Spirea 20.03.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Hej, robiłam i w Łodzi w stacjonarnych salonach ceny bardzo porównywalne. Szału nie ma W Komforcie pewnie takie same w całej Pl. Szukam jeszcze teraz w necie. U nas w Komforcie najdrożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.03.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No mnie się też wydawało, że Komfort wychodzi drożej. Ale nadal szukam, bo byłam w dwóch innych salonach z podłogami i ceny mają właściwie bliźniacze. Tzn. przed targowaniem się Boję się trochę kupić na allegro, bo jeśli to jakiś II gat, udający I ? Jeszcze chwilę czasu mam na poszukiwania, więc liczę, że znajdę coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.03.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 a pytałaś w Belpolu? Mają na starcie niższe ceny niż w Komforcie. Classic jest po niecałe 69 zł a Komforcie chyba 72 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.03.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Łomatku, muszę sprawdzić czy w mojej wiosce na Ł jest taki sklep... Spirea a ty masz panele z V fugą? Bo dąb, który mi się podobał był w zeszłym roku tylko w rozmiarze dechy i właśnie z v fugą. W tym roku jest już i winnych rozmiarach i bardziej ludzkich cenach No i ja właśnie mam wątpliwości czy mi się ta fuga podoba i czy praktyczna jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.03.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Ja myślałam, że jestem przygotowana, bo przecież był projekt oświetlenia. Na szczęście mieliśmy łebskich elektryków i mnóstwo rzeczy jeszcze podpowiedzieli A niee - przygotowana, to ja nie jestem... Projektu nie mam (nie liczę tego do pnb rysowanego, choć wypadałoby przynajmniej zerknąć ) i przyznam, że ten zarys, który mam, to taki więcej niż ogólny jest. Powinnam trochę nad tym posiedzieć, porównać z jakimś porządnym projektem - miałam gdzieś Twój, bo mi wysyłałaś, ale nie wiem czy go znajdę - jak coś, to będę Cię męczyć. A co doszło, czego nie przewidzieliście? Jak masz jakieś podpowiedzi to pisz, bo ja na prawdę zielona jestem w elektryce i raczej nie będę zlecać projektu, tylko sama coś pomodzę... A co się dzieje z Twoim ogrzewaniem? Kwiatki jakieś? Przecież mnóstwo ludzi pc montuje, to chyba nie problem. Przyznaj się, co wymyśliłas ? Na razie nic się takiego nie dzieje - utknęliśmy na etapie przygotowawczym, bo rozgryzamy kwestię dotacji, jej opłacalności, wyboru wykonawcy i zakresu prac oraz mocy urządzenia. Jeślibyśmy mieli skorzystać z programu, to trzeba by przebrnąć przez stos papierków i pozwoleń, bo w projekcie nie ma pc ani odwiertów. Jest wpisane ogrzewanie prądem, więc może zmiany nie potrzeba, tylko adnotacja - będę wiedzieć więcej po wizycie w naszym urzędzie. Nie mam policzonego zapotrzebowania, więc na obecną chwilę to jest sprawa priorytetowa, bo zastanawiamy się, czy nie wystarczy niższa moc, niż ta którą nam wstępnie dobrano. I takie tam nudy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.03.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 To są stolarze nr 2 Nr 1 to jest pan Remik, ale nie mogę znaleźć do niego nr Nr 1 jest, jakby to ująć- wyrobnikiem tzn. to ten dłubek, ale nie myśliciel. Dokładny i przystępny cenowo. tylko gdzie ten nr.... A ten pan Remik to może przypadkiem Remigiusz Finkowski z firmy Patos? Zerknęłam w kajet, bo mię tknęło, że mam namiar od Ciebie jakoś podobnie brzmiący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.03.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aj cholera, dałabym się pokroić za taki kajet dzienik internetowy na fm jakoś dziwnie się rozrósł, o komentach nie wspomnę i coś trudno mi się teraz szybko odnaleźć. Wiedziałam, że porzucenie mojego notesika było błędem oczywiście, ze to TEN Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.03.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Łomatku, muszę sprawdzić czy w mojej wiosce na Ł jest taki sklep... Cześć Olga, podczytuję co się u Ciebie dzieje;) to od razu Ci podpowiem, jest:yes: na Tuwima koło Budohurtu. Też tam kupowaliśmy panele. Jest i w Pabianicach gdzieś i w Zgierzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aj cholera, dałabym się pokroić za taki kajet dzienik internetowy na fm jakoś dziwnie się rozrósł, o komentach nie wspomnę i coś trudno mi się teraz szybko odnaleźć. Wiedziałam, że porzucenie mojego notesika było błędem oczywiście, ze to TEN Remik To mogę Ci podrzucić namiar, jeśli nie znalazłaś Cześć Yuczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.03.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Buhaha pewnie skorzystam Miluś Yuczka dzięki! Jak to miło dowiedzieć się czegoś nowego o swoim mieście Ja Ciebie też podczytuję, jakoś z pisaniem nie nadążam... Ale gratuluję zwycięstwa w konkursie. Ależ z Ciebie zdolna i ...nastrojowa babeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Olguś, rozgryzłaś już może temat styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.03.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ja Ciebie też podczytuję, jakoś z pisaniem nie nadążam... Ale gratuluję zwycięstwa w konkursie. Ależ z Ciebie zdolna i ...nastrojowa babeczka Dzięki:) A nagroda jeszcze nie dotarła:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.03.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 O...szkoda, ale jak już dotrze, to jestem pewna, ze będzie się suuuper prezentowała. Mila, miałam właśnie pisać do Ciebie w tym temacie Co z tarasem? decydujesz się na kombinację alpejską? Tzn łączysz styro z xps'em? Bo ja po ostatnich wycenach jestem coraz bardziej za taką kombinacją... A na ściany to w ogóle jestem zielona. Chciałbym, zeby był prosty i tyle. No i zastanawiamy się nad frezem. Najlepiej byłoby pewnie położyć w dwóch warstwach na zakładkę, ale to rzeźbienie w g... (cytując klasyka ) i pewnie się nie zdecydujemy. Masz jakieś pomysły, konkretne oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.03.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Olga - a masz wybraną ekipę od ocieplania? Bo oni mogą mieć takie dojścia w hurtowni, do poziomu których nawet się nie zblizysz. Tak było, kiedy szukałam styro do siebie. Producent dawał mi dobrą cenę, faktycznie najniższą ze wszystkich oferowanych a majster załatwił materiał jeszcze znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.03.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Sylwia, plan jest taki, ze styro położymy sami. Więc opcja z ceną wykonawcy odpada. Wyszliśmy z założenia, że nasz dom ma tak prostą bryłę, że powinniśmy dać radę. Tym bardziej, ze ojciec ma rusztowanie, które de facto potrzebne jest tylko w dwóch miejscach. Kostki mają max 4 m wysokości, a od płd i płn jest dojscie z tarasu. Zaoszczędzimy w ten sposób pewnie z 20 tys., które przeznaczymy na łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Też się przymierzaliśmy do samodzielnego ocieplania, ale z uwagi na brak rusztowania, czasu i czasu zdecydowalismy się na ekipę. Razem ze styro, tynkiem i resztą materiałów na całość domu wyszło 15000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.03.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Serio? Ja liczyłam koszt 30 tys. A jakiej gr macie styro. Bo my planujemy 20cm. Gdyby jednak koszt faktycznie nie przekroczył 20 tys... to może jednak warto?Możesz się podzielić namiaraem na swoich fachowców? Polecasz ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 styro mam 20cm ekipę polecam, wprawdzie mam do poprawki jedną rzecz, ale w ogóle ocena bdb (muszą przyciąć/schować ząbki siatki wyłażące spod styropianu, trudno to opisać, ale wygląda tak sobie) mówisz - masz, wyślę na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.03.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a jeszcze Ci powiem, że na wyposażenie 2 łazienek wydałam na razie 12000 (armatura, ceramika, gres, kabina prysznicowa, odpływy - drrrrrrrrrrrrrogie jak sukinkot, robocizna)do tego dojdzie kilka setek na szafki pod umywalki - i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.03.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Sylwia, serioooo??? To ja do Ciebie się zgłaszam na szybki kurs wydawania pieniędzy na wykończeniówkę A odpływy do łazienek kupowałaś markowe czy chińszczyznę? Bo kilka osób z fm postawiło na zamienniki i pdobno dają radę... Muszę się dokładnie wczytać raz jeszcze w Twój dziennik. Wczoraj o mały włos nie kupiliśmy gresu do witrołapu i garderoby. W obi była promocja, na gres grafitowy i taki betonowy 60x60 cersanitu, b ładny, w cenie 24,90 m2. Niestety był to II gat. i chyba kiepski, bo płytki mocno nie trzymały rozmiarów. Wystarszyliśmy się , że nawet przy fudze 3mm (a taką max. zakładałam) cięzko będzie je położyć bez widocznych różnic w szer. fugi. Ale gdyby ktoś szukał do kotłowni... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts