Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

No właśnie, jak zwykle cena wyjściowa sobie, a zycie sobie :D U nas potrzebne podcięcia na wszystkich ze względu na reku, zastanawiam się czy nie zamówić pełnych, a nie "plastrów miodu", no i ościeżnica opaskowa. Szacuję że szt będzie kosztowała ok 800 zł. Ale nie orientowałam się jeszcze, bo do drzwi dalekooo ;)

Z pozytywów- dogadaliśmy się z wykończeniowcem- wchodzi we wtorek i zaczyna od salonu. Do piątku powinien być gotowy do malowania :)

Woadliśmy dzisiaj na sekundkę do Ikei kupić wcześniej wypatrzony prezent dla teściów, a wyszliśmy bogatsi o umywalkę i szafkę pod nią do dolnej łazienki:D Na budowie okazało się jednak, że umywalka 100 się nie zmieści! Cholera, byłam pewna, że jak wcześnij mieżyliśmy to 100 miała być ok. Czyżby hydraulik źle zamontował stelaż pod kibel? :mad:

Umywalki nie oddam, była w bdb cenie- pójdzie na górę. Ale tym sposobem znowu szukam umywalki na dół i zaczynam poszukiwania od nowa skupiając się na rozmiarze max. 80 cm.

Elektrycy się nie pojawili :mad: kabel do pompy w studni nie podłączony- nie można podłączyć pompy, czyli nie można dokonczyć tych cholernych tynków!!! Niech no ja ich dorwę..

Dobra wracam na imprezę :wiggle:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Minimum 130zł /m2 plus dodatkowo za ewentualną masę samopoziomującą w zależności od jej zużycia 40-60zł. U mnie konieczna, bo wylewka była robiona wszędzie na tym samym poziomie :(

jakim cudem dziewczyny dostały tę żywicę za ok. 65 zł/m2? Może to była sama robocizna?

Muszę wybrać dość szybko stację pogodowa do pieca gazowego. Ratunku. Jakie macie/ polecacie. I co najważniejsze- za ile ?

matko - a dlaczego to Ty dobierasz? ciągle mi się włos jeży w takich razach - ja się czuję tak niekompetentna, nieprzygotowana do tego rodzaju wyborów, ze notorycznie ceduję je na kogoś, hydraulika na

może niech Ci naszykuje kilka wariantów, wyjaśni wszystko i wtedy wybierzesz?

jakim cudem dziewczyny dostały tę żywicę za ok. 65 zł/m2? Może to była sama robocizna?

Nie wydaje mi się, Anula pisała o całości. Może dlatego, że garaż- prosta robota-duża powierzchnia. To było już jakiś czas temu, niewątpliwie zadowolenie Anuli i Monsabii sprawiło, że chłopaki nie mogą się opędzić od roboty- to i stawki podnieśli :(

Opcje są dwie, albo allegro i montaż przez wykończeniowca. Ale...w razie problemów, może być problem z reklamacją.

Albo jakaś nasza lokalna firma. Oczywiście jeśli mówimy o Polskone simple.

Ale ty zdaje się miałaś swoją wizję drzwi? Pozostaje Ci wtedy tani i dobry stolarz :D Ja trochę zarzuciłam temat. Mam czas ;) Gdzieś dawno temu, widziałam Simple i stwierdziałam, że za taką cenę nic ładniejszego nie znajdę. A od początku zakładałam, że drzwi będą białe.

Olgo, ja rozważam (od dzisiaj) Polskone Płytowe. Mają fakturę (malowane) takie jaki Simple, ale są całkowicie proste, bez podziałów. Wycenili mi je na 760 zł z montażem przed rabatem. Jak wybierzesz Polskone, to zwróć uwagę na wypełnienie. Najlepiej ponoć płyta wiórowa pełna.

Co do kafli - a co powiesz na szarą Berninę lub szary Zoom z V&B?

http://www.outlet-villeroy-boch.pl/index.php?page=prod&kat=1&ser=11&roz=1&prod=all

http://www.outlet-villeroy-boch.pl/index.php?page=prod&kat=1&ser=85&roz=1&prod=all

Ja mam Berninę antracytową, ale szarą ma Madeleine (o fotki musiałabyś ją poprosić na priv, bo nie ma dziennika). U mnie w pralni jest szary Zoom i jest piękny :)

Kupowałyśmy w tym outlecie. Było trochę męczenia przy kładzeniu (nierówności), ale trzeba było kupić trochę więcej, żeby było na ewentualne odpady. Zoom jest widzę w wersji rektyfikowanej, więc może być prościej.

Tak na zdjęciu Zoom jest faktycznie śliczny- idę jeszcze przeszperać Twój dziennik.

Opowiedz coś więcej o problemach z układaniem ;) Rozumiem, że płytki nie tzrymają wymiarów? Dużą masz fugę w związku z tym? i z jakim zapasem kupowałaś. Bo cena fajna :)

No i przede wszystkim- DZIĘKI.

Muszę pomacać te drzwi. A ta cena to za co dokładnie? Podcięcia, futryna opaskowa i płyta jako wypełnienie? Z montażem?

Edytowane przez olgusieniunieczka

Dziewczyny, jak coś to pamiętajcie o mnie też - bo ja nadal Polskone biorę mocno pod uwagę, chociaż one są wg mnie ładne tylko w modelu całym, bez przeszkleń, co je prawdopodobne zdyskwalifikuje u mnie na poddaszu - chciałabym mieć tam część przeszkloną, żeby doświetlić hall.

No i nie wiem czy uda mi się nie łączyć z innym modelem na jednej kondygnacji, bo składane do szatni bym chciała, a nie wiem czy Simple w takim wariancie występują - chyba nie... :confused:

Olga łobuzie co z tym obiecanym mailem połikendowym?

Olgo, brałam więcej o ok. 10% i u mnie to wystarczyło. II gatunek miał to do siebie, że nie były równe krawędzie. Wykonawca trochę sie wkurzał, ale położył. Fugi muszą być szersze ok. 2-3mm. U nas wszędzie podłogówka, więc i tak byśmy takie robili.

Co do drzwi, to wyceniałam płytowe pełne z wypełnieniem z płyty wiórowej pełnej (najcięższe i najstabilniejsze), malowwane białe, dodatkowy trzeci zawias, podcięcie wentylacyjne, ościeżnica malowana regulawana DIN (taka bardziej kanciasta). Z montażem wyszło mi ok. 800 zł po rabacie.

Kolorowe (będą grafitowe i może też czerwone) wychodzą w granicach 1100-1300 zl.

No na Ciebie bez bacika ani rusz... ;) Zaraz odpiszę :hug:

Widzisz, to masz ten sam problem co ja z tym doświetleniem. Ja w tych górnych pokojach od południa chyba zrobię przeszklenie - u córci i w tzw bawialno -gościnnym.

Przypomniała mi się taka stronka z płytkami http://www.plytkilazienkowe.com.pl/promocje?p=2#opt

Mają w II gat duże rozmiary (45;60X80;90;120) w niezłych cenach - może oś Ci wpadnie w oko.

Edytowane przez *milek*