Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cybex-House Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olga, no, no:jawdrop: Ruszyłaś z kopyta!!! Pięknie jest!!! czarna ściana w kuchni super pomysł (ciągnij do sufitu:yes:)

Blat rewelka:yes:

Ja mam dozownik z lewej strony ale nad samą komorą i może dlatego jest praktycznie, chociaż praworęczna jestem:yes:

Z zasłonami wstrzymaj się, wiem, ze promocja kusi, ale może okazać się jak wszystko wstawisz, ze tego koloru jest za dużo i wtedy wyciszyć, albo wręcz przeciwnie i nawiązać trochę do dywanu i tapety. My teraz właśnie z córką dopieszczamy jej pokój (ale tej mojej starszej) i mam jutro szyć zasłony... Co prawda sama wymyśliła wzór, ale dopiero jak wszystko ustawiłyśmy w pokoju (łącznie z dywanem) wyklarowało nam się jaki kolor chcemy...

mariomili miód na moją duszę :D

Yuczka, ty jak zwykle "wujek dobra rada". Tak też myślałam jak radzisz, ale wiesz, kuuusi to dopieszczanie :)

Na weekend zwołaliśmy pospolite ruszenie. Chcemy zakończyć wreszcie etap malowania, bo ja już na wałek nie mogę patrzeć, ale przede wszystkim w pn. panowie układają panele na dole i nie chcę już potem szaleć z malowaniem.

Poza tym kaska się kończy. Trzeba nią rozsądnie gospodarzyć. Z must have czeka nas jeszcze wydatek rżedu 6 tys. na filtr do wody...no cóż, bez tego ustrojstwa nie da się mieszkać.

No wiem, z drugiej strony jak odwleczesz, to nie wiadomo kiedy się pojawią... Ja u Julii nie zrobiłam zasłon od razu i tak do tej pory mi zeszło;) Tylko ja chciałabym jej zmienić duuużo w tym pokoiku;) ale wiesz, z pięciolatką już nie tak łatwo;) Mam nadzieję, ze wkrótce chęć zmian zwycięży a ja trochę uciułam na te zmiany i zrobimy małą rewolucję;)

Hej,

lea lodówka to chyba gorenje nrki 4181LW. Sprawdzę jutro w swoim kajeciku. Poprzednio byłam użytkowniczką Aristona i w porównaniu z tą chodził bardzo głośno. Wiem, bo na weekend ją odpaliliśmy. Trzeba było schłodzić alkohol :D Pomimo braku frontów ja jej właściwie nie słyszałam, oby tak dalej.

Etap malowania zakończony!!! Gdyby nie siostra, przyjaciółka i jej mąż nie dalibyśmy rady. Stary się zatruł i rzygał z piątku na sb całą noc. Całą sb czuł się fatalnie, więc pomoc była nieoceniona. Wielka buzia :hug:

Jutro od 8 szaleje ekipa od paneli, na 10 mają się zjawić fronty kuchenne :wiggle:

Zapomniałam obfocić pomalowanego domku. Opiszę Wam: wszędzie biało, wiatrołap jasno szary i czarna ściana w kuchni :D

Umyłam też HSa, normalnie z 30 min się pociłam. Co gorsza znalazłam kolejnego zonka. Tym razem sami zawiniliśmy. Układając stelaż do sufitu podwieszanego, cięliśmy z ojcem profile fleksem właśnie w salonie nieopodal okna. Efekt- około 20-30 drobinek wtopionych w szybę :bash:

Zeskrobałam je skrobaczką załączoną do indukcji. Czarnych drobinek nie widać, ale są skazy na szybie... Musimy z tym żyć.

Znam 2 sposoby naprawy tej szyby :

1. Kup pastę polerską do polerowania, naprawiania szyb samochodowych, albo załatw wycygań odrobinę w warsztacie zajmującym się naprawą szyb i maleńką gąbką, papierem przetrzyj miejsce z czarnymi kropkami . Powinno pomóc.

2. Kup " chemiczną / niewidzialną " wycieraczkę do szyb samochodowych. Nanieś trochę tego preparatu na na miejsce z kropkami, a następnie wypoleruj papierem toaletowym.

Powodzenia.

Hej,

Tataraczku nie strasz,

spróbuję najpierw sposobu Krzysztofa na jakimś małym fragmencie. No już bardziej tej szybie zaszkodzić nie mogę.

Tutli, na śmierć zapomniałam. Sorry, miałam bardzo intensywny weekend, ale już sobie przypominajkę w komórce ustawiłam.

Mamy podłogę w salonie i holu :wave:

I prawie mamy kuchnię. :yes:

Zdjątka są, a i owszem. W dzienniczku.

Olga !

Spróbuj z tą pastą polerska do szyb samochodowych i jak masz dostęp do polerki, albo szlifierki oscylacyjnej / oczywiście nie z papierem ściernym, tylko z kawałkiem flaneli, lnu / to powinno pomóc. Tak uratowałem szybkę tylną - boczną w auteczku. W ten sposób oczyściłem szybkę z czarnych wżerów. Potem zastosowałem chemiczną wycieraczkę i szybka jest całkowicie uzdrowiona.

Edytowane przez krzysztof5426

Wszystko mnie boli, łapy zwłaszcza. Doszorowałam okna w salonie i dopucowałam podłogę w kotłowni. A potem zanim padłam podziwiałam swoją kuchnię :D

Już ją uwielbiam i wiem, że będzie mi tam dobrze :stirthepot:.

Dziewczyny czy front z servo drivem lekko wystaje? U mnie zamontowane są do korpusu szafki po bokach u góry takie dwa dżinksy, one wystają tak z 1mm i przez to góra frontu też. Zastanawiam się czy płyta pod nimi nie powinna być lekko spiłowana, tak żeby ten dżinksik po zamontowaniu był równo z korpusem, a nie lekko wystawał. Ktoś mnie rozumie ?

Jakieś uwagi? Jutro przyjeżdzają Panowie, więc jeszcze nie jest za późno na poprawki i zmiany.

Tutli, mam ten telefon do stolarza, ale padła mi kom i nie mam ładowary. Jutro z roboty do Ciebie napiszę.

Edytowane przez olgusieniunieczka
P.S dla Tutli :)