deski do deski.Przede wszystkim fajny projekt, a i bardzo podobaja mi sie biale drzwi i brama garazowa. Zycze szybkiej wykonczeniowki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.04.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Olgusieniunieczka !List polecony zatytułowany reklamacja. Masz na to 2 miesiące od momentu powzięcia informacji o uszkodzeniu. Reklamacja powinna zawierać :Imię nazwisko przedsiębiorcy, nazwa firmy.Imię nazwisko kupującego- usługobiorcy, oraz dane kontaktowe.Datę kiedy towar został zakupiony, wykonana usługa.Datę kiedy zauważyłaś wadę.Opis usterek, uszkodzenie szyby stanowi niezgodność towaru z umową;Określić swoje żądanie, czyli wymiana na nową nie uszkodzoną i zamontowanie zgodnie z technologią.Dołącz kopię ksero umowy.Ponadto poczytaj sobie ustawę konsumencką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.04.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 No wiem, wiem. Dzięki Wam wszystkim. W ostateczności zrobimy tak, jak radzi Krzysiek. Na razie spróbujemy się porozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 14.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Olga ! Nie ostatecznie zrobimy jak... Tylko zróbcie jak...Potem jak będziesz miała uznaną reklamacje, to możecie negocjować ustalać terminy etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 21.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://i55.tinypic.com/2hn6dyv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.04.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://i51.tinypic.com/optx0z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img607.imageshack.us/img607/491/jajo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.04.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.04.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img705.imageshack.us/img705/9228/jajo2w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.swiateczne-tapety.pl/wielkanoc/wielkanocne-tapety-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.04.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Zdrowych i Pogodnych Swiat Wielkanocnych!Smacznego swieconego jajka i mokrego Smigusa Dyngusazyczy ellaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.04.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jeszcze się zmieściłam w świątecznym czasie - WESOŁYCH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.04.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja już niestety nie Dzięki wszystkim za Świąteczne życzenia, do których oczywiście w duchu się dołączałam Ugrzęzłam w Swiątecznych porządkach i przygotowaniach do imprezy urodzinowej Janka. Najbliższa rodzina-20osób... Jak co roku obiecałam sobie, ze to już ostatnia taka impreza w domu Najgorsze jest to, że nie byłam na budowie prawie 2 tyg! A tam pewnia wiosna wybuchła. Ach jak muszą pięknie wyglądać nasze brzozy. Moze jaśmin ma już pąki kwiatowe? Nie wytrzymam- jutro tam chyba pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.04.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 I co - byłaś (czy raczej jesteś - bo to godzina młoda dość )? Mnie moja zauroczyła - brzozy mają śliczne, soczysto-zielone listeczki, nawet jakieś takie coś zakwitło na biało (chyba głóg ) - no pięknie jest... Zaczęliśmy walkę z jeżynami... Ogólnie - fajnie. I niebawem ma być prund Pytanko - pamiętasz może ile płaciliście za metr przyłącza od skrzynki do domu (z kablem i robocizną)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.04.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Mila, nie dotarłam:( Za trzasnęłam kluczki w samochodzie, zapasowy złamał się Ł. ze 3 tyg. temu i wielka kupa w związku z tym. Musieliśmy wybić szybę Właśnie skończyłam odkurzać samochód, masaakraaaa. Milion kawałeczków i baaardzo ostre cholerstwo. A byłyby takie fajne buty... Zrobię wszystko żeby jutro się wyrwać na budowę. A jak walczysz z jeżynami? Bo u nas też się cholery rozrosły okrutnie! Co do kabla- robocizna była w cenie całości domu, więc nie wiem ile biorą. Ale kabel był drogi. My mamy kawał metrów, chyba za 100 i pamiętam, że zapłaciliśmy coś ok 3 tysi za kabel. A ile ci zaśpiewali? Mnie załamały stawki za gazociąg- ok 50 zł/mb. U nas sporo więc może zeszliby do 30! Hydraulik ma uprawnienia, więc jest pomysł, żeby położyć gazociąg samemu a jemu coś tam odpalić za podpis, no i zlecić instalację gazową w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.04.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Mila, nie dotarłam:( Za trzasnęłam kluczki w samochodzie, zapasowy złamał się Ł. ze 3 tyg. temu i wielka kupa w związku z tym. Musieliśmy wybić szybę Właśnie skończyłam odkurzać samochód, masaakraaaa. Milion kawałeczków i baaardzo ostre cholerstwo. A byłyby takie fajne buty... Zrobię wszystko żeby jutro się wyrwać na budowę. O cholerka to się narobiło... współczuję A jak walczysz z jeżynami? Bo u nas też się cholery rozrosły okrutnie! Co do kabla- robocizna była w cenie całości domu, więc nie wiem ile biorą. Ale kabel był drogi. My mamy kawał metrów, chyba za 100 i pamiętam, że zapłaciliśmy coś ok 3 tysi za kabel. A ile ci zaśpiewali? Mnie załamały stawki za gazociąg- ok 50 zł/mb. U nas sporo więc może zeszliby do 30! Hydraulik ma uprawnienia, więc jest pomysł, żeby położyć gazociąg samemu a jemu coś tam odpalić za podpis, no i zlecić instalację gazową w kotłowni. O matko, jak to 100m? To gdzie Wy macie skrzynkę, nie w ogrodzeniu? Bo do skrzynki się nie płaci przecież za kabel - jest opłata przyłączeniowa ale bez względu na odległość od słupa. Płaci się za to co na działce, u nas wychodzi ok 30 m ponoć - ale sama muszę zmierzyć. I jeden zawołał za to 2 tysie razem z kablem. Ale kombinujemy żeby samemu wykopać, kupić i położyć kabel, a elektryk tylko do podłączenia, ale co oni na to to się okaże... A jeżyny - dobrze jest zacząć teraz, kiedy młode pędy są krótkie i się nie plączą, a stare są suche i można łatwo je wygrabić. Na takim wygrabionym poletku wystają młode krzaczki - łatwo je wtedy namierzyć. Na razie wykopujemy sukcesywnie, ale i tak bez chemii się nie obejdzie, bo mamy tego duużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.04.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 O matko, jak to 100m? To gdzie Wy macie skrzynkę, nie w ogrodzeniu? Bo do skrzynki się nie płaci przecież za kabel - jest opłata przyłączeniowa ale bez względu na odległość od słupa. Płaci się za to co na działce, u nas wychodzi ok 30 m ponoć - ale sama muszę zmierzyć. I jeden zawołał za to 2 tysie razem z kablem. Ale kombinujemy żeby samemu wykopać, kupić i położyć kabel, a elektryk tylko do podłączenia, ale co oni na to to się okaże... Z opłatą za przyłącze energetyczne do płotu to nie do końca jest tak. Owszem - wykonują ją w ramach opłaty przyłączeniowej, ale ta opłata jest stała tylko dla przyłączy do 200mb (liczą się wszystkie załamania, a nie tylko w linii prostej). Powyżej tej granicy opłata przyłączeniowa uwzględnia robociznę za każdy dodatkowy metr bieżący (o cenę trzeba zapytać w ZE, z którego będzie się brało przyłącze). Natomiast tzw. WLZ (wewnętrzna linia zasilająca) wykonywana jest zwykle przez elektryka, który robi rozprowadzenie kabli w domu. Jej wykonanie oczywiście cośtam kosztuje, pewnie też liczone od metra. Co do kabla, to trzeba się skonsultować z elektrykiem, ale ja polecam robić nie mniejszym niż 5x10mm, oczywiście tylko i wyłącznie doziemnym Koszt samego kabla to 15-20 zł /mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts