Oliwka 29 13.07.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Pieknie sie robi Powoli ku koncowi idziemy .. super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.07.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Powoli...to jest słowo klucz Ja już myślami wybieram dodatki, a tu z malowaniem trzeba skończyć, o schodach pomyśleć, o drzwiach nawet nie wspomnę. Dzisiaj było gorąco- jaśnie małżonek zawetował tablicową ścianę w kuchni. Gorzej. On się na nią zgodził, ale w zamian sam chce wybrać drzwi A było tak pięknie-do tej pory się raczej nie wtrącał w "moje" budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Hi hi - a jakie szanowny małżonek proponuje typy? Jest aż tak źle...? Ja stwierdziłam, że na górze dam albo część Simpli, a część szklanych (dla światła), albo wszystkie zrobi stolarz takie jak chcę...(tylko za ile...?) Na kiedy masz mieć kuchnię? Tarasik właściwie skończony. Trochę klawiszuje styro w jednym miejscu, więc chyba będzie musiał nasz miszczu to poprawić jak wróci na obróbkę attyk - jakiś klin, czy cuś, bo obawiam się że nawet obciążenie płytami nic tu nie zmieni. Dom i działka mocno przejrzały, bo tyraliśmy wczoraj cały dzień. Pochwalę się, że jedliśmy pierwszy posiłek w naszym salonie (zupełnie przypadkowo, bo przyszła ulewa i musieliśmy nawiać do środka) - było super Edytowane 16 Lipca 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 u mnie takie "powoli" trwa pół roku. A Zoom-y są takie niejednolite kolorystycznie i dlatego takie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.07.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mila, aż tak źle to nie jest. On by jednak chciał maksymalnie przeszklone, a ja maksymalnie pełne No i ja nie bardzo chcę przekroczyć 1000zł, a z szybą są droższe. Montaż kuchni przewidziany na 23 sierpnia Oczywiście zdam relację i zaproszę na macanko MUSIMY zamówić kontener. Doszliśmy do momentu, że przestawiamy śmieci i rupiecie z konta w kont zamiast de facto sprzątać. Góra ogarnięta. Czeka na zamontowanie tapet, szarą ścianę u syna, parapety (są w drodze ) i kontakty. No i oczywiście na panele. Wyceną kontaktów będę miała jutro i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję, ale na 80% będą to Viko Karre http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7WXV65HSe7czsCudKX6TldhqeZJOWYGHwBooWxqulquF8QjkD Jak to ujął Pan w hurtowni: "Niemiecka technologia, produkowana w Turcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.07.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Oczywiście zdam relację i zaproszę na macanko No myślę Ja póki co mogę się zrewanżować macankiem tarasiku... Pewnie burzę mózgów urządzacie, jakieś typy drzwi się przewijają - rzuć coś... Kontakty fajne A jakie jeszcze bierzecie pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.07.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 u mnie takie "powoli" trwa pół roku. Spirea, najważniejsze, że jesteście już coraz bliżej Masz już schody, a wydawało się to nie do przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 to fakt, były takie chwile, że myślałam, ze nigdy ich nie będzie Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to do końca miesiąca powinniśmy się przeprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.07.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Spirea, najważniejsze, że jesteście już coraz bliżej Masz już schody, a wydawało się to nie do przejścia I to jakie schody!!! Rewelacja!!! Mila, macanko tarasiku jak najbardziej. Leżaczki, te sprawy, nasi faceci donoszący nam drinki...ech Pstryczki biorę pod uwagę już właściwie tylko Karre, dostałam własnie wycenę na Berkera Kwadrat i jest dla mnie za drogo. Legrand, którego brałam pod uwagę, nie ma kilku opcji mnie interesujących, więc raczej też odpada. Jeśli uda mi się jakoś przeforsować tablicę w kuchni, to tam potrzebuję jakieś czarne pstryczki. Drzwi... no wygląda na to, że jak się łopatologicznie chłopu coś wytłumaczy to zaczyna kumać Drzwi będą w większości pełne. Łazienka na dole z bulajem, a na piętrze tylko drzwi na przeciwko schodów zrobimy całe szklane, żeby doświetlić hall i klatkę schodową. Na dzień dzisiejszy debatujemy czy potrzebujemy bezprzylgowych czy nie. W naszych typach jest Pol-skone i oczywiście Simple (ale jeśli zdecydujemy się na bezprzylgowe-odpadną), myślę, że mogą mi się spodobać z DRE, Standard top czy jakoś tak (katalog został w pracy). Te są zupełnie gładkie, ale robią je i przylgowe i bezprzylgowe. Nie widzieliśmy ich jednak na żywo. Trzeba się wybrać na macanko. W DDD na Wróblewskiego mają teraz ponoć promocję na drzwi- tzn. można je kupić w cenie netto. Musimy to sprawdzić, porównać z innymi ofertami. Dlaczego tych Simpli nie robią bezprzylgowych Wybraliśmy tez chyba klamki. Łaomatkoicórko, dlaczego te klamki takie drogie? A zaślepki do zamków??? Jak się ma 19 par drzwi to się robi spory dodatek do kosztu drzwi! Wybieram tapetę do naszej sypialni. To był głupi pomysł! Za wiele mi się podoba i nie umiem się zdecydować. Jutro Was podpytam, bo dzisiaj padam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.07.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Bry, typy drzwiowe: małżowi podobają się takie: http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/PREMIUM/thumbs/phoca_thumb_l_0.jpg białe oczywiście. DRE Premium, są przylgowe i bez, także pełne, ale też mają takie paseczki. lub takie http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/VETRO/thumbs/phoca_thumb_l_A1.jpg Mnie podobają się pełne, proste, np takie: http://www.dre.pl/images/phocagallery/top/FINEA/thumbs/phoca_thumb_l_10.jpg nie widziałam ich białych i zastanawiam się właśnie jak wtedy wyglądają, czy są widoczne paski? albo oczywiście Simple rozbieżności widać gołym okiem Montaż paneli umówiony na 8.08 montaż kuchni 23.08 montaż gniazdek i reszty alarmu na najbliższy pn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.07.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 ja oczywiście optuję za Twoimi wyborami Jeśli chcecie białe, to Barbara74 dostała teraz niezłą ofertę na białe z Asilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.07.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Taak - leżaczki i drinkersy, a ci donoszący mogą jeszcze dzieci przypilnować w przerwach... No fajne te dre - jeśli by były gładkie, to całkiem jak Simple i mogą być bezprzylgowe... Mnie też takie najbardziej jakoś przypadły... Tylko co zrobić z tymi przeszkleniami, które muszą być...? Spirea - który to model i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.07.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Taak - leżaczki i drinkersy, a ci donoszący mogą jeszcze dzieci przypilnować w przerwach... No fajne te dre - jeśli by były gładkie, to całkiem jak Simple i mogą być bezprzylgowe... Mnie też takie najbardziej jakoś przypadły... Tylko co zrobić z tymi przeszkleniami, które muszą być...? Spirea - który to model i za ile? No ba, przecież tych drinków nie będą nosić co 5sek Chyba powoli małż mięknie. Nie dość, że zrezygnowany zgodził się na tablicę w kuchni, to teraz jeszcze coś tam brzęczy pod nosem, że w sumie bulaj do kibla go satysfakcjonuje i jeśli jeszcze zrobimy jedne całe szklane drzwi na górze, to on się zgadza. No i weź tu zrozum chłopa Znalazłam na stronie asilo kilka salonów w Łodzi, które je sprzedają- trzeba się będzie tam wybrać i już. Aricia, masz zapchaną skrzynkę, dziewczyno, więc odpowiadam tutaj : "Hej, z montażem weźmiemy na pewno z obu podanych przez Ciebie przyczyn. O sklepiku na włókniarzy nie słyszałam. To jakoś tak na wysokości Makro, ale po przeciwnej stronie prawda? Tzn trochę bliżej Piłsudskiego. Dzięki za namiar. Serdeczności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.07.