Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co u mnie - lenistwo, uwieżcie mi, że nie mogę się zbrać w sobie, ale zaczynam mieć wyrzutu sumienia wiec nie jest już źle. Walcze z gazownią i elektrownią oraz szukam fachowców do elektryki i ogólnego okablowania domu.

P.S. Olga śliczne te twoje płytki - jak one się dkladnie nazywają i ile kosztują

Mila stolarz to Janusz Siemasz

http://www.hit-meble.com.pl/firmy/Firma-Maria-Janusz-Siemasz_4104

Stolarnie ma Łodzi na ulicy Więckowskiego. Jest to moj dobry znajomy robił u mnie w bloku meble oraz wielu moim znajomym. Gość myśli i do tego jest przystępny cenowo, ale musice to sami ocenić.

Powiedzcie mi jeszcze jakie tynki cementowo-wapienne czy cementowo-gipsowe

Cześć Jarku. Pamiętam swoje potyczki z elektrownią i gazownią- potrafią wyssać z człowieka całą energię :(

Dzięki za opinię o płytkach :) To Villeroy&Boch Zoom Grey Mat. U mnie II gat. rektyfikowany. Zajrzyj tutaj:

http://www.outlet-villeroy-boch.pl/index.php?page=prod&kat=1&ser=85&roz=1&prod=all

Do pomacania są w Łodzi na Przybyszewskiego w Galerii 99 czy jakoś tak. Między Kilińskiego a Przędzalnianą.

Nie byłam dawno na budowie, a tam pewnie kuchnia zafugowana :)

Z marnych rzeczy to skończyły się pieniążki i muszę koniecznie w tym tyg. załatwić w banku uruchomienie 2 transzy, zanim wyjadę nad morze. Czyli będzie klasyka gatunku, tzn. permanentny niedoczas!

Od środy wieczorami prasuję sterty ubrań do zabrania nad morze i zaczynam się zastanawiać czy nie montować haka, bo bez przyczepki się chyba nie obędzie :D

Hej, jadę z dziećmi nad Bałtyk. Wynajęłyśmy z dziewczynami domek na 2 tyg i niech się dzieje co chce :) Obiecuję sobie już 2 rok, że to ostatnie wakacje nad polskim morzem ;)

Przez to wszystko nie byłam na budowie od wtorku! Już się nie mogę doczekać :)

Czas zamawiać schody, tzn stopnie, a ja nie wiem jak się do nich zabrać, są tak sp@#$%^&*(e! Każdy stopień właściwie ma inną głębokość, różnice są chyba jak na stopnie kolosalne- od 26,5cm do 29cm!!! Co tu robić? Próbować wyrównywać gipsem na podstopniach? Nie za wiele to da, zwłaszcza przy tych najwęższych stopniach. Chyba nie mam wyjścia tylko ponumerować stopnie i zamówić niemalże szablony. Mam nadzieję, że się potem w tym wszystkim odnajdziemy:(

Wstępna wycena gniazdek mnie powaliła. Nie. Właściwie to mnie zmiażdżyła. Rozkminiam z elektrykiem, które można zamienić na jakieś chińskie badziewie. Nie mam wyjścia. Nie mam 8 tys. na gniazdka! Najwyżej z czasem się wymieni. A na dzień dzisiejszy, zakupimy chyba Berkera albo Ospela (skłaniam się ku drugiemu) na parter. Na górze coś pokombinujemy, a do garażu chińszczyzna. Kwaota 3 tys wydawała mi się z kosmosu, o, ja naiwna! Nasraliśmy sobie kontaktów to mamy;)

Olga - ile macie gniazdek? my się uciekliśmy do kompromisowej sztuczki: w pomieszczeniach gospodarczych dajemy wersję bazową (czytaj: najtańszą) Legranda - Carivę a na salonach Legrand Niloe. Berker ładniejszy się zdaje, ale na żywo, na ścianie, Niloe jest bardzo bardzo :) Cena kompletu gniazdkowo-przełącznikowego w tej kombinacji osiągnęła poziom 1200zł. Na tyle się godzimy :)

Olga, ja w sprawie schodów;) ale wiesz, to moje zboczenie;) Wyrównywać!!! Masz pięknie otwarte na salon, nie będą Cię po czasie razić takie różnice? Zrób podstopnie z MDFu lakierowanego, do wyrównania zostaną Ci tylko boki... Tzn ja bym tak zrobiła:yes: A swoją drogą, dużo Ci wycenili te stopnie? Bo z dębu maja być, tak?

yuczka, mdf odpada do wyrównania, bo różnice są zbyt różne :D tzn. na jednym stopniu trzeba dołożyć 1cm, a na innym 2,5...tam gdzie dołożę 2,5, sprawia, że na stopniu niżej też muszę dołożyć...i tak dalej. Ale chyba nie mam wyjścia, bo chcieliśmy stopnie bez listew, żeby tylko minimalnie wystawały. Różnice będą tym bardziej wtedy widoczne.

No dobra zsumowałam z lekka ilość gnizdek. Dobra jest ponad 200 !!!

Sylwia, wielka buzia,jak zwykle zresztą... :hug:

W sprawie schodów zapadła decyzja, trzeba równać, nie ma co.

W domku całe poddasze ofoliowane i ostelażowane :D Jutro musimy kupić wyłaz na stryszek, BTW jaki kupowaliście. Te internetowe Thermo coś tam, jakoś tak mi thermo nie pachną...3cm styro??? Warto dopłacać do cieplejszych, jakoś szału nie ma z ich grubością. W ogóle mam coraz większe wątpliwości w sprawie tego stryszku. Wyłaz będzie niewątpliwie mostkiem termicznym :( z drugiej strony szkoda mi niewykorzystanej przestrzeni. Burza mózgów konieczna ;)

a ja w sprawie gniazdek- a dlaczego miałabyś dawac drogie gniazdka tv np w salonie? jeśli kupisz odpowiednie półki pod tv czy dekoder to one zakryją Ci te gniazdka:)i juz masz oszczedności:) ja planuje dac tylo ładniejsze do salonu i kuchni oraz sypialni ( w łazienkach wiadomo nie ma aż tyle gniazdek) tam gdzie będą pozakrywane meblami czy innym sprzetami (o pom gosp. nie wspominam nawet ) dawaj tańszą opcję i może zejdziesz z ceny 8 tysięcy

jeszcze mi sie przypomniało- w kuchni do lodówki, płyty, piekranika też daj tanie bo też będą schowane za meblami

Edytowane przez koktajl

Ha! nie pomyślałam, ale faktycznie nie ma co przepłacać za gniazdka, które będą schowane za szafką i właściwie podłączone na stałe...

Wyłaz kupimy, bo może trzeba się będzie kiedyś dostać do reku. Najwyżej będziemy robić upgrade i jakoś go docieplać wełną :)

Mila stolarz to Janusz Siemasz

http://www.hit-meble.com.pl/firmy/Firma-Maria-Janusz-Siemasz_4104

Stolarnie ma Łodzi na ulicy Więckowskiego. Jest to moj dobry znajomy robił u mnie w bloku meble oraz wielu moim znajomym. Gość myśli i do tego jest przystępny cenowo, ale musice to sami ocenić.

Powiedzcie mi jeszcze jakie tynki cementowo-wapienne czy cementowo-gipsowe

byłam w stolarni w/w - pan Janusz fachowy na maxa, czuć, że kocha drewno, ale wycena była 2x taka, ja ta, którą ostatecznie zapłacę