Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

dzięki wszystkim za opinie:hug:Tak sobie oglądam te wizualizacje i chyba faktycznie ostatnia, czyli tak naprawdę 1 jeszcze z zeszłego roku jest the best.

Marku, no widzisz, budowanie może być fajne, można coś zbiorowo porobić :D

Będę pamiętać i ty pamiętaj jak już się będziemy do drzwi zbliżać.

Zrobiłam research na temat żywicy i jestem rozczarowana cenami... Nawet namiar od Anuli zawiódł. Człowiek nie moze się ogonić od roboty to i ceny podniósł. Ja to rozumiem, ale tym samym żywica się oddala. Moze to i dobrze, bo mnie się podobała biała, a ta jest ponoć kłopotliwa i nawet wykonawcy odradzają do kuchni :(

Czyli wracamy do pkt wyjścia. W zeszłym roku, gdy kupowaliśmy płytki do garażu znaleźliśmy gres, który bardzo nam się podobał i cenowo też był świetny. Nie wiem jak z jakością, bo to był Star Gres czy jakoś tak. Muszę poszperać.

Dzieci się pochorowały, siedzę w domu i mało czasu na przekopywanie netu. Ja chcę do pracy :p

Weekend majowy wstępnie zarezerwowany na montaż oczyszczalni.W maju może też wejść człowiek od wykończeniówki do nas na stałe, w kwietniu moze wpadnie na tydzień poprawić g-k po nas :)

Trochę w grafiku mieszają nam święta ;) i nasz wyjazd do Amsterdamu, no nic czekaliśmy z pracami tak długo, poczekamy jeszcze te 2 tyg.

Jeszcze w kwietniu elektrycy zamontują resztę kabli w rozdzielni i studniarz wprowadzi wodę do domu. Z gazownią podpiszemy umowę chyba w ostatniej chwili przed przeprowadzką, lato idzie nie trzeba grzać, a po co płacić już rachunki :wiggle:

Olga przypomniało mi się jeszcze, że jeśli nie masz jeszcze wykonawcy od kuchni to ja mogę polecić do wykonania takiej kuchni jednego stolarza. Niedrogi, bardzo dokładny i solidny fachowiec - specjalizuje się w takich prostych kuchniach (chodzi mi o gładkie fronty), drzwiach suwanych i zabudowach typu szafy, garderoby. Edytowane przez tutli_putli

Hejka :)

Olga, ja też myślę poważnie o Polskone - widzieliśmy na żywo na targach i uznaliśmy, że są wporzo :)

I uśmiechnę się o ten namiar od Gosi ;)

Co to za Star Gres, bom ciekawa? I dlaczego białe płytki odpadają? Mnie np. kręci biały poler, choć nie wiem czy w kuchni...

Mila, no to w kupie raźniej, mam nadzieję, że i taniej :D

Biały gres odpada, bo musi mieć białe fugi, a te mi wszyscy odradzają, zwłaszcza w kuchni. Nie należę do osób codziennie myjących podłogi. Mam koleżankę, która należy do tej kasty, ma fugi jaśminowe i klnie na czym świat stoi, a fugi od dawna nie są jaśminowe :(

No właśnie u nich na stronie jakoś tego gresu nie widziałam, tylko w hurtowni. Muszę jeszcze poszperać.

Jak tam, okna wstawione?

Ee - jak wąskie fugi, to tak nie widać... Yuka ma jasne - wyglądają ładnie, ona sama też zadowolona, a ponoć nie szoruje ciągle ;)

Takich śnieżno-białych nie kupię raczej, bo za drogo by to wyszło, ale może uda się upolować takie lekko wpadające w szary (byle nie w beż), to fugę jasnoszarą bym dała :rolleyes: No i nie na całości - na ciągi komunikacyjne planuję szare dać.

Z wizualek podobają mi się wariacje z przesuniętymi wiszącymi :)

Okienka som :popcorn: Jutro jadę macać :cool:

Dzięki wszystkim za życzenia i jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam i mam nadzieję, że święta miło spędziliście :D

Ja odrywam się od budowania do niedzieli. Jutro lecimy do Amsterdamu na sex weekend :D Mam nadzieję, że pod względem designu też mnie Holandia nie zawiedzie :)

No i trzymam kciuki za pogodę w Polsce, oby nie padało do weekendu majowego, bo inaczej nici z budowy szamba- sprzęt nie wjedzie :(

Po powrocie umówieni jesteśmy też z wykończeniowcem i mam nadzieję, ze się dogadamy, bo nie chce mi się już szukać kogoś innego.

• 2 weeks później...

Ale było fajowo!!!! Ale,ale...czas wracać do budowlanej rzeczywistości.

Wyceny schodów beznadziejne, zważywszy na prostotę wykonania. U Meg w dzienniku, popcarol przypomniała swoje schody i wrócił pomysł samodzielnej realizacji z pomocą wykończeniowca. Trepy z parapetów dębowych, montaż na kołeczki- prosto, ładnie i przyjemnie, no i najważniejsze, nie powinno przekroczyć 3 tys. :)

Za pamięci przydatne linki:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127949-mocowanie-trep%C3%B3w-drewnianych-do-schod%C3%B3w-betonowych

plus łopatologicznie wyłożona zasada montażu na kołkach : http://www.franke-zamocowania.pl/site/uniwersalne_k-tsb.htm

W sobotę mają się zjawić elektrycy na drobne dłubanie i wykończeniowiec. No jest szansa, że w weekend majowy położą się brakujące tynki- nareszcie, bo wszystko nam blokują. To mi przypomniało, że ciągle nie mam parapetów do sypialni i pokoju Hanki...