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Hej, marzycielki, może i ja się z Wami na ten taras załapię?Olga, widzę, że coraz bliżej:yes: Czyli co, przeprowadzka zaraz po kuchni? Drzwi asilo ja też mam;) Tylko nie białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.07.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No Yuczka - przecież Ty wiesz, że ależ owszem jak najbardziej Tylko wiecie - tam na razie sam żwir jest, więc do komfortu to daleeeko Olguś - uśmiałam się z obrazu umęczonego małża - musisz być niezła w metodach perswazji... Mogę zgadywać o co kaman w szyfrowanej wiadomości - pliiisss....? O panele? Sorki - ale fajna taka była że nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.07.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Yuczku, i jak je oceniasz? Trochę mnie kuszą na parter dębowe, ale tylko trochę Boję się, ze za Chiny Ludowe nie zgram wtedy drzwi z podłogą. Yuczka a ty swoje w Łodzi kupowałaś? gdzie? Mila, no jak jest żwir, to tak jak byśmy były na plazy w Chorwacji A namiar dotyczył drzwi oczywiście. Z ostatniej chwili: czy ja mówiłam, że kuchnię mam już dograną???!!! otóż, architekt przysłał mi to: http://www.proform.eu/p,127,pd-21 Jesssu, ale czad!!! JA TO CHCĘ! Siedzę pzred kompem i się ślinię i koncepcja kuchni się troszeczkę zmienia Troszeczkę tylko, bo to dosyć drogie jest i arch. zaproponował, żeby zrobić z któregoś wzoru tylko szafki wiszące. To jest mdf, więc mozna to wylakierować na jaki się chce kolor. Aaaa. Tu przykład właśnie szafek wiszących i innych: http://www.proform.eu/upload/produkty/159/cache/2734_Proform_PD27a-550x345.png http://www.proform.eu/upload/produkty/113/cache/6391_ModuloformsalonPD1_View02_P-550x345.png http://www.proform.eu/upload/produkty/148/cache/8586_Proform_PD7a-550x345.png Edytowane 19 Lipca 2012 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.07.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Cholera, są jeszcze ażurowe! http://www.proform.eu/upload/produkty/129/cache/5750_02a-550x345.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Mnie podobają się pełne, proste, np takie: http://www.dre.pl/images/phocagallery/top/FINEA/thumbs/phoca_thumb_l_10.jpg nie widziałam ich białych i zastanawiam się właśnie jak wtedy wyglądają, czy są widoczne paski? albo oczywiście Simple rozbieżności widać gołym okiem takie drzwi są w przedszkolu u mojego dziecka. jak sobie uświadomiłam, że to to samo co mnie zachwyciło w katalogu, to poczułam ukłucie rozczarowania. nie wiem, jak by wyglądały na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.07.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Że co, po prostu grunt to dobre zdjęcie? Czyli na żywo kicha. No włąśnie dlatego nie chcę drzwi dębowych, bo na takich od razu "wyjdzie", że są tanie i badziewne, a na lepsze mnie nie stać. Może białe się obronią. Wracając do paneli coś takiego moze do łazienki dzieciowej: http://galeria.proform.pl/data/media/6/lazienka_5.jpg Tu za dużo zieleni, ale chodzi o sam pomysł zastosowania. Podoba mi się to i daje mnóóóstwo możliwości. Ciekawe co powiedzą stolarze na moje rewelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Super. Ja się śliniłam na takie tego typu, ale w formie makro - gipsowe na ścianę. Takich nie widziałam, a ogólnie jestem lekko zboczona na punkcie przestrzennych, strukturalnych bajerów - dzięki Ile to cudo kosztuje? Orientujesz się jakie są wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts