marek1910 09.11.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Olga,co słychac w temacie zywicy.Chcesz tylko w kuchni, czy na calości ?Tez sie nad tym zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 10.11.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 (edytowane) Ha! Mila, no normalnie Cię ściągnęłam myślami bo sobie o Tobie dzisiaj myślałam No... troszku dawno nie zaglądałam, ale mam usprawiedliwienie - trza się było nieco wygrzać po tak upalnym polskim lecie Gruz już rozsypany tam, gdzie będą tarasy. To co się dało pokruszyłam na mniejsze kawałki. Normalnie szalałam z wielkim młotkiem i tłukłam wszystko dookoła... polecam Wiesz, pod wjazd takiego gruzu nie dałam, tam normalnie, "po bożemu" pójdzie tłuczeń. Ale po tarasach nie zamierzam jeździć samochodami, nie wliczając bolidów Janka rzecz jasna więc taki gruz pobudowlany jest spoko. Na to poszła warstwa piachu i zanim się to wszystko wyrówna i położy kostkę ubije to jeszcze porządnie zagęszczarka; część się jeszcze wtedy pewnie ostatecznie skruszy i będzie git. Drzwi wejściowe z czego??? Toś mnie zastrzeliła pytaniem...normalnie, aż na stronę Hormanna wlazłam. " Płyta drzwiowa o grubości 46 mm, całkowicie wypełniona utwardzaną pianką poliuretanową, zapewnia bardzo dobrą izolacyjność termiczną o współczynniku U do 1,2 W/m2K" Ościeżnica aluminiowa. Mam dokładnie takie: "TPS 700 Uchwyt HB 38-2 ze stali nierdzewnej na wypełnieniu stalowym, przeszklenie na całej wysokości: 3-szybowe szkło izolacyjne, z zewnątrz zespolone szkło bezpieczne, wewnątrz Float piaskowane z przezroczystymi paskami. Wspołczynnik przenikania ciepła U do 1,5 W/m2K*." A co u Ciebie? Masz już daszek? Pogoda jak w mordę Mam daszek i piękny ci on Tylko brakło dachówek, więc kawałek dokończą jak dojadą. Olguś dzięki za instructions - gruzu u mnie full, więc też tak zrobię - nie pozostaje mi nic innego, jak zaopatrzyć się w jakiś kobylasty młoteczek... Ale na razie mam bardziej naglące prace - muszę kupić i wsadzić sosny, póki jeszcze ziemia nie zamarzła... No muszę cię zmartwić. O tej porze byłam przykuta do fotela, z cyckiem w buzi takiej jednej małej Paskudy Ale uwierz mi- jak ja bym chciała wybierać już gres, chociażby i rudy (do włosów by mi pasował) Pojechałam dzisiaj na budowę zrobić urodzinową niespodziankę dla małża. Zakupiłam do pokoju piłkarzykowego mojego męża właśnie stół do piłkarzyków:) Wczoraj przywiózł kurier, od razu kazałam mu schować go u mnie w samochodzie. Dzisiaj się upociłam wciągając to cholerstwo na piętro. Pieruńsko ciężkie. Wypiłam kawkę, podumałam i zabrałam się za składanie owego cuda. Łatwo nie było, zwłaszcza, że ostatnio miałam do czynienia z trambambulą chyba jeszcze w liceum... I jak już myślałam, ze kumam system- okazało się, że pole gry, czyli baaardzo ważna płyta jest pęknięta:mad::mad: Za telefon, dzwonię do sprzedawcy, a ten mi mówi, że ja to muszę teraz do kuriera, on przyjedzie-spisze protokół szkody, wyśle im, oni odpiszą do firmy kurierskiej i dopiero rozpatrzą reklamację- czyli min. 7 dni Ja nie mam 7 dni... A miało być tak pięknie... I co teraz? Zmontować z pękniętą i potem rozmontowac i zmontować ponownie licząc, ze stół to przeżyje? Fakin szit wiem że nieładnie się śmiać z czyjegoś nieszczęścia, ale... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif padłam... Olguś, jak nie bardzo pęknięty, to zmontuj i zrób niespodziankę, tak jak miałaś w planach. Edytowane 10 Listopada 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.11.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Olga, co słychac w temacie zywicy.Chcesz tylko w kuchni, czy na calości ? Tez sie nad tym zastanawiam Temat żywicy ciągle na tapecie Kusi mnie żeby zrobić i w kuchni i w holu, i w wiatrołapie, ale muszę dograć sprawę i z mężem i z architektem. Najbardziej chciałabym białą żywicę w kuchni, a biała jakoś nie widzi mi się w holu. Z kolei zmieniać tam kolor- to już średnio może wyglądać. Moze więc szara? tzn. taka betonowa. W łazience raczej na bank będzie jednak biała. Anula napisała, ze polerowana, tzn błyszcząca bardziej się rysuje niż matowa. Muszę pogadać z jej wykonawcą, bo A: jest niedrogi B: jest z Łodzi. A ty chcesz żywicę na całości? Jaki masz pomysł? No... troszku dawno nie zaglądałam, ale mam usprawiedliwienie - trza się było nieco wygrzać po tak upalnym polskim lecie Ale Ci zazdroszczę wygrzewania się na słonku. Chociaż i u nas jesień jak marzenie. Mam daszek i piękny ci on no wiesz co!!! I nic się nie chwalisz??? To kiedy wizja lokalna albo chociaż jakieś fotki na privka... Tylko brakło dachówek, więc kawałek dokończą jak dojadą. wiem że nieładnie się śmiać z czyjegoś nieszczęścia, ale... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif padłam... Olguś, jak nie bardzo pęknięty, to zmontuj i zrób niespodziankę, tak jak miałaś w planach. Powiem tylko, że niespodzianka się udała. Mąż bardzo się ucieszył, chociaż meczyku nie mogliśmy rozegrać. A wieczorem ale była imprezka Stary się nie zapił na śmierć, ale żeby nie było, rozharatał sobie dużego palucha u nogi i zakrwawił całe mieszkanie...Na szczeście alkohol znieczula I dzięki naszym fantastycznym znajomym w kwietniu jedziemy na sex weekend do Amsterdamu Jupiii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 14.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 na całości raczej nie, chcę mieć w salonie drewno, ale już kuchnia, łazienka,pralnia,komunikacja to jak najbardziej.Ale jak na razie nie mam wykonawcy i nie mam doświadczenia z użytkowaniem, ani nikogo kto by coś takiego uzytkował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.11.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Anula wprowadzi się lada moment, więc będzie ktoś z doświadczeniem użytkownika. Poczekajmy do wiosny na relacje Ja i tak wcześniej nie bedę nic z podłogą robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.11.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) Olga - a jaki koszt tej żywicy? Nam się podoba strasznie, ale raczej nie braliśmy pod uwagę ze względu na kosmiczne ceny... Daszkiem nie miałam kiedy się pochwalić, bo skończyli i następnego dnia wybyliśmy. Wolałabym wizję lokalną, bo pogadać na żywo to zawsze inaczej, ale chciałabym już taki całkiem skończony pokazywać, a wtedy nie wiem jak z pogodą będzie - żebyśmy tam nie zamarzły. Super że się udał plan - takie imprezy okupione ofiarą zawsze się najlepiej wspomina. My wielokrotnie wracamy do jednej, na której szwagier zalał sobie stopę woskiem z takiego sporego ogarka... - nic sobie generalnie nie zrobił, ale ten malowniczy, pełen ekspresji taniec... A Ty kiedy będziesz mogła spożywać coś więcej niż colę i soczki? Szokujesz my dear...Co to za sex weekend? Edytowane 14 Listopada 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.11.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Mila, no to ja się piszę na wizję lokalną- warunki pogodowe nie mają znaczenia najwyżej jaki koksownik sobie sprawimy Żywicę Anuli i Monsanbii robił pan z Łodzi, za bdb pieniądze, bo ok 60 zł/m2 !!! Tym bardziej jestem ciekawa jak się dziewczynom podłoga sprawdzi. Co to za sex weekend? To się okaże w kwietniu Może na paleniu trawy się skończy w końcu to Amsterdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.11.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 No co Ty???? Ja czytałam o 300, a tu 60 zł?? Jakby to nie była ściema, to ja chcę!!! To jest jakaś firma? Są foty gdzieś? Kochana, jak tylko dokończą i na dachu nie będzie śniegu - zapraszam (właśnie - muszę się przypomnieć hurtowni co z moimi dachówkami...). Może nawet już będzie... khem... troszkę bardziej posprzątane...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.11.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Prawda? Do 100 to jest bdb pomysł Zdjęcia są w dzienniku u Anuli, o tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli/page16 ale nie pamiętam na której str. U niej żywica jest w garażu i kotłowni i chyba jeszcze w pralni. W opcji kuchnia i łazienka ja mam raptem 25 m2, mam nadzieję, że wykonawca przyjmie takie zlecenie... No i ostatecznie wyklarował mi się pomysł łazienki dolnej, teraz muszę się nim podzielić z arch, żeby to jakoś zgrabnie "opakować", no a później trzeba będzie jeszcze Starego do tego pomysłu nakłonić. Chcemy w jednej łazience drewno na podłodze albo panele "deska pokładowa" i Stary myślał o dolnej, ale ja mam na nią bardziej "odpałowy" pomysł drewno wyląduje więc raczej w naszej przy sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Podziel się tym odpałem, nie duś w sobie... A na żywiciarzy masz namiary? Ciekawam... Trzeba by chyba w tych pomieszczeniach wyżej wylewkę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.11.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ano trzeba by. Ja oczywiście mam wszędzie równo. Może to i dobrze, bo jak byłam na etapie wylewek, to znałam wykonawców od żywicy po 300zł/m2 i decydowałam się na gres.Żywica ma jakieś 3mm. Odpałowa to może za dużo napisane, ale koncepcja jest taka: na podłodze biała żywica, ciemnoszare płytki. No i jedna ściana, na prawo od wejścia, nic na niej nie będzie, tzn. zero sprzętu- i tu bym chciała wielki kolaż naszych zdjęć przeróżnych, bardzo kolorowych. Zdjęcia z wakacji, imprez, dzieci, no i oczywiście kilka z budowy. Całość wydrukowana na wielkich foliach samoprzylepnych. Pomysł chodził mi po głowie od dawna. Utwierdziłam się jednak ostatecznie po obejrzeniu wystawy fotografii lomo w stowarzyszeniu mojej siostry- cudo. Teraz muszę znaleźć program do stworzenia takiej kompozycji. Myślę, że na moją ścianę wejdzie min. 1000 zdjęć.Do tego jak najprostsze w formie, kanciate umywalka i kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.11.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No no - ciekawy i ambitny pomysł Będę czekać na realizację Ale co - w kwestii żywicy jeszcze - będziesz nadlewać samopoziomem? Podziel się namiarami na privka. A jak kuchnia? Masz wybranego magika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Olga, właśnie odkopałam twój dziennik i jestem pod ogromnym wrażeniem zmian. Kibicuję i czekam na więcej zdjęć z postępów prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.11.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Olgu - chciałam się umawiać jakoś, ale pewnie telefonicznie będzie łatwiej, bo cuś tu ostatnio mało zaglądasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.11.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Super Umawiaj się, umawiaj No ostatnio jakiś hard core, kolejne trzydziestki, przedwczesne porody u przyjaciół w trakcie przeprowadzki, itp. Normalnie pogotowie przyjacielskie założyłam i salę na przyjęcia okolicznościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 01.12.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 To kiedy byś chciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 02.12.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Mila ten weekend odpada, bo Janek trochę się podziębił, a i w domu kupa zaległości. Może jakoś w przyszły? Macie już jakieś plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.12.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moje dziecię też chore. Ale to nie problem, bo i tak pewnie na budowę jej nie będziemy ciągnąć i podrzucimy do babci. Na pewno będziemy się wybierać, bo mamy robótkę przy deskach - pewnie w sobotę, ale jeszcze się pod koniec tyg domówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 08.12.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hej, czy moglabys napisacc dwa slowa ospuszczaniu wody z instalacji? Czy spuszczaliscie rowniez z podlogowki? Jak to idzie? Czy moge prosic o opis procedury? Mysle, ze moze sie przydac rowniez innym forumowiczom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.12.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie ma sprawy Piotrze Nareszcie mogę się wykazać Tzn. ja dzisiaj napiszę pokrótce o co chodzi, a Stary jak już wróci z piłki dopisze szczegóły, bo to on spuszczał. Spuszczaliśmy wodę z całego domu: kaloryfery, podłogówka, krany i inne takie. Potrzebne będą: sprężarka,wiadro, gumowe rękawice, ktoś do pomocy lub komórka z funkcją kamery kilka godzin wolnego czasu i sporo samozaparcia. W porze tuż przed przymrozkowej radzę założyć pod gumowe rękawice jeszcze jakieś zwykłe, będzie cieplej w paluchy, bo woda pieruńsko zimna, a trochę trzeba się w niej pobawić. Z kaloryferów spuszcza się wodę gdzieś koło pieca, przynajmniej u nas. Z podłogówki w rozdzielaczu. Im więcej obwodów, tym więcej roboty. Z tego co widziałam, to żadna filozofia, pakujesz rurkę od sprężarki w rurkę od podłogówki, podstawiasz wiadro i jazda. Dla lepszego ciśnienia trzeba coś jeszcze przycisnąć palcem ale to już Stary objaśni. Mila, będziecie w sobotę koło południa na działce???Daj znać kiedy będziecie, możemy zajechać z szampanem lub gorącą kawą- do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts