anula05 05.07.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 przecieka mi płaski dach:( trzeba rozbierac elewację. zabiję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.07.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Na solankę warto mieć jakieś inne ujście. To w zasadzie czysta woda, ale jej skład chemiczny raczej niweluje tę wodę jako użytkową (np. do podlewania, cy cuś). Wg mnie warto zrobić dla niej odrębną studnię chłonną Powinno rozwiązać problem, bo tej wody zwykle nie ma dużo. anula05: a co ma dach do elewacji? Całą elewację trzeba demontować, czy tylko styk z dachem? Edytowane 5 Lipca 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 wpust jest w dachu płaskim, rynna ukryta w elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.07.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Osz cholerka - nie wesoło... To się zastanowię jeszcze nad pomysłem chowania rury spustowej w styro (choć jest niewątpliwie kuszący). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 05.07.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedz. 7 lipca muszę odebrać dokładne wyniki wody z Sanepidu. Laborantka powiedziała ze jeśli z wodą będzie coś nie tak to da znać szybciej i kurcze zadzwoniła, informując mnie że żelazo mamy 0,64 a mangan 0,081 pewnie wiesz jakie są normy więc wydaje mi się że ten nasz wynik nie jest aż taki zły. Bakterie w normie a inne dane będę miała później. Mam nadzieje że będą ok. Na działce mamy kanalizację i w drodze ok 45 metrów od posesji wodociągi, ale szkoda mi teraz używać wody ze studni głębinowej tylko do kwiatuszków i mycia samochodu, skoro studnia kosztowała nas trochę kasy. Ale niestety podłączenie się do wodociągów to też trochę kasy bo wodociągi życzą sobie za 1 metr robocizny bez materiału 150zł no i jeszcze inne dupstwa (w tym koszty) z tym związane m.in. muszę zamknąć drogę! i składać wniosek z prośbą na policje czy mogą wodociągi w moim imieniu przez jakiś czas zastosować ruch wahadłowy na drodze. Masakra tyle utrudnień i kombinacji ale sprawa przydomowej stacji uzdatniania wody też chyba nie jest taka łatwa. Zainteresowałam się ofertą firmy OTAGO (znalazłam przez wyszukiwarkę) no i dosyć ciekawie i dokładnie cały proces odżelaziania i "odmanganiania" (jak to się pisze?) opisują. Ale się rozpisałam! ble ble ble (((((((((((( Pozdrawiam Edytowane 5 Lipca 2011 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.07.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 przecieka mi płaski dach:( trzeba rozbierac elewację. zabiję się O k...wa!!! Masakra!!! Ale bajzel. Ja też znalazłam jeden przeciek, ale tłumaczę sobie, ze jeszcze nie mam rynny i woda leje się przy ulewach po ścianie Współczuję bardzo i mam nadzieję, ze znalazłaś winnych i chętnych do poprawki. Bastki jeśli woda ma być tylko do podlewania to nie ma chyba sensu pakować kasy w jakąś drogą stację uzdatniania. No chyba, ze zabiją was koszty przyłącza do kanalizacji. Musicie sobie policzyć co się Wam bardziej opłaca. A jak już będziesz miała wyniki badania wody to prześlij do kilku firm z filtrami zrobią Ci wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.07.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Pada i pada i pada. Właściwie codziennie pada albo siąpi albo dla odmiany leje. Ale o dziwo na działkę można wjechać bez problemu, w domu sucho Jutro rano mam stawić się w szpitalu. Skurczów brak Albo mnie wyrzucą albo wykurzą jakoś Hankę z brzucha Na młodego czekałam w szpitalu 10dni!! Oby tym razem poszło szybciej. Jak ja wytrzymam bez fm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 24.07.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Olgo ponoć sex pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 ciężej o seks, jeśli się leży w szpitalu, niż w domu Ja przenosiłam starszaka 2 tygodnie, pannę 4 dni krócej. Najgorsza właśnie patologia ciąży. W każdym razie powodzenia, zdecydowanie już bliżej niż dalej Szybkiego i łatwego porodu życzę. Choćby dziś w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.07.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jutro rano mam stawić się w szpitalu. Skurczów brak Albo mnie wyrzucą albo wykurzą jakoś Hankę z brzucha Trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 24.07.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Trzymam kciuki! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Olguś, trzymaj się!! Będziemy tu zaglądać i wyczekiwać wieści:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 25.07.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Trzymam kciuki i czekam na wieści P O W O D Z E N I A ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Mam nadzieję, ze pójdzie szybciutko:yes: Trzymam kciuki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 25.07.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Powodzenia.PS. Weź ze sobą lapka, a choćby porządny telefon. Będziesz się mogła pobawić pocztą. No i my tu natychmiast będziemy wiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.08.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Lapka zapomniałam i nie miałam jak z porodówki pisać Ale mi się za FM tęskniło! No, ale już jesteśmy w domu Hanka przyszła na świat 1 sierpnia 2011 o godz. 22:25 . Mimo, ze rodziłam w państwowym szpitalu bez najmniejszej legalnej czy pół-legalnej dopłaty- było super !!! Wiadomo, łóżka pozarywane i łazienki sprzed 15 lat, ale personel- mistrzostwo świata Sex na mnie nie zadziałał Ale mam do nadrobienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.08.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 GRATULACJE !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Wow, gratuluję!Piękne imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.08.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Olga, gratulacje I super, że tak szybko w domu. Buziaki dla Hanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.08.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Olguś - fajnie że już jesteście w domku! Całuski dla Ciebie i Malutkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts